Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ.




Το τελευταίο διάστημα αναβιώνει και πάλι έντονα το θέμα της γέφυρας Αργοστολίου (De Bosset). Όχι ότι δεν ήταν αναμενόμενο. Αφού όπως δείχνουν τα πράγματα διάγουμε μια μεγάλη προεκλογική

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 12 ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση του με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας στο πλαίσιο της κοινωνικής διαβούλευσης που πραγματοποιεί το ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε 12 συγκεκριμένα μέτρα για τον τουρισμό. Τα μέτρα αυτά ήταν:

Πρώτο, πάγωμα όλων των δανειακών υποχρεώσεων και της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης κατά των δανειοληπτών, μέχρι τον Ιούλιο του 2010, για κάθε μορφή τουριστικής επιχείρησης.

Δεύτερο, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις. Θα παρέχεται η δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των οφειλών, που θα είναι ή θα καταστούν ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 30/6/2010.

Τρίτο, αύξηση του ποσού που θα διατεθεί στο ΤΕΜΠΜΕ στο τριπλάσιο για την κάλυψη περισσότερων επιχειρήσεων, τη σύνδεση του πακέτου στήριξης των τραπεζών, με το πρόγραμμα ρευστότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με συγκεκριμένο προγραμματισμό για τις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και τη διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων, καθώς και τη μείωση των απαιτούμενων περιορισμών. Και γνωρίζουμε ότι αυτό το πρόγραμμα, δυστυχώς, δεν έχει ουσιαστικά αγγίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην έκταση που θα έπρεπε για να τις βοηθήσει.

Τέταρτο, αναστολή της καταβολής της εισφοράς 0,6% του νόμου 128/95 μέχρι τον Ιούλιο του 2010. Αυτό είναι επίσης ένα μέτρο που αποσκοπεί στην ανακούφιση των δανειοληπτών.

Πέμπτο, κατάργηση του ΕΤΑΚ.

Έκτο, αύξηση των δημοσίων επενδύσεων για τις τουριστικές υποδομές με πλήρη αξιοποίηση των πόρων του Γ' ΚΠΣ. Δυστυχώς, έχουμε χάσει σημαντικούς πόρους με την διαχείριση των τελευταίων ετών. Και βεβαίως, δεν έχει ακόμα ξεκινήσει το ΕΣΠΑ, παρότι έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια από την έναρξη του προγράμματος αυτού, που είναι το νέο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Άρα, λοιπόν, άμεση έναρξη αυτού του προγράμματος, με εκπόνηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων αναδιάρθρωσης και δημιουργίας των απαραίτητων υποδομών στις τουριστικές περιοχές. Απαραίτητες υποδομές, για την αναβάθμιση των τουριστικών μας υπηρεσιών και του τουριστικού προϊόντος. Και άμεση καταβολή από το ΥΠΟΙΟ των οφειλόμενων ποσών των επιχορηγήσεων στις τουριστικές επιχειρήσεις, που έχουν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες ρυθμίσεις.

Έβδομο, μείωση των τελών προσγείωσης στα περιφερειακά αεροδρόμια κατά 50%.

Όγδοο, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού, και για τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού, με σύνδεση με το πρόγραμμα επιδοτούμενης εργασίας και επανακατάρτισης. Γιατί εμείς, δεν θέλουμε απλώς να δίνουμε επιδόματα ανεργίας, αλλά να βοηθήσουμε και στην επιδοτούμενη εργασία, και βεβαίως στην επανακατάρτιση, όπως είπαμε και πριν, στην δια βίου εκπαίδευση. Επίσης, αναστολή της πρόβλεψης για την υγειονομική περίθαλψη των 50 ενσήμων σε 100.

Ένατο, αύξηση των δικαιούχων του κοινωνικού τουρισμού από 380.000 σε 500.000, αλλά και παράλληλα πριμοδότηση των πενθήμερων σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό κατά δύο μέρες. Παράλληλη ενίσχυση αυτού του τομέα του εσωτερικού τουρισμού, όπως και ενίσχυση του εισαγόμενου φοιτητικού και μαθητικού τουρισμού με ιδιαίτερα κίνητρα, τα οποία θα στηρίξει η Πολιτεία.

Δέκατο, μείωση των ακτοπλοϊκών ναύλων, με την επαναφορά του υποχρεωτικού ανώτατου ορίου στην οικονομική θέση, σε επίπεδα που μπορεί να πλησιάσουν και μείωση μέχρι 20%, καθώς και επαναφορά του παγώματος για τα εισιτήρια των γραμμών των δημοσίων υπηρεσιών, δηλαδή για τις άγονες γραμμές.

Ενδέκατο, αύξηση μέσω της προβολής της συγχρηματοδότησης των tour operators, που προβάλλουν τη χώρα, έτσι ώστε και η προβολή να διασφαλιστεί, αλλά και να ενισχυθούν οι μικρότεροι και μεσαίοι ανεξάρτητοι tour operators.

Δωδέκατο, ειδικά στοχευμένα μέτρα για την προβολή της Αθήνας, η εικόνα της οποίας έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου. Άμεση ενεργοποίηση του κονδυλίου, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο υπάρχει για το σκοπό αυτό και, παρά την υπάρχουσα συμφωνία μεταξύ των φορέων και της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, παραμένει ανενεργό.

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ Α. ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Αντιγράφω απο την εφημερίδα "Ανεξάρτητος"
“ΔΕΝ ΜΑΣΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ” Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Σ.
“ΡΟΥΚΕΤΕΣ” ΝΙΚΟΛΑ ΕΝΩΠΙΟΝ “ΤΙΤΛΟΥΧΩΝ” ΚΑΙ “ΜΝΗΣΤΗΡΩΝ”

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος
Το κεντρικό πρόσωπο της “πράσινης” συγκέντρωσης της περασμένης Κυριακής στο Εργατικό Κέντρο μπορεί να ήταν η βουλευτής Κέρκυρας Α. Γκερέκου, όμως την παράσταση έκλεψε ο πρόεδρος του Ν.Σ. Ν. Βαλλιανάτος.Ο Ν. Βαλλιανάτος, ο οποίος δεν φαίνεται να “μασά τα λόγια του” πήρε το λόγο μπροστά σε μια κατάμεστη αίθουσα και εξαπέλυσε “ρουκέτες” βάζοντας φωτιά στο τοπικό ΠΑΣΟΚ για μια ακόμη φορά.Ο πρόεδρος του Ν.Σ. επεσήμανε στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή του ότι “πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι έρχεται ένα νέο ΠΑΣΟΚ διαφορετικό από το ΠΑΣΟΚ των τιτλούχων και της αλαζονείας που έχασε στις εκλογές του 2004. Δεν θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ που όταν ο απλός πολίτης απευθύνεται σ' έναν τιτλούχο ο τελευταίος του λέει έλα στο γραφείο μου να τα πούμε”. Ο Ν. Βαλλιανάτος υπογράμμισε ότι “εγώ δεν απευθύνομαι σε σας με τον τίτλο μου ως πρόεδρος του Ν.Σ., αλλά ως απλός πολίτης και θα ήθελα σήμερα να μιλήσει ο απλός κόσμος και όχι να μιλήσουν οι τιτλούχοι”.Όσον αφορά τις υποψηφιότητες ο πρόεδρος του Ν.Σ., απευθυνόμενος προς τη βουλευτή Κέρκυρας, της είπε “γνωρίζω ότι βρισκόσαστε κοντά στον πρόεδρο Γ. Παπανδρέου και πρέπει να σας ζητήσω να του μεταφέρετε ότι ως υποψήφιοι πρέπει να επιλεγούν στελέχη που δεν έχουν προκαλέσει την κοινωνία, να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, να μην φερθούμε αλαζονικά και να δείξουμε ότι έρχεται ένα νέο ΠΑΣΟΚ”.Είναι βέβαιο ότι η τοποθέτηση του προέδρου του Ν.Σ. “άναψε φωτιές” στο “Ρεγγίνα”, δεν είναι όμως και λίγοι αυτοί οι οποίοι επικροτούν τα λεγόμενά του, λέγοντας ότι η ευφορία που προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που φέρνουν μπροστά το ΠΑΣΟΚ έχει ουσιαστικά “τυφλώσει” τα “πράσινα” στελέχη τα οποία δεν βλέπουν ότι και αν ακόμα το ΠΑΣΟΚ έρθει στην εξουσία με παλιές “συνταγές και υλικά” δεν πρόκειται να μείνει για πολύ εκεί. Αυτό φαίνεται να έχει διαπιστώσει ο πρόεδρος του Ν.Σ., ο οποίος σε κάθε ευκαιρία τονίζει την ανάγκη ανανέωσης του Κινήματος και στο Νομό μας.Γι' αυτό “κρούει τον κώδωνα του κινδύνου” και φαίνεται να επέλεξε τη συγκεκριμένη περίσταση προκειμένου να μιλήσει σε σκληρή γλώσσα σε ένα ακροατήριο που στη συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείτο από “τιτλούχους” και “μνηστήρες"


Μπράβο Νικόλα.

Αυτά που είπες ήταν πολύ εύστοχα. Και αυτή είναι η πραγματικότητα, που δυστυχώς κάποιοι δεν θέλουν να παραδεχτούν. Ας ανοίξουν τα μάτια τους να δουν που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας. Πολύ φοβάμαι ότι, με τα υπάρχοντα σενάρια θα χάσουμε αμαχητί. Με παλιά υλικά, έστω και αν κατορθώσουμε να κτίσουμε ένα οικοδόμημα το σίγουρο είναι ότι σύντομα θα πέσει. Με τα τόσα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ΝΔ στο τόπο και τα τόσα σκάνδαλα, αν είχαμε πείσει τον απλό πολίτη ότι το ΠΑΣΟΚ που έρχεται δεν είναι το ΠΑΣΟΚ των τιτλούχων και της αλαζονείας, είναι βέβαιο ότι δεν θα παίζαμε τώρα στις 3 και 4 μονάδες. Θα είχαμε κερδίσει και αυτονομία ακόμη.
Σπύρος Ματιάτος

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Καμπαναριό Αγίου Γερασίμου Σπαρτιών - Ένα Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο έτοιμο να καταρρεύση.


Στο χωριό Σπαρτιά της Λειβαθούς η μανία του εγκέλαδου το 1953, σεβάστηκε το καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Γερασίμου, το οποίο χρονολογείται από την εποχή της Ενετοκρατίας. Ένα πέτρινο πανάρχαιο καμπαναριό Μαλτέζικου τύπου που μέρα με τη μέρα κινδυνεύει να καταρρεύσει

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Κεφαλληνιακή Ένωση Χαλανδρίου & των πέριξ προαστίων την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου 2009, σε αίθουσα του ξενοδοχείου PRESIDENT. Η αίθουσα κατακλύσθηκε από Κεφαλονίτισσες και Κεφαλλονίτες, μέλη της Ένωσης, αλλά και πολλούς φίλους, οι οποίοι μαζί με τα τραγούδια του πατριώτη μας τραγουδιστή Βαγγέλη Ασκητή δημιούργησαν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα γεμάτη Κεφαλλονίτικο χρώμα.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεφαλληνιακής Ένωσης Χαλανδρίου

Την εκδήλωση προλόγισε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Σπύρος Ματιάτος, ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τους ευχήθηκε Καλή Χρονιά γεμάτη με υγεία ευτυχία και ειρήνη, και ακόμη ευχήθηκε «όλες οι ευχές που ανταλλάσσουμε χρόνια τώρα να αρχίσουν επιτέλους να πραγματοποιούνται». Επίσης, αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά του αείμνηστου μαέστρου Διονύση Αποστολάτου, στη χορωδιακή μουσική, στο ποιοτικό Ελληνικό τραγούδι αλλά και στον πολιτισμό της χώρας μας. Στη μνήμη του ακούστηκαν τραγούδια, όπως η Πεσαδιάνα και άλλα που ο ίδιος είχε κάνει γνωστά.

Η Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Ένωσης Χαλανδρίου κ Κατερίνα Καλού - Κωνσταντάτου κόβει την πίτα.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Ένωσης κ. Κατερίνα Καλού – Κωνσταντάτου, πήρε το λόγο και αφού ευχαρίστησε και ευχήθηκε, τόνισε ότι, η Ένωσή μας πρέπει να υπάρχει για να συντηρεί τις παραδόσεις μας , το πνεύμα, το πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα και τη κουλτούρα του νησιού μας.



Ο τ. Υπουργός κ. Γεράσιμος Αρσένης

Ακολούθησε το κόψιμο της πίτας από τους επίσημους προσκεκλημένους, ανάμεσα στους οποίους βρέθηκαν ο τ. Υπουργός κ. Γεράσιμος Αρσένης, η βουλευτές, επικρατείας κ. Λούκα Κατσέλη, και Β΄ Αθηνών κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και κ. Μαρία Δαμανάκη,
Η Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Λούκα Κατσέλη


η Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου κ Πένη Μπασιάκου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαλανδρίου, κ. Άννα - Μαρία Τσικίνη, που είναι και Γ. Γ της Ένωσής μας και ο κ. Μιχάλης Κόσσυβας, ο τ. βουλευτής Παναγής Μπενετάτος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πανεπιστημιακών Ευρωπαϊκών Σπουδών και καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, ο καθηγητής του πανεπιστημίου Πειραιά κ. Νίκος Φαραντούρης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων κ. Ανέστης Τσουκαράκης, η υποψήφια βουλευτής κ. Σοφία Λουκέρη και ο τ. Πρόεδρος της Ένωσης κ. Βαγγέλης Παρίσης.
Η Βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Μηνύματα έστειλαν ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, οι βουλευτές, Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Αλέξανδρος Παρίσης, Β΄ Αθηνών, κ. Πέτρος Ευθυμίου και Λευτέρης Ζαγορίτης, Λασιθίου κ. Μιχαλης Καρχιμάκης, ο Νομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Διονύσης Γεωργάτος και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος.


Η Βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ κ. Μαρία Δαμανάκη

Ευγενείς προσφορές έκαναν, το ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ της Σοφίας Λουκέρη, έναν οδοντιατρικό έλεγχο και μία λεύκανση δοντιών με ΛΕΪΖΕΡ αξίας 500 ευρώ, ο επιχειρηματίας συγγραφέας κ. Παπαδάτος 200 ευρώ για τον τυχερό του φλουριού της πίτας, η STRINTZIS LINES ένα εισιτήριο με επιστροφή για αυτοκίνητο και 2 άτομα για Κεφαλονιά, και ο βουλευτής των νησιών μας κ. Αλέξανδρός Παρίσης οκτώ προσκλήσεις δύο ατόμων για το θέατρο ΠΕΡΟΚΕ.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ένωσης Πανεπιστημιακών Ευρωπαϊκών Σπουδών κ. Ναπολέων Μαραβέγιας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, ευχαριστεί αυτούς που βοήθησαν σε αυτή την εκδήλωση καθώς και όλους όσους παρευρέθηκαν, γιατί με τη συμμέτοχή τους στις εκδηλώσεις μας στηρίζουν το Σύλλογο μας, βοηθώντας τον έτσι να μεταλαμπαδεύει την πολιτιστική μας κληρονομιά στις επόμενες γενιές.