Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Τρικ το δημοψήφισμα για να κερδίσει χρόνο η Κυβέρνηση


Για τρικ προκειμένου να κερδίσει χρόνο στην εξουσία η κυβέρνηση έκανε λόγο ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την προαναγγελία του Πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση.

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Όχι στην εξαθλίωση των Αναπληρωτών και Ωρομισθίων. Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους.

 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας, διότι, στηριζόμενο στο μεσοπρόθεσμο (Ν. 3986), δεν αναγνωρίζει μισθολογικά την προϋπηρεσία των αναπληρωτών. Οι αναπληρωτές κατατάσσονται αυτόματα στο αρχικό κλιμάκιο (ΜΚ 18)! ενώ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Η μαρίνα Αργοστολίου, απαιτεί πλέον, δέκα χρόνια μετά ,μια άλλη διαφορετική προσέγγιση.


Προκαλεί πολύ μεγάλα ερωτηματικά η ..μυστική σύσκεψη μεταξύ της γγ Τουρισμού κας Μπέη και βουλευτή Κεφαλονιάς-περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Δήμου Κεφαλονιάς ,με κεντρικό θέμα, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα, το ¨παγωμένο¨ έργο της μαρίνας Αργοστολίου.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΟΥΡΗ ΣΤΗΝ Γ. Γ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κ. ΚΩΝ/ΝΑ ΜΠΕΗ

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
 
Η Κεφαλονιά και το Θιάκι τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τουριστικού προορισμού και πρόθεσης τουριστικού ενδιαφέροντος. Ωστόσο πλέον δεν αποτελούμε μονάδες. Όλες οι αναπτυξιακές μας, τάσεις , δράσεις και προθέσεις επικεντρώνονται στην νέα διοικητική δομή μας, αυτή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η οποία και αποτελεί μια υπολογίσιμη δύναμη σε

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ: Διαχρονικός Γεώργιος Σουρής: ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ 

   Απόστασε το χέρι μου από το να μουντζώνω
   και σάλιο δεν μου έμεινε από το φτύσε φτύσε,                       

  αλλ' έως τώρα τίποτε μ' αυτά δεν κατορθώνω,
  και σύ, Ευρώπη, μας γελάς και πάντα ίδια είσαι.
                         

POROSNEWS: Η ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΕΛΕΙΟΥ ΠΡΟΝΝΩΝ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΕ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου η 33η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


 Την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 17:00, (Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ»  αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου), συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλονιάς. (33η Συνεδρίαση)
Τα θέματα που είναι στην ημερήσια διάταξη, είναι τα παρακάτω:

Α1 ΠΟΛΟ: Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου – Α.Ο.Π. Φαλήρου

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 15:00, στο κολυμβητήριο Αργοστολίου, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής, του Πρωταθλήματος της Α1 στο πόλο, θα διεξαχθεί ο αγώνας « Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου – Α.Ο.Π. Φαλήρου».

ΜΑΚΗΣ ΦΟΡΤΕΣ: Επερώτηση "Για την απουσία της ΠΙΝ από τα Ευρωπαϊκά δρώμενα"

Για την απουσία της ΠΙΝ από τα Ευρωπαϊκά δρώμενα


Επερώτηση
Του Γεράσιμου Φόρτε, Περιφερειακού Συμβούλου της «Επτανησιακής Αναγέννησης»

30 Οκτωβρίου 2011


Προς : Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου

Θεόδωρος Πάγκαλος: ... Ο εμπνευστής του κινήματος «Δεν πληρώνω – δεν πληρώνω».


Τελικά τι συμβαίνει με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλο.  Μήπως είναι αυτός, ο εμπνευστής του κινήματος  «Δεν πληρώνω – δεν πληρώνω».  Γιατί, τον έχουμε ακούσει, πολλές φορές, να λέει δημόσια ότι, δεν έχει να πληρώσει το τέλος για τα ακίνητα του. Ακριβώς είχε πει:  «Δεν έχω να πληρώσω, δεν  μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».  

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ - της Ιωάννας Κολοβού


Η κοινωνική εξέγερση άρχισε. Ανήμερα  μιας μέρας βαριάς σαν Ιστορία. Γιατί ήταν η ίδια η σκιά της Ιστορίας που βάρυνε στις 28 του Οκτώβρη, πάνω στον λεηλατημένο σώμα της Ελλάδας.

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: ΒΡΑΔΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο Σύλλογος Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης & Νοτίων Προαστίων, έχει βάλει σκοπό, όπως άλλωστε δήλωσε και ο Πρόεδρος του, Γιώργος Κωνσταντάτος, «να φέρουν την Κεφαλονιά στην Αθήνα και μάλιστα στην Αργυρούπολη».  Εμείς θα τους ευχηθούμε, να τους έλθουν όλα έτσι όπως τα  θέλουν και να έλθουν αυτοί να κατοικίσουν κάποια στιγμή μόνιμα στο όμορφο νησί μας, που τόσο πολύ αγαπάνε.  Τέτοια δραστήρια άτομα τα έχει ανάγκη η Κεφαλονιά.

Η νέα έκπληξη που ετοιμάζουν, είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε Κεφαλονίτικο

Γιατί επιτέθηκα στο Χρήστο Μαγκούφη.

Η οργή κατά της κυβέρνησης ώθησε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Δαλαμάγκα, να επιτεθεί κατά του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Χρήστου Μαγκούφη, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της επετείου του "ΟΧΙ" στα Τρίκαλα. Ο κ. Δαλαμάγκας είναι από το 2008 μέλος της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος με το "πράσινο" ψηφοδέλτιο στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές για το δήμο

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Επεισοδιακές παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα. Στην Κεφαλονιά χλιαρές αντιδράσεις.


Με  διαμαρτυρίες, αντιδράσεις και έντονα  επεισόδια,  πραγματοποιήθηκαν οι παρελάσεις, για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου,  σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Κεφαλονιά

Στην Κεφαλονιά, η κεντρική  παρέλαση πραγματοποιήθηκε κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό του Αργοστολίου.  Μια πραγματικά υπέροχη μέρα.  Η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Γ.Γ. Τουρισμού κ.

28.10.2011: Ηλίας Τουμασάτος: Ο Πανηγυρικός της ημέρας


POROSNEWS: Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Πόρο.

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ ‘40


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1940

Στις τρεις παρά δέκα τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου, ο Ιταλός πρέσβης Γκράτσι επισκέφθηκε το Μεταξά στο σπίτι του στην Κηφισιά και του ζήτησε να επιτρέψει στα Ιταλικά στρατεύματα να περάσουν από την Ελλάδα.  Ο Μεταξάς αρνείται και οι Ιταλοί κηρύττουν τον πόλεμο.  Από τις 5 το πρωί οι Ιταλικές δυνάμεις προσβάλουν τα φυλάκια μας στα Αλβανικά σύνορα.  

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ '40

Μητέρες του 40

… Την είδα να αποχαιρετά το στρατιώτη της και δεν την αναγνώρισα.  Τι έγινε η τρομαγμένη γυναικούλα που δεν είχε άλλη έγνοια παρά το χάδι και τη λατρεία του παιδιού της;

Ο Πάνος Μπεγλίτης σχολιάζει με ακραίες εκφράσεις τα επεισόδια της Θεσσαλονίκης.


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, αφού πρόσφατα  έστρεψε εναντίον του όλο το στράτευμα, με τις δηλώσεις του, ότι θα πατάξει τους απόστρατους στρατιωτικούς και μάλιστα δια της βίας, επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν,  τώρα σχολιάζει με ακραίες εκφράσεις, αυτούς  διαμαρτυρηθήκαν χθες στην Θεσσαλονίκη.  Διαβάστε τι  δήλωσε:

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Ελληνίδες και Έλληνες,

Η συμφωνία που μόλις πετύχαμε ανοίγει νέες προοπτικές για την χώρα μας.

Μας δίνει την δυνατότητα να καθορίσουμε το δικό μας μέλλον.

Η προσπάθεια του Ελληνικού λαού αποδίδει. Βήμα - βήμα μάς

ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ & ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Α' - Β' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ


Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ -3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

29 Οκτωβρίου 2011

Α. Σ. ΟΜΑΛΑ - Α. Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ

ΩΡΑ: 15:00’
ΓΗΠΕΔΟ: ΕΑΚ / ΕΠΣΚΙ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΣΚΑΛΤΣΗΣ Α
Β. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΛΟΥΚΕΡΗΣ Γ. – ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ Δ.

Σπύρος Μοσχόπουλος: Ομιλία για την «Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό»

 Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε.

Άκουσα με μεγάλη προσοχή και με έκπληξη την αγόρευση του αγαπητού συναδέλφου, κ. Ντινόπουλου, που κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για διορισμούς ξεχνώντας βέβαια ότι τους διορισμούς και το πελατειακό σύστημα την τελευταία πενταετία διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, τους είχαν αναγάγει σε επιστήμη. Ξεχνώντας ότι η παράταξη του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που από το 1994 με το νόμο 2190 καθιέρωσε και θεσμοθέτησε τις αντικειμενικές προσλήψεις. Και τόσα άλλα.

Ας έρθουμε όμως στο νομοσχέδιο.

"Περί Χρέους" Ερωτήσεις που (δεν) ζητούν απάντηση

Πηγή: http://mihkour1953.wordpress.com/2010/12/22/1784/  

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του. Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;  
Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.

Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της

Η Γ.Γ. Τουρισμού κ. Μπέη εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην Κεφαλονιά. . Οι …άλλοι άφαντοι. Γιατί;


Τη  Γενική Γραμματέα  Τουρισμού κ. Ντίνα Μπέη, θα έχουμε αύριο στο νησί μας, για να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.   Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση υποβαθμίζει το νησί μας, επαναλαμβάνοντας ότι είχε κάνει, στις 21 Μαΐου, στέλνοντας ως εκπρόσωπο της τον Γ. Γ. Εμπορίου.   

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Μια ακόμη τρύπα στο νερό

Δαράτος Γ.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/10/2011

Βρυξέλλες
Μια ακόμη τρύπα στο νερό θα κάνουν στο σημερινό Συμβούλιο Κορυφής οι “17” της Ευρωζώνης με την απόφασή τους να ενισχύσουν το EFSF.

Γιούχαρισαν Μπεγλίτη και Μαγκριώτη

«Οι υπουργοί δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, στο δρόμο, στο δρόμο, μπορείς και να τους φτύσεις», «Κλέφτες, κλέφτες υπουργοί δεν τα φάγαμε μαζί» «κλέφτες, κλέφτες», «Αλήτες», με αυτά τα συνθήματα, με πολλά παρατεταμένα  «ου» και άλλα γιουχαρίσματα, περίμεναν στη Θεσσαλονίκη, έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, τον

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ

 Σύμφωνα με το Πρόγραμμα που εξέδωσε η Δημοτική Ενότητα Παλικής, ο εορτασμός για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις: 
                                          



Όλη η Ελλάδα στο σκοτάδι


«Όλη η Ελλάδα στο σκοτάδι».  Με αυτό το σύνθημα, το κίνημα "δεν πληρώνω", σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άδικη εισφορά των ακινήτων, καλεί το λαό, την Παρασκευή 28/10/2011, να σβήσουν τα φώτα από της 19:00, μέχρι 7πμ του Σαββάτου.

Βιβιάννα Μαραβέγια. Η Κεφαλλονίτισσα σχεδιάστρια μόδας, από τη Λακήθρα, που κάνει τους Κεφαλλονίτες υπερήφανους.


Η καλλιτεχνική φύση και το δημιουργικό πνεύμα του Κεφαλλονίτη και της Κεφαλλονίτισσας, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μας.  Αυτή τη φορά έφθασε μέχρι το χώρο της μόδας. Και έφθασε, με την πατριώτισσα μας από τη Λακήθρα, σχεδιάστρια μόδας,  Βιβιάννα Μαραβέγια.  
  
Η Βιβιάννα Μαραβέγια, μαζί με άλλους καταξιωμένους σχεδιαστές μόδας, από την

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ρασοφόρος … βουλευτής

Με τυραννά από καιρό
-πώς να μη σχολιάσω;-
Κεφαλονίτης βουλευτής,  
εφόρεσε …το ράσο!  

Σαν βγήκε, η Κεφαλονιά
όλη χειροκροτούσε,
παιδί μέσα απ’ τα σπλάχνα της
θα την προικοδοτούσε.

POROSNEWS: ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΟ!

Διαβάστε POROSNEWS στη διεύθυνση:


ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ:Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ !


ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 
                                                                       Αθήνα 25-10-2011       
Δήλωση –σοκ του Μίκη Θεοδωράκη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη (ΑΝΤΕΝΝΑ) σήμερα το πρωί.

Ολόκληρη η δήλωση του ιδρυτή του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:     

Οικονομική διευκόλυνση των δανειοληπτών του ΤΠ&Δ, κατόπιν ερώτησης του Π.Κουρουμπλή

Περαιτέρω οικονομική διευκόλυνση των δανειοληπτών -δημοσίων υπαλλήλων όσον αφορά δάνεια που έχουν λάβει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ύστερα από Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.    

Το Υπουργείο Οικονομικών προς απάντηση Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή την 26.09.2011, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Παναγιώτης  Κουρουμπλής,  διαβίβασε έγγραφο του Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων  στο οποίο αναφέρεται ότι έχουν ληφθεί

Κατεπείγουσα η 32η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα.

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, καλείται σήμερα, 25/10/2011 και ώρα 17:30, το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να συζητήσει τα παρακάτω θέματα:     

1. Αποδοχή μελετών έργων :

α. «Αγροτική οδοποιία στην πυρόπληκτη περιοχή Δ.Ε. Λειβαθούς»

Εορταστικό Πρόγραμμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Αργοστόλι.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, που εξέδωσε η Αντιπεριφέρεια και υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου είναι τριήμερος.  Αρχίζει στις 8 πμ της 26ης Οκτωβρίου και λήγει με τη δύση του ηλίου της 28ης  Οκτωβρίου 2011.  

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Διάψευση από Γ. Κουρή και Π. Αλιβιζάτο, τα σχετικά με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ


Πριν μερικές μέρες, διαβάσαμε δημοσίευμα, ότι το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, έχει κλειδώσει για το νομό μας.  Αναφέρει ως υποψήφιους την  κ. Σοφία Λουκέρη, τον κ. Πέτρος Αλιβιζάτος και τον κ. Παύλος Παπαδάτος.

Από αύριο εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων.

Σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, λήγει η τελευταία 48ωρη απεργία που είχαν κηρύξει. Έτσι από αύριο 25 Οκτωβρίου θα εκτελούνται κανονικά όλα τα δρομολόγια των πλοίων, τερματίζοντας  την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, και των αποκλεισμό της νησιωτικής Ελλάδας.  

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

          ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

                                                                                           24-10-2011


Η κυβέρνηση σύρει τον ελληνικό λαό σε μια ακόμη, παγίδα. Το κούρεμα και η εποπτεία που σκοπεύει η Ε.Ε. να επιβάλει σε συνεργασία με την

ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

Δημόσια Διαβούλευση Υπουργικής Απόφασης με τίτλο «Όροι και διαδικασία εκμίσθωσης του δικαιώματος του Δημοσίου για έρευνα και διαχείριση του γεωθερμικού δυναμικού βεβαιωμένων ή πιθανών Γεωθερμικών Πεδίων Χαμηλής Θερμοκρασίας της Χώρας»

Βασικός στόχος της υπο διαβούλευση απόφασης είναι επίσης η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της

Σείστηκε η Αργυρούπολη από τους Κεφαλονίτες.


Σείστηκε ακόμη μία φορά η Αργυρούπολη από τους Κεφαλονίτες, που χθες κατέκλυσαν την  αίθουσα Μίκης Θεοδωράκης, για να τιμήσουν τον Πολιούχο και Προστάτη μας Άγιο Γεράσιμο.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΚΡΙΜΑ... - Μίκης Θεοδωράκης


Όταν στα 1973 έγραφα ένα άρθρο με τίτλο «Το κόμμα και η ιδεολογία. Κίνημα μαζών: πολιτική επανάσταση - σοσιαλιστική αλλαγή» (Το Χρέος, τόμος Β΄, σελ. 761), δεν φανταζόμουν ότι μετά από τέσσερις σχεδόν δεκαετίες, η κατάσταση στο ελληνικό μαζικό προοδευτικό

ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ Α΄Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ



Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ -2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
22/10/11

ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α. Σ. ΟΜΑΛΑ

ΩΡΑ:  15:30’
ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:  ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ Ν.
Β. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΚΑΛΑΦΑΤΗ Δ.  – ΑΒΑΖΑΡΟΣ Χ
______________________________________

Ε. Λειβαδά: Το τέλος της εποχής της αξιοπρέπειας

Η αξιοπρέπεια αποκτάται με το γάλα της μάνας –ανατροφή και ιδιοσυγκρασία-, και με την παιδεία. Θέλει κόπο, σταθερότητα, αρετή, υπηρέτηση αξιών. Πώς χάνεται; Από παράλειψη, από συσσώρευση ωχαδελφισμού. Σε μια στιγμή. Όλοι λέμε ότι «πρέπει», ότι «οφείλουμε» να έχουμε αξιοπρέπεια και καταδικάζουμε όσους –κατά

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Αλέξης Τσίπρας: Η δημοκρατία δεν λειτουργεί με όρους ομερτά.

Το βάρος της αντιπολίτευσης, αλλά και της μεταφοράς της οργής των πολιτών μέσα στη Βουλή, σήκωσε και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει επιλέξει τη στρατηγική της έντασης, αρνούμενη πεισματικά να οδηγήσει τη χώρα με ομαλό τρόπο στη λαϊκή ετυμηγορία, νομοθετώντας σε "πρωτοφανή αναντιστοιχία" με τη λαϊκή βούληση και θέτοντας εκβιαστικά

ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ: Ομιλία στη βουλή για το πολυνομοσχέδιο. ΘΑΥΜΑΣΤΕ!!!


Κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Ζούμε σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης. Ζούμε ίσως στην πιο δύσκολη γεωπολιτικά περιοχή. Και δυστυχώς φθάσαμε σε ένα σημείο που κανένας μας δεν ήθελε.

Οι τεράστιες δυσκολίες δεν είναι μόνο ορατές πια, είναι χειροπιαστές. Το βλέπουμε, το ζούμε, η κοινωνία και οι πολίτες το βιώνουν κατά δραματικό τρόπο.  Εθελότυφλες στάσεις δεν έχουν πια κανένα νόημα. Στηρίξαμε και στηρίζουμε

Η απάντηση της Λούκας για τη διαγραφή της


"Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη δική μου τη μεριά θέλω να δηλώσω ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση.

Για μένα όμως, θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα για ζητήματα που έχω προσωπικά χειριστεί και γνωρίζω, είναι αδιαπραγμάτευτα.

Για αυτό δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους".

ΣΗΜ. Το πιο σημαντικό είναι να μην σε διαγράφει η κοινωνία και ο εαυτός σου εάν απαρνηθείς τις αρχές και τις αξίες σου...

Δελτίο Τύπου εργαζομένων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού


20-10-2011

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μετά από 134 χρόνια συνεχούς παρουσίας δίπλα στον άνθρωπο, συνοδοιπόρος και αρωγός της Πολιτείας σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας της χώρας μας, μέλος της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής οργάνωσης στον κόσμο, σύμβολο ανθρωπιστικής προσφοράς χωρίς σύνορα,

Η ομιλία της Λούκας Κατσέλη στη Βουλή, για το πολυνομοσχέδιο.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

H εβδομάδα αυτή είναι μια ακόμα εβδομάδα ύψιστης ευθύνης για όλους.
Για τους Ευρωπαίους ηγέτες που καλούνται επιτέλους να καταλήξουν σε μια αποτελεσματική συμφωνία για την βιώσιμη διαχείριση του Ευρωπαϊκού χρέους. Είναι με δική τους ευθύνη που η συμφωνία  της 21ης Ιουλίου δυστυχώς άνοιξε, το παζάρι μεταξύ τραπεζών και κυβερνήσεων συνεχίζεται,

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ

 Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μετά από 134 χρόνια συνεχούς παρουσίας δίπλα στον άνθρωπο, συνοδοιπόρος και αρωγός της Πολιτείας σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας της χώρας μας, μέλος της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής οργάνωσης στον κόσμο, σύμβολο ανθρωπιστικής προσφοράς χωρίς σύνορα, αφέθηκε στην κατάρρευση λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας και ανεπάρκειας του Διοικητικού του Συμβουλίου αλλά και της έλλειψης σεβασμού και αναγνώρισης του έργου του ΕΕΣ, από τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Υπουργείο Οικονομικών, καθώς δεν εκπληρώνουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους απέναντι στον ΕΕΣ παραβαίνοντας νόμους του