Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η Άννα Βαγενά στη Βουλή. Ακούστε πως μιλά ένας ερασιτέχνης πολιτικός. Μακάρι και ο Σπύρος μας να μιλούσε έτσι.


Αν όλοι οι πολιτικοί, σκεφτόταν και μιλούσαν σαν την Άννα Βαγενά, η κοινωνία μας και η χώρα μας δεν θα είχε φθάσει στο σημερινό χάλι.  Και αυτό γιατί η Άννα είναι ερασιτέχνης πολίτικός και όχι επαγγελματίας.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: Ιδιοπαθής πόνος-Παθοφυσιολογία- Αντιμετώπιση


Συνεχίζοντας και αυτή την Πέμπτη 29-02-2011 στις 11.00΄π.μ. την συνέχεια των επιμορφωτικών σεμιναρίων στην ΕΠΑ.Σ Β. Νοσηλευτών, θα έχουμε την τιμή να έχουμε κοντά μας σαν εισηγήτρια την κ. Ελπίδα Ζαχαράτου, γιατρό αναισθησιολόγο του Νοσοκομείου μας  με το παρακάτω ενδιαφέρον θέμα:
                      
Ιδιοπαθής πόνος-Παθοφυσιολογία- Αντιμετώπιση

Η είσοδος είναι ελεύθερη και μετά την λήξη εισήγησης  θα δοθεί η σχετική βεβαίωση παρακολούθησης 
  Ο Διευθυντής της ΕΠΑ.Σ & Υπεύθυνος του Κέντρου Εκπαίδευσης
        Σ. ΣΑΚΑΛΗΣ Π.Ε Α

ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ: Καλούν σε Παγκεφαλληνιακή Σύσκεψη


Απευθυνόμαστε στα σωματεία και τους συλλόγους  εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα Υγείας Πρόνοιας, ToEργατικό Κέντρο K.I. και τα τα σωματεία της δύναμης του, τις Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα.     
  Σας καλούμε σε Παγκεφαλληνιακή  σύσκεψη στις 5 Μάρτη 2012 στις 6.30 μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς-Ιθάκης    με θέμα τις εξελίξεις στην Υγεία, την   κατάσταση που επικρατεί στο νομό  και τον παραπέρα σχεδιασμό της δράσης μας.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Γ. Σταματάτος: Καταπάτηση της Παλαιοχριστιανικής στο Φισκάρδο. Εφημερίδα των Κεφαλλήνων.



Αίτησις Γερασίμου Ι. Σταματάτου
Προς Αξιότιμον κύριον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Θεμα: «Θρασυτάτη και ιερόσυλος καταπάτησις Μνημείου 6ου αιώνος παλαιοχριστιανικής εκκλησίας Φισκάρδου, λόγω αδιαφορίας αρμοδίων, εξ’ αγνοίας των ενδεχομένως,συνεπεία  της μοναδικότητός του εις ολόκληρον την Επτάνησον. Hδη όμως περιελθόντος του θέματος εις την μοναδικήν ευθύνην της Δικαιοσύνης, διερωτάται ο υποφαινόμενος «Υπνοί Αύτη, από της 9 Μαίου 2009, αφ’ ης κατηγγέλθησαν τα εγκλήματα, ενδεχομένως δε καθεύδουσα ή αδιαφορούσα, λόγω της πελατειακής συγκροτήσεως του Κράτους, εις την δεινοπαθούσαν χώραν μας»;
Κύριε Εισαγγελεύ

ΔΗΜ.ΑΡ: ΑΓΝΟΙΑ , ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ-ΚΙ


Είναι λυπηρό να βλέπεις τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού και επιστημονικού οργάνου των Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, Κεφαλονιάς και  Ιθάκης (ΕΛΜΕ-ΚΙ), που πρόσκεινται κυρίως στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ,  να ολισθαίνουν σε μονοπάτια, άγνοιας, παραπληροφόρησης, προπαγάνδας και μικροκομματικής αντιπαράθεσης. Ευτυχώς που δημοσιεύεται ακόμα το άρθρο μου στο οποίο αναφέρονται «ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΔΕΝ

Στηρίζουμε τον Έλληνα αγρότη να γίνει βιώσιμος και ανταγωνιστικός !

Στηρίζουμε τον Έλληνα αγρότη να γίνει βιώσιμος και ανταγωνιστικός !
Προωθείστε την προσπάθεια πρέπει να αντιδράσουμε επιτέλους ! 
Άριστη ποιότητα φρούτων σε τιμή χονδρικής για τον Έλληνα καταναλωτή . 


Η κίνηση < Όφελος Πολιτών > είναι η άμεση αντιδρασή μας ως καταναλωτές απέναντι στους κερδοσκόπους , στους μεσάζοντες , σε όλους αυτούς που χρόνια τώρα λυμαίνονται την αγορά , σε όλους αυτούς που πίσω από ένα

Επιστροφή ΦΠΑ σε Αγρότες

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών στα πλαίσια της περαιτέρω εξυπηρέτησης των Κεφαλλήνων και Θιακών αγροτών και κτηνοτρόφων οι οποίοι έχουν προβεί σε Πώληση Aγροτικών Προϊόντων κατά το 2011, θα προβεί στην συγκέντρωση των δικαιολογητικών επιστροφής Φ.Π.Α. και στη σύνταξη του φακέλου βάση του Άρθρου 41 του Ν. 2859/2000. 


Ως εκ τούτου, κάθε αγρότης-κτηνοτρόφος ο οποίος κατέχει Τιμολόγια

Εφημερίδα των Κεφαλλήνων: Σε ελεύθερη πτώση τα ποσοστά της ΝΔ!


Σε μια σειρά φρέσκων "εσωτερικών" μετρήσεων η ΝΔ εμφανίζει νέα σημαντική μείωση των ποσοστών της!
Άμα δείτε και τα "ποιοτικά" της είναι να χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο (οι εναπομείναντες νεοδημοκράτες δηλαδή).

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΡΙΤΑΣ ΤΣΙΝΤΙΛΗ-ΒΛΗΣΜΑ ΣΤΗΝ «ΕΓΚΑΡΣΙΑ ΠΤΗΣΗ» ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ


Ο Κώστας Ευαγγελάτος δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για τον ίδιο και το έργο του. Από τα πρώτα του εφηβικά φτερουγίσματα έγινε πασίγνωστος και δεκτός, απ’ ολόκληρο τον ανάλογο καλλιτεχνικό κόσμο. Η ποιότητα της εργασίας του τον ανέδειξε έγκαιρα σ’ έναν από τους πιο εξαιρετικούς σύγχρονους  δημιουργούς. Για’ τούτο και κάθε καινούργια εργασία του δεν μας εκπλήσσει… Αντίθετα , την περιμένουμε και τη δεχόμαστε με αγάπη. Το ποιητικό έργο του Κώστα Ευαγγελάτου είναι σύνθετο. Αποτελείται πάντα- ή σχεδόν πάντα- από στίχο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΛΥΡΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ - ΣΕΡΕΝΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ


 Σύλλογος μας σας προσκαλεί στην Λυρική Συναυλία “ΣΕΡΕΝΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ”( Ο έρωτας στις μουσικές του κόσμου)σε ένα μουσικό ταξίδι αγάπης με Καντσόνες, Ταγκό, Τζαζ, Μιούζικαλ και Κινηματογράφο με τραγούδια που αγαπήσαμε.

Η βραδιά θα ανεβεί για δύο μόνο παραστάσεις και θα πλαισιωθεί με διακεκριμένους λυρικούς καλλιτέχνες με διεύθυνση του συμπατριώτη μας Παναγή Μπαρμπάτη

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ στην Κεφαλλονιά


Την Καθαρά Δευτέρα  27 Φεβρουαρίου 2012 η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. μαζί με Πολιτιστικούς Συλλόγους οργανώνουν τα παραδοσιακά κούλουμα και σας καλούν:

Στον Πλακόστρωτο Χώρο στον Κούταβο στις 11.00 πμ. Με παραδοσιακές γεύσεις, χρώματα, ακούσματα και πέταγμα χαρταετού σας καλούμε να γιορτάσουμε το ξεκίνημα της Σαρακοστής. Θα έχετε την   ευκαιρία να γευτείτε και να απολαύσετε με τη

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ: "ΦΑΟΥΣΤ"



Τρίτη  28 Φεβρουάριου 2012   στις    9.00 μμ

Δημοτικό Θέατρο "Ο ΚΕΦΑΛΟΣ" 

ΦΑΟΥΣΤ  (FAUST)


Σινεφίλ | 2011 | Έγχρ. | Διάρκεια: 134′
 

Πρόκειται για τη γνωστή ιστορία του Φάουστ, που πουλά την ψυχή του στο διάβολο. Η διάσημη ιστορία του αριστουργήματος της παγκόσμιας λογοτεχνίας, «Φάουστ», του

Ο ΣΕΕ για την ίδρυση του κόμματος του Πάνου Καμμένου


                                                             
           Ο βουλευτής κ. Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την ίδρυση του νέου πολιτικού κόμματος που ιδρύεται με πρωτοβουλία του. Δεν προκάλεσε εντύπωση ούτε ο τρόπος που ανακοινώθηκε ούτε αυτή η ίδια η ίδρυση.
          
Η απλόχερη παροχή τηλεοπτικού χρόνου για να προβληθεί ο ίδιος και το κόμμα του είναι απόδειξη για μια ακόμη φορά πως στην Πατρίδα μας το δημοσιογραφικό σύστημα και τα

INKA ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ κ’ ΙΘΑΚΗΣ: " ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ"


                Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ρύθμιση χρεών με πάνω από 24 δόσεις στις Εφορίες ( Δ.Ο.Υ.) έως 29 Φεβρ 2012
             
               Oσοι φορολογούμενοι επιθυμούν περισσότερες από 24 δόσεις, όπως ανακοίνωσε ο Π. Οικονόμου  θα πρέπει να υποβάλλουν στην εφορία ή στο τελωνείο όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές, σχετική αίτηση έως

Φωτορεπορτάζ από την κοπή της πίτας του Συλλόγου Κεφαλονιτών Αργυρούπολης και Νοτίων Προαστίων.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Κεφαλλονίτες της Αργυρούπολης και Νοτίων Προαστίων έκοψαν εχθές την πίτα τους και ακολούθησε εξαιρετική εκδήλωση με πολύ χορό και κέφι.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Γιώργος Κωνσταντάτος και τα μέλη του ΔΣ ευχαρίστησαν τους 140 συμπατριώτες  που παρέστησαν σε αυτήν την εκδήλωση αναφέροντας ότι η ζήτηση για την συμμετοχή ξεπέρασε κάθε

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Παράλληλες πολιτικές αντιλήψεις κας Λουκέρη και κου Μοσχόπουλου.


Φαίνεται ότι τα δύο πολιτικά κόμματα …εξουσίας, το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και η …αντιμνημονιακή  ΝΔ, δεν διαγράφουν μόνο τους εκλεγμένους βουλευτές τους από τις κοινοβουλευτικές ομάδες τους, επειδή δεν ψήφισαν το τελευταίο μνημόνιο και τα νέα μέτρα.  Μάλλον ζητούν και από τους νέους υποψηφίους, για να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά τους, να δηλώσουν πίστη στο νέο μνημόνιο, όπως επίσης και τυφλή υποταγή στους αρχηγούς τους.   

Κούλουμα στην Πύλαρο


Στην Αγία Ευφημία τα πατροπαράδοτα κούλουμα. Από τις 12.30 σας προσκαλούμε να σας προσφέρουμε παραδοσιακή φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα, μπόλικο κρασί και να πετάξετε χαρταετό.

Από τις 1.00 μ.μ. ελάτε να διασκεδάσετε με μουσική από τον D.J Θωμά Βουτσινά σε αποκριάτικους ρυθμούς, με πλούσιο θέαμα από κλόουν, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ και παραδοσιακούς χορούς από συγκροτήματα της Κεφαλλονιάς.


Από τη Δημοτική Ενότητα Πυλάρου

Καθαρή Δευτέρα στη Σκάλα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών "ΠΗΝΕΛΟΠΗ"


Καθαρά Δευτέρα στις Άμμες με το Σύλλογο "ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ» σας προσκαλεί την Καθαρή Δευτέρα στα καθιερωμένα κούλουμα στην Παραλία Άμμες Σβορωνάτων στο Κέντρο ΚΟΥΤΟΥΠΑΣ «PARADISE» από τις 11:00 πμ.

Η εκδήλωση είναι εμπλουτισμένη, όπως κάθε χρόνο, με ζωντανή μουσική, παραδοσιακά χορευτικά και ποικιλία νηστίσιμων φαγητών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Βράβευση του ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ και του ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ από την ΕΡΤ


Την Τρίτη το πρωί στις 12 η ώρα, στο ΑΚΡΟΠΟΛ η ΕΡΤ σε μιά σπανια κινηση γενναιοδωρίας βραβεύει το ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ και το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ για την προσφορά τους στον πολιτισμό.



Τροποποίηση δρομολογίων Ferry Boat λόγω του Καρνάβαλου.


Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012  τα δρομολόγια των Ferry Boat Ληξούρι – Αργοστόλι, λόγω του Καρνάβαλου διαμορφώνονται ως εξής:
ΑΠΟ ΛΗΞΟΥΡΙ - ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
09:00 9:30

Δημόσια Διαβούλευση επί σχεδίου νόμου για τις προσωπικές εμπορικές εταιρείες

Τίθεται σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το σχέδιο νόμου για τις προσωπικές εμπορικές εταιρείες. Με το παρόν σχέδιο νόμου επιχειρείται ο εκσυγχρονισμός του δικαίου των προσωπικών εμπορικών εταιρειών, με στόχο τη διαμόρφωση ενός λειτουργικού και αποτελεσματικού νομοθετικού πλαισίου, δυνάμενου να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη.

Δημόσια Διαβούλευση στο Σχέδιο Νόμου «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΟΣ – ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ (ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΔΗΓΙΑΣ 2009/28/ΕΚ) – ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΡΕΥΣΤΩΝ (ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΔΗΓΙΑΣ 2009/30/ΕΚ)»

Το προσχέδιο του νόμου περιλαμβάνει τρεις βασικές ενότητες που αποτελούν και υποχρεώσεις του ΥΠΕΚΑ στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου Συνεννόησης Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Πολιτικών της χώρας μας με τους εταίρους μας:
  • Πλαίσιο αξιοποίησης του Ελληνικού: δίνονται οι βασικές κατευθύνσεις χρήσεων γης και συνολικής αξιοποίησης ως βασικό πλαίσιο για τις προσφορές που αναμένονται μέχρι 30 Μαρτίου από υποψήφιους επενδυτές με βάση την πρόσκληση ενδιαφέροντος που έχει δημοσιοποιηθεί στις 8-12-2011, στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αύριο.


Κατεπείγουσα η 7η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, 25 Φεβρουαρίου 2012 ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00.  Τα θέματα που είναι στη ημερήσια διάταξη  είναι τα παρακάτω: 

Υποβολή πρότασης με τίτλο «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ - ΠΥΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ» στο πλαίσιο της πρόσκλησης με κωδικό 4 και αρ. πρωτ. 2.1507/οικ.4.60/23-1-

ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ» ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ


Το ΙΝ.ΚΑ κ΄’Η  ΕΝΩΣΗ   ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ κ’ ΙΘΑΚΗΣ’    έχει δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι αντίθετο με το ηλεκτρονικό φακέλωμα και  με την «Κάρτα του Πολίτη» (με όποια μορφή και πρόσχημα και  αν γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί) γιατί οδηγεί στην κατάργηση της ιδιωτικής ζωής του πολίτη και εγκυμονεί κινδύνους για την προσωπική του ελευθερία,  ασφάλεια και περιουσία.

«Ένα εκατομμύριο υπογραφές για την Ευρώπη»


ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Κίνηση για τη Διαγραφή του Απεχθούς Ελληνικού Χρέους ‘’ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ’’

ΣΚΟΠΟΣ


Συλλογή ενός (1) εκατομμυρίου υπογραφών σε ηλεκτρονική μορφή. Οι υπογραφές, θα πρέπει να καλύπτουν γεωγραφικά και πληθυσμιακά, όσο το δυνατόν, περισσότερες περιοχές της Ευρώπης. Το κείμενο με τις υπογραφές, θα σταλεί στη συνέχεια στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Περί αγγλικού δικαίου και λοιπών προβλέψεων


Του ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΥΛΩΝΑ*
Την 8η Μαΐου 2010, υπεγράφη μεταξύ των κρατών-«Δανειστών» από τη μία πλευρά και της Ελληνικής Δημοκρατίας («Δανειολήπτη») και της Τράπεζας της Ελλάδος («Αντιπροσώπου του Δανειολήπτη») από την άλλη, η Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης ύψους ευρώ 80 δισ. Υπενθυμίζω ότι επιπλέον αυτού του ποσού, μας χορηγήθηκαν και ευρώ 30 δισ. από το ΔΝΤ. Εν πάσει περιπτώσει, η ανωτέρω δανειακή Σύμβαση «τυχαίνει» να περιλαμβάνει ένα άρθρο, το Άρθρο 14 (Εφαρμοστέο Δίκαιο και Δικαιοδοσία), το οποίο μεταφέρω επί λέξει από την ελληνική έκδοση της Σύμβασης τονίζοντας τα πιο ενδιαφέροντα σημεία:

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Όλοι και όλες στο πόδι. Όλη η Ελλάδα Χαλυβουργία!!!



«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί επείγουσα τη συγκρότηση μιας παλλαϊκής στρατιάς που θα συγκρουστεί με τους εφαρμοστικούς νόμους που υλοποιούν τη χρεοκοπία των εργαζομένων (αρχή με τσάκισμα κύριων επικουρικών, περικοπές στις αμοιβές αναπληρωτών – επιμίσθια και στις δημόσιες επενδύσεις για την παιδεία), που θα ανατρέψει τη βαρβαρότητα.
Τα αντιλαϊκά μέτρα πρέπει να γίνουν κουρελόχαρτα. Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου – ΕΕ – ΔΝΤ

ΣΠΙΘΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ομιλία με θέμα, "Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ''ΣΠΙΘΑ''
                                                                       ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΤΣΗ (ΑΝ. ΘΡΑΚΗΣ-Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ , παλιά Κ.Α.Τ.Ε. , 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ) ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25/02/2012 ΣΤΙΣ 6:00 Μ.Μ.

POROSNEWS: Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ





Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ  ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ!!

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ  ΣΤΕΓΗΣ, Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ  ΤΑΞΙ,,ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΥΘΗΚΕ  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΚΑΙ  ΘΕΜΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΑΡΟΧΗ ΕΡΓΑΤΩΝ  ΓΙΑ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΒΑΨΙΜΟ  ΤΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΓΡΑΜΜΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ  ΤΗΝ  ΑΝΟΙΞΗ!!

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ: Τα νέα μέτρα ωθούν ακόμη περισσότερο προς την ύφεση.


H πρώην υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξη της στην ιταλική «La Republica» υπογραμμίζει ότι «το νέο δάνειο θα δώσει μια κάποια ανάσα, χάρη, ιδίως, στη συνεισφορά των ιδιωτών πιστωτών. Δεν λύνεται, όμως, το πρόβλημα, στη ρίζα του. Η κρίση θα επιστρέψει, με τρόπο ακόμη πιο δραματικό».

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Βλέπουμε πρώτα το όφελος του Δήμου και του λαού.


Ατυχώς, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς
διεξάγονται πλέον, με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, χωρίς  την παρουσία
ηλεκτρονικού και τηλεοπτικού τύπου.  Η Δημοτική Αρχή στερεί σκόπιμα,
για ευνόητους λόγους, το δικαίωμα του λαού της Κεφαλλονιάς να έχει
άμεση αντίληψη και γνώση για όσα συζητούνται  και αποφασίζονται εκεί.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ: Οι δανειστές και οι Τραπεζίτες σώζονται. Ο Ελληνικός Λαός οδηγείται στην εξαθλίωση. Ξένες με το ΠΑΣΟΚ αυτές οι πολιτικές.


Η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση αποτελεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας.

Η Ελλάδα και ο λαός της μετατρέπεται σε σύγχρονη αποικία της Γερμανίας, όπου τα πάντα βρίσκονται υπό αμφισβήτηση ακόμη και η δυνατότητα των πολιτών της χώρας να επιβιώσουν.

Η Εθνική μας Ανεξαρτησία ακυρώνεται και η διακυβέρνηση της χώρας παραδίδεται στα χέρια των σύγχρονων οικονομικών και πολιτικών κατακτητών, που απαιτούν μέχρι και την κατοχύρωση μέσω του Συντάγματος της υποχρέωσής μας να ζούμε και να εργαζόμαστε προκειμένου να τους εξοφλήσουμε.

ΣΕΕ: Η Νέα Δανειακή Σύμβαση

     
               Με την ψηφοφορία της Κυριακής στην Βουλή και την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων ολοκληρώνεται η κακόγουστη θεατρική παράσταση, με πρωταγωνιστές τα κόμματα που οδήγησαν την χώρα στην χρεωκοπία και σήμερα στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου. Το πολιτικό σύστημα, ως αξιοθρήνητος θίασος, αγνόησε τις πάνδημες διαμαρτυρίες και εκτελεί μηχανικά τις εντολές των

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Με κείμενα υπεκφυγών οι απαντήσεις της Δημοτικής αρχής στα ερωτήματα Ρουχωτά.


Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα ένα  παιχνίδι δημοσιευμάτων,  μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβούλου Βασίλη Ρουχωτά, ο οποίος έθεσε στη Δημοτική αρχή, δημοσίως, κάποια ερωτήματα, και στα οποία ζητά απάντηση.

Τι πιο απλό από έναν Δημοτικό Σύμβουλο, που σέβεται τους συμπολίτες του, αλλά και τη Δημοτική Αρχή του τόπου του, που της δίνει την ευκαιρία να σκορπίσει τυχόν σύννεφα που έχουν δημιουργηθεί για το έργο της και την διαφάνεια του.  

Απάντηση Δημάρχου σε Βασίλη Ρουχωτά.


Καλούμε τους δημότες μας να διαβάσουν ξανά την ανακοίνωση του Δήμου μας στις 20/2 με τίτλο «Ο Β. Ρουχωτάς φέρνει τον Καρνάβαλο στο νησί μας μία εβδομάδα νωρίτερα».
Το εν λόγω δελτίο τύπου είναι επίκαιρο, απαντά δε και στη νέα ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου
Ωστόσο, ο ίδιος, εμείς αλλά και οι δημότες μας τον δικαιολογούν αφού όλοι γνωρίζουν ότι η πολιτική απομόνωση είναι πολύ κακός σύμβουλος για όποιον ασχολείται με τα κοινά.
 Oκ. Β. Ρουχωτάς περπατάει στον δρόμο που ο ίδιος διάλεξε.
Του ευχόμαστε «Καλή διαβίωση» στην «απύθμενη μοναξιά του».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΧΩΤΑΣ: ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Το ζητούμενο; Η αποτελεσματικότητα !!!


   του Μάκη Φόρτε

ΤΟ  ΕΣΠΑ, αδιαμφισβήτητα, είναι η μοναδική ελπίδα για ανάπτυξη, αυτή τη δύσκολη περίοδο για την τοπική οικονομία.
Και δίχως ανάπτυξη έξοδος από την κρίση δεν υπάρχει.
Δίχως ζεστό χρήμα στην αγορά, θα επισπευτεί μια ώρα γρηγορότερα η καταστροφή της τοπικής οικονομίας.
Εν τω μεταξύ από 1ης Ιουλίου 2011 η ευθύνη του ΕΣΠΑ

Ξένος τύπος: «Θα πληρώσουν ακριβά οι Έλληνες το ‘μάρμαρο΄» Από την Εφημερίδα των Κεφαλλήνων.



Η El Pais έχει τίτλο: Η Αθήνα θυσιάζεται ως αντάλλαγμα για το β΄πακέτο διάσωσης.
Το Spiegel τόνισε πώς αν ήθελε η Ε.Ε. να βοηθούσε την Ελλάδα θα της εξάλειφε εντελώς το χρέος. «Σταματήστε το δεύτερο πακέτο βοήθειας» τονίζει.
Το «Russia Today» έχει τον τίτλο: Το μονοπάτι της μη αντίστασης – Δίδεται στην Ελλάδα σανίδα σωτηρίας Financial Times: Κέρδισαν χρόνο οι τράπεζες. Μετά η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει. Αυτά είναι λόγια διπλωματών που δημοσιεύει η

Π. Καμμένος: Εφαρμόζεται σχέδιο που εκχωρεί την εθνική κυριαρχία της χώρας

O Πάνος Καμμένος, Ανεξάρτητος Βουλευτής μιλά στην εκπομπή των Γιώργου Παπαχρήστου και Αρη Ραβανού για την δανειακή σύμβαση, τη νέα πολιτική κίνηση που ιδρύει και τους συμβούλους των πολιτικών αρχηγών και σχολιάζει: «Οι ουρανοκατέβατοι και εγκάθετοι σύμβουλοι των πολιτικών αρχηγών έφτασαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής».

Για την αλλαγή στάσης της Νέας Δημοκρατίας για το μνημόνιο

Εκείνοι οι οποίοι δήλωναν ότι το μνημόνιο είναι λάθος συνταγή αποφάσισαν, σε μια νύχτα, μιλάω για τον κ. Σαμαρά, ότι θα πρέπει να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση. Αυτή η αλλαγή στάσης δεν έχει γίνει κατανοητή από τον κόσμο. Κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα, όχι από τις δημοσκοπήσεις, γιατί εκεί απαντούν ανώνυμα οι πολίτες, αλλά από τους πολίτες με τους οποίους εγώ επικοινωνώ μέσω του 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΧΩΤΑΣ: ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

             Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς ευρισκόμενος σε πλήρη αδυναμία να απαντήσει σε επτά τον αριθμό κύριες ερωτήσεις, που αφορούν θέματα   διαφάνειας  και διαχείρισης δημοσίου χρήματος και σε πέντε πολιτικού περιεχομένου ερωτήσεις,   που του έθεσα δημοσίως μέσω του τύπου, επιχειρεί να κρυφτεί  πίσω από ποταμό ακατάσχετης φιλολογίας.

Του θυμίζω τη λαϊκή ρήση
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Εφημερίδα των Κεφαλλήνων: Με μέριμνα της Ι.Μητρόπολης Κεφαλληνίας θα έλθει βοήθεια για τους άπορους από Κύπρο

Εφημερίδα των Κεφαλλήνων 

Η Κύπρος στο πλευρό του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού

Παγκύπριοι έρανοι για ενίσχυση άπορων οικογενειών και άπορων μαθητών της Ελλάδας


Παγκύπριος έρανος σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Κύπρου για ενίσχυση των άπορων μαθητών της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας μετά από πρόταση

Ο δωδεκάλογος διεκδικήσεων που ενώνει τους Έλληνες - Έρευνα του eklogika.gr

Έρευνα του eklogika.gr αναδεικνύει όσα ενώνουν του Έλληνες, όσα μπορούν να αποτελέσουν κοινά αποδεκτή πλατφόρμα διεκδικήσεων και άμυνας απέναντι στη λαίλαπα καταστροφικών μέτρων που οδηγούν τον λαό στην εξαθλίωση και τη χώρα σε συνθήκες αποικιοκρατίας. Δίνουμε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας και με ανοιχτή επιστολή καλούμε όλους (κόμματα, φορείς, κινήσεις, πολίτες) για συσπείρωση  γύρω από όσα μας ενώνουν.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ 6:30 μ.μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ


   ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 Όλοι την τετάρτη 22 Φλεβάρη στο Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι

Να διαδηλώσουμε ενάντια στον εφαρμοστικό νόμο που θα πάει στη βουλή για επικύρωση !

Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης είναι η μόνη απάντηση που τους πρέπει στο θράσος και την πολιτική τους αναλγησία όταν την

ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ


Η ΕΠΑ.Σ Β. Νοσηλευτών του Γ.Ν. Κεφαλονιάς (Κέντρο Εκπαίδευσης) συνεχίζοντας την προσφορά της σε θέματα ενημέρωσης- επιμόρφωσης, θα πραγματοποιήσει ημερίδα την Πέμπτη 23-02-2012 και ώρα 11.00.π.μ΄ με το άκρως ενδιαφέρον θέμα: ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ…ΣΤΑ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ο Βοναπάρτης του μνημονίου

Καρτερός Θανάσης

Η πολιτική των μνημονίων έχει βρει τους τελευταίους μήνες τον άνθρωπό της -και το όνομα αυτού Ευάγγελος Βενιζέλος. Αυτός διαπραγματεύεται τις τύχες μας με τους δανειστές, αυτός επιχειρηματολογεί υπέρ της σωτηρίας της πατρίδας, αυτός εξηγεί στον ανήλικο ελληνικό λαό γιατί θα πρέπει να καθίσει φρόνιμα,

Απάντηση Αλέξανδρου Παρίση σε Βασίλη Ρουχωτά

                       
ΘΕΜΑ: Ο Β. ΡΟΥΧΩΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ
     
   Σε μία απίστευτη ψευδολογία με στόχο να βγάλει για άλλη μία φορά το γνωστό του μένος για την δημοτική αρχή και προσωπικά για τον Δήμαρχο Κεφ/νίας Αλ. Παρίση, προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος Β. Ρουχωτάς με την πρόσφατη ανακοίνωσή του.
 
       Βεβαίως το μόνο που καταφέρνει με τα γραφόμενά του είναι να φέρνει τα

POROSNEWS: ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΟΡΟΥ 2012!! ΠΛΗΡΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΝΕΑ   ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΝΝΟΥΣ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ!!!!!!!!!

Ο ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΥΣΤ !!!


Ο γνωστός και διακεκριμένος Κεφαλονίτης εικαστικός καλλιτέχνης Μιχαήλ Ρωμανός, απάντησε στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ, που αποτελεί τη γνωστή στήλη του δημοφιλούς blog PRESS-GR.

Συγκεκριμένα ο Μιχαήλ Ρωμανός, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του πιο γνωστού διαδικτυακού Ερωτηματολογίου, που επιμελείται ο Αντώνης - Μάριος Παπαγιώτης, μέσα από