Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Στήριξη υποψηφιότητας Γαβριήλ Μανωλάτου

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Στήριξη υποψηφιότητας Γαβριήλ Μανωλάτου

Στηρίζω την υποψηφιότητα του συμπολίτη μας Γαβριήλ Μανωλάτου, καθηγητή οικονομικών και διεθνούς οικονομίας, για το δήμο Κεφαλονιάς. Η απόφαση του να συμμετέχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί είμαι σίγουρος ότι η Κεφαλονιά και οι Κεφαλονίτες θα κερδίσουν πολλά και ο τόπος μας θα βαδίσει σε πορεία ευημερίας και ανάπτυξης.

Διανύουμε μια εποχή που η πολιτική και οι πολιτικοί, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, βρίσκονται στο εδώλιο, κατηγορούμενοι, για όλα τα δεινά που μαστίζουν την κοινωνία. Μια διαβρωμένη εποχή χωρίς αξίες και ιδεολογίες, μια εποχή που κυριαρχεί η αναξιοπιστία, η αναξιοκρατία, το ψέμα και η υποκρισία. Έχουν χαθεί οι ελπίδες και οι προσδοκίες για το αύριο και ιδιαίτερα των νέων που απομακρύνονται συνεχώς από την πολιτική και τους πολιτικούς, φωνάζοντας, αλλά που δυστυχώς δεν τους καταλαβαίνει κανείς, γιατί ίσως δεν γνωρίζουμε τη γλώσσα τους.

Πιστεύω ότι, είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε, να ξεκινήσουν ουσιώδεις αλλαγές στο πολιτικό προσκήνιο, από το τοπικό επίπεδο. Πρέπει στις κατά τόπους κοινωνίες να αναδειχθούν νέα πρόσωπα που θα φέρουν νέα πνοή και νέες πρωτοπόρες ιδέες, για πολιτική, κοινωνική, οικονομική, και πολιτιστική αλλαγή, και στη συνέχεια να σταλεί το μήνυμα και σε εθνικό επίπεδο. Έτσι η πολιτική θα αποκτήσει, ξανά, το χαμένο της νόημα, θα αναπτερώνει την ελπίδα της κοινωνίας για καλύτερες μέρες και θα σβήσει επιτέλους αυτή η επικίνδυνη πινακίδα, ιδιαίτερα για τη νεολαία, «όλοι είναι ίδιοι».

Η πρώτη ευκαιρία μας δίνετε στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Μια ριζική πρωτόγνωρη μεταρρύθμιση, όπως αυτή του Καλλικράτη, που καλώς ή κακώς θα εφαρμοσθεί και στην πατρίδα μας, με τη δημιουργία ενός δήμου, του δήμου Κεφαλονιάς, πρέπει να υλοποιηθεί από νέα, καινούρια πρόσωπα. Πρόσωπα ικανά και άξια, με όραμα και σχέδιο, με τόλμη και θέληση, όρεξη για δουλειά και προσφορά στον τόπο μας, όπως περιγράφει, ο Γαβριήλ Μανωλάτος, στην πολιτική του διακήρυξη, που δημοσιεύθηκε στον Κεφαλλονίτικο και Αθηναϊκό τύπο. Διαθέτουμε σαν Κεφαλονίτες μια πλούσια πολιτική κουλτούρα, μια μοναδική πολιτική παράδοση, μια ασυμβίβαστη νοοτροπία με τη πολιτική και τους πολιτικούς. Ας τα ενεργοποιήσουμε, επιτέλους, αφήνοντας πίσω το οποιοδήποτε ατομικό μας συμφέρον. Αυτή η ευκαιρία να μη πάει χαμένη, για να πάει ο τόπος μας μπροστά.

Η εμπλοκή του Γαβριήλ Μανωλάτου, στα πολιτικά δρώμενα της Κεφαλονιάς, είναι αυτό που ψάχνουμε. Το καινούριο, το νέο. Αυτό που είμαστε πεπεισμένοι ότι θα δημιουργήσει τη Νέα Κεφαλονιά. Επειδή τον γνωρίζω πολύ καλά, από τους κοινούς μας αγώνες, το ήθος του, η συνέπειά του, ο ακέραιος χαρακτήρας του, η μαχητικότητά του για το δίκαιο, τα αδιαπραγμάτευτα δημοκρατικά του πιστεύω, ο σεβασμός του προς τους νέους, οι ρεαλιστικές θέσεις του, αλλά πάνω απ' όλα η αγνή και ανιδιοτελής αγάπη του για την Κεφαλονιά, και τους Κεφαλονίτες, πράγμα που το δείχνει με τις πράξεις του, σε συνδυασμό με τις γνώσεις του, την πείρα του και την εργατικότητά του, μπορούν να βοηθήσουν την Κεφαλονιά μας να ξεφύγει από τη μιζέρια και την υποανάπτυξη.

Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν τη υποψηφιότητα Μανωλάτου, για να μη χαθούν άλλες ευκαιρίες για τον τόπο μας.

Γαβρίλη, προχώρα μπροστά με την τόλμη, την όρεξη και το μεράκι που σε διακρίνει και μείς συμπαραστάτες στον αγώνα σου. Προχώρα μπροστά, για να ανατείλει ο ήλιος της ελπίδας και της αισιοδοξίας πάνω από Μοναδικό Πανέμορφο Νησί μας. Η Κεφαλονιά το αξίζει, οι Κεφαλονίτες το θέλουν και μπορούν.


Σπύρος Ματιάτος

Αξιωματικός ε.α.