Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Συμφώνησαν σε όλα οι πολιτικοί αρχηγοί

Την επίτευξη συνολικής συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση με τους πολιτικούς αρχηγούς ανακοίνωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμο, με μια ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: "οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν με το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών".

"Ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί, με επιτυχία, οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, σχετικά με το θέμα το οποίο είχε απομείνει ανοιχτό για περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση.  Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν με το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών. Κατόπιν τούτου υπάρχει γενικότερη συμφωνία για το περιεχόμενο του νέου προγράμματος ενόψει και της αποψινής συνεδρίασης του Eurogroup. Όπως είναι γνωστό το πρόγραμμα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση, με την οποία η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί με 130 δισ. ευρώ", αναφέρει στην ανακοίνωση του ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Σημειώνεται, ότι ανοιχτό παρέμενε μόνο το θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, ωστόσο, πληροφορίες θέλουν ότι το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες κλιμάκωσαν νωρίτερα τις πιέσεις τους στην Αθήνα προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία. Παράλληλα, πληροφορίες, της Deutsche Welle, άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο, να μην υπάρξει καν συνεδρίαση του Eurogroup.

Αναφορικά με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας θα παρουσιαστούν στη διάρκεια του Eurogroup, στο οποίο θα παραστούν τόσο ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι όσο και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου