Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2008

Μεγαλειώδης παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση του Αντιδημάρχου Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου.


Πρωτοφανές για παρουσίαση βιβλίου! Ήταν κάτι το απίστευτο, κι όμως αληθινό! Πάνω από 800 άτομα παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αντιδημάρχου Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου ``Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ``.Η πολυπληθής παρουσία του κόσμου στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου αποδεικνύει την αγάπη, και την ελπίδα που τρέφει ο λαός της Αργυρούπολης, προς το πρόσωπο του πολλά υποσχόμενου Αντιδημάρχου Παιδείας κ Πολιτισμού Γιάννη Κωνσταντάτου. Αποδεικνύει ότι οι πολίτες της Αργυρούπολης εμπιστεύονται και πιστεύουν ότι οι νέοι άνθρωποι, αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον της πόλης και των δημοτών.


Το βιβλίο παρουσίασαν οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης, του ΛΑ.Ο.Σ Άδωνις Γεωργιάδης, και η δημοσιογράφος πρώην Βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, ενώ την όλη εκδήλωση συντόνισε άψογα, ο πρώην δήμαρχος Ηλιούπολης Θεόδωρος Γεωργάκης.
Σε ότι αφορά στα της παρουσίασης του βιβλιου οι βουλευτές τόνισαν χαρακτηριστικά
: «ο Γιάννης Κωνσταντάτος γράφει ένα πολιτικό μυθιστόρημα αλλά με φιλοσοφική αφετηρία που μας καλεί όλους στο αρχαιοελληνικό μάθημα ότι η ζωή είναι ένα μάθημα θανάτου», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου. Πρόκειται, συμπλήρωσε ο κ. Ευθυμίου για ένα δοκίμιο για τη φύση της πολιτικής της Δημοκρατίας και των αξιών που ορίζουν την κοινή μας ζωή στο δημόσιο χώρο.
«Η πολιτική όταν τίθεται στην υπηρεσία του πολίτη είναι η πιο σημαντική δημόσια λειτουργία», υπογράμμισε ο κ. Ευθυμίου.

Αφού χαρακτήρισε ως ένα βαθιά πολιτικό βιβλίο το μυθιστόρημα του Γιάννη Κωνσταντάτου ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στάθηκε ιδιαίτερα στο ερώτημα που εγείρει το βιβλίο σχετικά με το κατά πόσο ο πολιτικός αλλοιώνεται ως αποτέλεσμα της ενασχόλησής του με την πολιτική.

«Είναι εξαιρετικά επίκαιρη αυτή η συζήτηση» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια εποχή όπου η πολιτική περνάει από μία διαδικασία απαξίωσης. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα υπαρξιακά ερωτήματα που δημιουργεί το μυθιστόρημα στο οποία «ο πολιτικός οφείλει να δώσει έμφαση».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη από το βιβλίο προκύπτει ότι πολιτική είναι τα πάντα, όλα εκείνα που κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή ανεξάρτητα εάν αυτό εκφράζεται στο διακεκριμένο επίπεδο της Βουλής ή και σε άλλα επίπεδα.

Μάλιστα, τόνισε ο κ. Κουβέλης, η καταξίωση της πολιτικής βρίσκεται στη συμμετοχή του καθένα μας στη συλλογικότητα. «Ο πολιτικός στοχασμός για το τί είναι πολιτική είναι η δέσμευση του βιβλίου του Γιάννη Κωνσταντάτου», κατέληξε ο κ. Κουβέλης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία επικεντρώθηκε στο θέμα που εγείρει το μυθιστόρημα σχετικά με την αλλοτρίωση που προκύπτει όταν η εξουσία, η οποιαδήποτε εξουσία, όπως διευκρίνισε γίνεται αντιληπτή ως αυτοσκοπός. Επιπλέον η κα Ξενογιαννακοπούλου χαρακτήρισε το βιβλίο επίκαιρο σε μία εποχή που ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι.

Αφού τόνισε το γεγονός πως όλοι οι ομιλητές-πολιτικοί που διάβασαν το βιβλίο ταυτίζονται με τον ήρωα-πολιτικό με τις θετικές αλλά και τις αρνητικές πλευρές της πολιτικής που μπορεί ένας πολιτικός να βιώσει η πρώην βουλευτής της ΝΔ και δημοσιογράφος, Σοφία Βούλτεψη, επισήμανε κάθε γραμμή του βιβλίου παραπέμπει στη ζοφερή πραγματικότητα.
Η κα Βούλτεψη διάβασε χορεία από το μυθιστόρημα που χαρακτηριστικά κάνουν τη σύνδεση ανάμεσα σε μυθοπλασία και πραγματικότητα.

«Το βιβλίο αυτό είναι εκείνος ο καθρέφτης της πολιτικής που αν δεις το είδωλο σου μέσα του προβληματίζεσαι», τόνισε με τη σειρά του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης.


Ο συγγραφέας Γιάννης Κωνσταντάτος εμφανώς συγκινημένος, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την μεγαλειώδη παρουσία του, εξήγησε πως το βιβλίο το είχε γράψει από το 2000 αλλά εκδόθηκε το 2008 γιατί τώρα αισθάνεται πως η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη πολιτικά να ακούσει την ωμή αλήθεια και να αποφασίσει για το μέλλον της βασιζόμενη πάντα στην πολιτική που οραματιζόμαστε για έναν καλύτερο κόσμο. «Δεν αλλάζουν οι πραγματικότητες αλλά οι πρωταγωνιστές, αυτή είναι η ελληνική ιστορία», τόνισε ο Γιάννης Κωνσταντάτος, μιλώντας για το κεντρικό μήνυμα του βιβλίου του. Ένα μήνυμα που κρύβει πολλές αλήθειες...
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων και ο τ. Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης, ο επικεφαλής του τομέα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Παύλος Γερουλάνος, η Βουλευτής Β΄Αθήνας Μαρία Δαμανάκη, ο Δήμαρχος Αργυρούπολης Δ. Ευσταθιάδης, ο Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Θεοδώρου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Βίκυ Φουσκίδου, Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος, Στέφανος Αναγνώστου, Μιχάλης Κωστάκης, Γιώργος Κοσικίδης,ο Αντινομάρχης κύριος Χάρης Πασβαντίδης , ο Αντινομάρχης Πολυζωγόπουλος Ανδρέας κ ο νομαρχιακός σύμβουλος Βασίλης Χρονόπουλος, ο Σύμβουλος του επιμελητηρίου Αντώνης Λαμπρινούδης, Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Σωτηρούπολος καθώς κ πολλά μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης, ο Αντιδήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο δημοτικός συμβουλος Αμαρουσίου Μπρέγιαννης Αλέξανδρος άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών ενώ θερμά ευχετήρια μηνύματα έστειλαν, η πρώην Υπερνομάρχης Φώφη Γεννηματά, δήμαρχοι της Αθήνας κ της Κεφαλονιάς καθώς και ο Βουλευτής Β΄Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου