Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥΣ


Μεγάλη ήταν η συμβολή των ετεροδημοτών του ΠΑΣΟΚ στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών πανελλαδικά, αφού μετακινήθηκε μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων, αν και τους δινόταν η ευκαιρία να ψηφίσουν στο τόπο διαμονής τους. Η μετακίνηση πραγματοποιήθηκε με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Παρ’ όλο που ο τομέας ετεροδημοτών στήθηκε και λειτούργησε, στο κεντρικό κτήριο του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, λιγότερο από ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές, εντούτοις η σοβαρή δουλεία, η σωστή οργάνωση και ο επιτυχημένος σχεδιασμός συνετέλεσαν ώστε να πραγματοποιηθεί μια δυναμική μετακίνηση χωρίς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα και ταλαιπωρία του κοινού.



Στην 6η περιφέρεια των Ιονίων νήσων, στην οποία ήμουν υπεύθυνος, μαζί με τον πατριώτη μας Γιώργο Μουρελάτο, σαν μέλη του τομέα ετεροδημοτών, η μετακίνηση κρίνεται ότι υπερέβη κατά πολύ την αναμενόμενη. Πλήθος επτανησίων κατέκλυζε καθημερινά τα γραφεία μας στην Ιπποκράτους για να προμηθευτούν το εισιτήριο τους, ενώ παράλληλα, μας μετέφερε τις ανησυχίες του για τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και μας εξέφραζε την εμπιστοσύνη του στο Κίνημα μας. Πολύ θετική και αποτελεσματική κρίνεται η συμβολή των παλαιών συντονιστικών επιτροπών των πρώην οργανώσεων ετεροδημοτών και των τεσσάρων νομών. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε σχεδόν από το σύνολο, έντονη δυσαρέσκεια για την διάλυση των οργανώσεων, εντούτοις ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα του νεοσυσταθέντος τομέα και εργάστηκαν ακούραστα και με ζήλο, με μοναδικό στόχο μια μεγάλη νίκη υπέρ του ΠΑΣΟΚ.

Ιδιαίτερα στα νησιά μας, Κεφαλονιά και Ιθάκη η μετακίνηση ήταν μοναδική. Οι ψηφοφόροι μετακινήθηκαν αθόρυβα, με ΙΧ και για πρώτη φορά με λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Οι ετεροδημότες του ΠΑΣΟΚ με τη δυναμική τους παρουσία, που πηγάζει από την μεγάλη αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους για την ιδιαίτερη μας πατρίδα, την ανιδιοτελή προσήλωση τους στο Κίνημα μας, καθώς και από την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου, συνέβαλαν ώστε να αγγίξουμε σε αριθμό μετακινήσεις παλαιοτέρων ετών και μάλιστα Εθνικών εκλογών. Αρκεί να αναφερθεί ότι αναλογικά, κατά κοινή ομολογία των υπευθύνων της Ιπποκράτους, ίσως να παίρνουμε και την πρωτιά από τους άλλους νομούς της Ελλάδας.

Τα χελιδόνια της νίκης, όπως αποκαλούσε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου τους ετεροδημότες, με τη μοναδική δυναμική τους παρουσία, ιδιαίτερα στο νομό μας, έκαναν και πάλι το θαύμα τους, ώστε να διαμορφώσουν το θετικό αποτέλεσμα και να λάμψει ξανά ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ πάνω από τα νησιά μας.

Σπύρος Ματιάτος
Αξκος εα
Μέλος Τομέα Ετεροδημοτών ΠΑΣΟΚ
Μέλος ΠΑΣΟΚ Χαλανδρίου

1 σχόλιο:

  1. Τέτοια κομματόσκυλα που είστε τι θα κάνετε δεν θα μετακινηθείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή