Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Η ΚΕΦΑΛΗΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ

Την κοπή της πίτας της και τον ετήσιο χορό της, πραγματοποίησε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 η Κεφαληνιακή Ένωση Χαλανδρίου και των πέριξ προαστίων στη κατάμεστη από πατριώτες μας αίθουσα του Restaurant Garden στο Χαλάνδρι.
Την εκδήλωσε άνοιξε ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Σπύρος Ματιάτος ο οποίος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους κάλεσε την Πρόεδρο κ. Κατερίνα Καλού – Κωνσταντάτου και το ΔΣ για την διαδικασία κοπής της πίτας.

Την πίτα έκοψε η πάντοτε παρούσα στο Σύλλογο μας, Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Το κομμάτι της Κεφαλονιάς κλήθηκε να κόψει ο βουλευτής μας κ. Σπύρος Μοσχόπουλος, ενώ ο δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρηγόρης Ζαφειροπούλος έκοψε το κομμάτι του Χαλανδρίου στο οποίο δραστηριοποιείται και ο σύλλογος μας.

Η μουσική και τα πανέμορφα τραγούδια της δεκαετίας του 60, από τις υπεροχές φωνές του Δάκη, του Κωνσταντινίδη από τους IDOLS και των άλλων καλλιτεχνών δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα γεμάτη κέφι και χορό που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Συγκινητική στιγμή για την εκδήλωση ήταν όταν ο Αντιπρόεδρος κ Σπύρος Ματιάτος αναφέρθηκε στον καταστροφικό σεισμό της Αϊτής και τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι συνάνθρωποι μας εκεί, θυμίζοντας παρόμοιες που έζησαν οι κάτοικοι του Νησιού μας τον Αύγουστο του 1953. Παράλληλα ζήτησε από τους πατριώτες μας τη συνεισφορά τους για την κλήρωση που θα ακολουθούσε, τα έσοδα τις οποίας θα κατατεθούν σε λογαριασμό για την Αϊτή. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν ήταν 300 ευρώ. Η κλήρωση περιελάβανε ένα υπέροχο αγαλματίδιο προσφορά του γνωστού γλύπτη, φίλου της Κεφαλονιάς, κ. Γιάννη Σουβατζόγλου, που μας τιμούσε και με την παρουσία του, με τίτλο «Χορεύοντας στον Ήλιο». Επίσης ο κ Παύλος Παπαδάτος προσέφερε 2 βιβλία του με τίτλο «Κεφαλονιά και Ιθάκη το προσωπικό μου ταξίδι» και τα οποία δόθηκαν στους δύο τυχερούς που βρήκαν τα φλουριά της πίτας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις ευχαριστίες σε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μας, τόσο στους επίσημους προσκεκλημένους όσο και στα μέλη και τους φίλους της Ένωσής μας, και τονίζει ότι με τη συμμέτοχή τους στις εκδηλώσεις μας στηρίζουν το Σύλλογο μας, βοηθώντας τον έτσι να μεταλαμπαδεύει η πολιτιστική μας κληρονομιά στις επόμενες γενιές. Επίσης ευχαριστεί τον γλύπτη κ. Γιάννη Σουβατζόγλου και τον κ. Παύλο Παπαδάτο για την ευγενική προσφορά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου