Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Dr. Χρήστος Χριστοδουλάτος

ΗΜΕΡΙΔΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Ημερίδα για περιβαλλοντολογικά προβλήματα και προοπτικές για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, διοργανώνει στις 4 Ιουλίου 2008, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Stevens Institute of Technology με έδρα το New Jersey της Αμερικής.

Η ιδέα της διοργάνωσης προέκυψε από την αγάπη του πατριώτη μας, Χρήστου Χριστοδουλάτου ( Associate Provost for Academic Entrepreneurship, Stevens Institute of Technology) για την Ιδιαίτερή του Πατρίδα την Κεφαλονιά και την Ελλάδα γενικότερα, αφού πολλά χρόνια τώρα διοργανώνει ημερίδες σε Ελληνικά νησιά με θέμα το περιβάλλον.

Ένα σύντομο βιογραφικό

Ο Χρήστος Χριστοδουλάτος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πεσσάδα της Λειβαθούς. Δημοτικό τελείωσε στην Πεσσάδα και μέχρι την Ε΄Γυμνασίου στις Κεραμείες. Άριστος μαθητής έφυγε για την Αμερική όπου τελείωσε τις γυμνασιακές σπουδές του και στη συνέχεια τελείωσε Χημικός Μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς και κάτοχος Διδακτορικού σε θέματα περιβάλλοντος. Είναι Διευθυντής του centre for environmental systems (CES). Είναι επίσης σύμβουλος στις επιχειρήσεις HydroGlobe LLC και PlasmaSol Corp Stevens Technogenesis. Έχει ακολουθήσει την περιβαλλοντική έρευνα τεχνολογίας που υποστηρίζεται από τις αντιπροσωπείες και τις βιομηχανίες όπως η NASA, το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας, των εθνικών εργαστηρίων Brookhaven, και της εταιρίας της Exxon. Είναι μέλος της διεθνούς ένωσης στην ποιότητα νερού και του αμερικανικού ιδρύματος χημικών μηχανικών.
Είναι παντρεμένος με την Μαρία Καούρη επίσης Κεφαλλονίτισσα και πατέρας τριών παιδιών. Επισκέπτεται 2 με 3 φορές τον χρόνο το Νησί μας με την οικογένεια του και είναι συγκινητική η αγάπη των παιδιών του για την Κεφαλονιά, που αν και έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αμερική είναι γαλουχημένα με την Κεφαλλονίτικη κουλτούρα.
Εμείς οι χωριανοί του, οι παιδικοί του φίλοι, αν και μας έλειψε πολύ, που για την πρόοδο του εγκατέλειψε νωρίς το χωριό μας, είμαστε υπερήφανοι για την μέχρι τώρα πορεία του στην επιστήμη, για την άριστη οικογένεια του και την απλότητα του χαρακτήρα του. Και κάθε φορά, ειλικρινά ανυπομονούμε πότε θα πάρει τηλέφωνο να μας πει ότι έρχεται στην Ελλάδα, για να συναντηθούμε, να νοσταλγήσουμε τα παιδικά μας χρόνια, να αστειευτούμε και να κάνουμε σχέδια όταν κάποια στιγμή θα επιστρέψουμε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ στο Νησί μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Τόπος: Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου

08:30-09:00 Προσέλευση - εγγραφή
09:00-09:15 Έναρξη – Χαιρετισμοί
09:15-10:00 Μικρά και αποκεντρωμένα συστήματα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων
Εισηγητής: Γ. Λυμπεράτος, Καθ. Παν/μίου Πατρών
00:10-10.:.45 Επεξεργασία αγροτοβιομηχανικών αποβλήτων
Εισηγητής: Μ.Κορνάρος, Επ. Καθ.Παν/μίου Πατρών
10:45-11:30 Διαχείριση αποβλήτων κατασκευών και κατεδαφίσεων
Εισηγητής: Δ.Δερματάς (Διαχ.Αρχή αποβλήτων Μακεδονίας Θράκης και Stevens Ins. Of Techmology)
11:30-12:00 Διάλειμμα
12:00-12:40 Ανεπάρκεια προγραμματισμού χρήσεων γης για αποτροπή δραστηριοτήτων ασυμβίβαστων με την προστασία νησιωτικών περιοχών Natura
Εισηγητής: Ε.Οικονόμου,Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/νίκης
12:40-13:20 Αντιμετώπιση της λειψυδρίας: Απλές τεχνικές διαχείρισης της ζήτησης και αφαλάτωση
Εισηγητής: Α. Στάμου και Ι. Κυριαζοπούλου, ΕΜΠ
13:20-14:00 Περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πυρκαγιών
Εισηγητής: Π.Γεωργόπουλος, R. W. Johnson Medical School,USA
14:00 Λήξη ημερίδας

Εύχομαι καλή επιτυχία στην οργάνωση και την διεξαγωγή της ημερίδας, και είμαι σίγουρος ότι, τα αποτελέσματα της θα αποβούν για το καλό των νησιών μας Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Σπύρος Ματιάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου