Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Με ξένα κόλλυβα


Author: ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Λίγες ώρες μετά το πρωτοφανές επεισόδιο βίας που σημειώθηκε στο Θέατρο Τέχνης με αφορμή την παράσταση «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ», ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος δεσμεύτηκε να καλυφθεί από το υπουργείο το ποσό των ζημιών που υπέστη το θέατρο.

Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρωί με τον διευθυντή του Θεάτρου Τέχνης Διαγόρα Χρονόπουλο δεσμεύτηκε να καλυφθεί όλο το ποσό των ζημιών». (δημοσίευμα ΝΕΑ)

Αλήθεια κε υπουργέ, από πότε είμαστε τόσο γαλαντόμοι; και δίνεται ευρώ για επισκευές, έστω και αν αυτά είναι για ένα θέατρο. Αν έχω καταλάβει καλά κάποιοι οπαδοί μιας ομάδος, μπήκαν μέσα και τα έκαναν γυαλιά καρφιά (καταδικαστέα η ενεργεία), το πώς και το γιατί με αφήνει αδιάφορο. Ζούμε όμως σε μια ευνομούμενη χωρά και θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν νόμοι που διέπουν τους πολίτες και τις οποίες πράξεις τους, αντί λοιπόν να φροντίσετε να επιβληθεί ο νομός σε όσους παρανόμησαν και έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Εσείς τι κάνετε; τους αφήνεται στο απυρόβλητο και αυτούς και όσους βρίσκονται από πίσω τους. Αν κος θεατρώνης θέλει να αποζημιωθεί, κάλλιστα μπορεί να καταφύγει δικαστικά εναντίων όσων του έκαναν την ζημία.

Πιστεύω ότι οι γαλαντομίες με χρήματα του ελληνικού λαού πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα (αν ήταν μια δανειακή διευκόλυνση, ή τα χορηγούσε από τα εισοδήματα του ο κος υπουργός κανείς δεν θα το σχολίαζε).

Σε εποχές που έχετε βάλει στην κλίνη του Προκρούστη τα εισοδήματα των υπάλληλων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, την ώρα που μακελεύεται τις συντάξεις ακόμη και χαμηλοσυνταξιούχων και όταν κάνετε περικοπές ακόμη και από την υγεία παιδεία, αυτοδιοίκηση κ.α. επιβάλλεται λιγότερη απλοχεριά στο δημόσιο χρήμα και μια και η ταινία αναφέρεται σε ποδοσφαιρικά, αν μη τι άλλο είστε φάουλ.

Πηγή: http://gvenetsanos.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου