Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ανοικτή επιστολή Υποψηφίου Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Μάρκου Κοτσιλίνη προς συνυποψήφιους



Στις 7 του Νοέμβρη ο λαός του νησιού μας θα κληθεί να εκλέξει εκείνους που θα χειριστούν τις υποθέσεις του νησιού μας για την επόμενη τετραετία.

Σε αυτή την ύψιστη Δημοκρατική διαδικασία οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε τις προτάσεις, τις βασικές αρχές και προτεραιότητες που έχουμε θέσει ώστε οι πολίτες να έχουν σαφή εικόνα όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη.



Στην κατεύθυνση αυτή εκ μέρους του συνδυασμού μας «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για την ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» καταθέτουμε μία πρόταση και μία ερώτηση που νομίζουμε ότι πρέπει να απαντηθούν από όλους.

*ΠΡΟΤΑΣΗ:* Ο προεκλογικός διάλογος δεν πρέπει να περιορίζεται σε μονόλογους ή γενικόλογες διατυπώσεις. Τα ζητήματα είναι πολλά και δεν μπορεί να αναλυθούν στον περιορισμένο χρόνο που επιτρέπουν οι νόμοι μέσα από τα ΜΜΕ. Προτείνεται η από κοινού εμφάνιση των υποψηφίων στις έδρες των σημερινών Δήμων, ενώπιον ακροατηρίου ώστε να γίνει ζωντανός διάλογος και ανάλυση τομέων κατά περίπτωση π.χ Πολιτισμός, Τουρισμός, Οικονομικά, Κοινωνικοπολιτικά, Ανάπτυξη ή και τοπικά ζητήματα. Εκεί ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος ή Σύμβουλος μέσα από ζωντανό διάλογο με το κοινό θα έχει την ευκαιρία να αναλύσει το πρόγραμμά του.

*ΕΡΩΤΗΣΗ:* Θα πρέπει να δοθούν από τώρα απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα που θα αντιμετωπίσει ο νέος Δήμαρχος από την πρώτη του έτους. Ένα τέτοιο ζήτημα είναι η διαχείριση του φυσικού πλούτου της Κεφαλονιάς. Το ερώτημα λοιπόν που πρέπει να απαντηθεί είναι: «ΠΩΣ θα λειτουργήσουν τα Σπήλαια Σάμης, οι παραλίες του Μύρτου, Πλατύ Γυαλού και λοιπές παραλίες του νησιού μας?».

Βασική άποψη του Συνδυασμού μας είναι ότι αυτά πρέπει να παραμείνουν στην ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό γίνεται μέχρι σήμερα και έχει αποδώσει αποτελέσματα όχι μόνο στον οικονομικό τομέα αλλά κυρίως στη συμβολή τους στην σωστή διαφήμιση του νησιού μας.

Επαναλαμβάνουμε ότι στην προεκλογική διαδικασία οι Κεφαλονίτες δικαιούνται να γνωρίζουν τις προτάσεις των υποψηφίων για κρίσιμα ζητήματα του νησιού μας.**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου