Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ; (Μιχάλης Σοφικίτης Ταξίαρχος ε.α.)

Η θέση των στρατιωτικών που προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα
Τα περισσότερα από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προερχόμαστε κυρίως από λαϊκές οικογένειες και δεν έχουμε κανένα λόγο να συντασσόμαστε με ένα ξεπερασμένο σύστημα που εκμεταλλεύεται τους λαούς, ενώ ως αντάλλαγμα τους προσφέρει τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 90% του ΑΕΠ. Τα αδιέξοδα αυτού του συστήματος έχουν
γίνει αξεπέραστα αφού οι ανταγωνισμοί είναι σύνθετοι, επεκτατικοί και οξύτατοι. Εχουμε ανταγωνισμούς, πρώτον, οικονομικούς κυρίως μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας - ΕΕ - Ρωσίας και, δεύτερον, στρατιωτικούς κυρίως μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ρωσίας, οι οποίοι επηρεάζουν άμεσα την ευρύτερη περιοχή μας. Ο ενεργειακός άξονας Καυκάσου - Βαλκανίων - Μ. Ανατολής - Β. Αφρικής, οι δρόμοι μεταφοράς της Ενέργειας και ο έλεγχός τους μεταφέρουν τους επικίνδυνους ανταγωνισμούς μέσα στη χώρα μας. Το ΝΑΤΟ προς τούτο υιοθετεί για πρώτη φορά το πρώτο πυρηνικό πλήγμα, που μετατρέπει την Ευρώπη και τον κόσμο όλο σε ένα πυρηνικό πεδίο. Στην αεροπορική βάση του Αραξου σχεδιάζεται να «φιλοξενήσουμε» και πάλι ειδικά όπλα (πυρηνικά), όπως αναφέρεται σε ΝΑΤΟικά έγγραφα; Μετά τη Σούδα, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ αξιοποιούν στρατιωτικά και το τόξο Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη ως συνοριογραμμή τους με τη Ρωσία. Τουρκία και Αλβανία, «σύμμαχες» χώρες στο ΝΑΤΟ, προβάλλουν διεκδικήσεις σε βάρος μας. Στο Κυπριακό ετοιμάζουν πάλι λύσεις τύπου Ανάν.
Ο Τραμπ βάζει μπουρλότο στην πολύπαθη Παλαιστίνη και τη φλεγόμενη Μ. Ανατολή. Φαίνεται λοιπόν καθαρά ότι με τη συμμετοχή της χώρας μας στις λυκοσυμμαχίες ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ο λαός μας όχι μόνο δεν κερδίζει τίποτα αλλά κινδυνεύει να εμπλακεί σε πολεμικές περιπέτειες με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο λαός μας δεν αντέχει νέες θυσίες (οικονομικές και άλλες) για να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη των εκμεταλλευτών του. Η συμπόρευση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με το λαό είναι μονόδρομος για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να σταματήσουν η φτώχεια, η δυστυχία, η αδικία, η εκμετάλλευση, η ανέχεια. Το μέλλον μας αναγράφεται στα πανό μας: «ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ».
Μιχάλης Σοφικίτης
Ταξίαρχος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου