Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ "ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ"

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
-ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ-
Γράφει ο
ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΝΩΛΑΤΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Από την αρχή είχαμε υποστηρίξει το «Σχέδιο Καλλικράτης». Ο Τόπος μας χρειάζεται μια ριζική διοικητική μεταρρύθμιση και όχι μπαλώματα και μερεμέτια. Ο «Καλλικράτης» παρέχει όλα εκείνα τα
στοιχεία που χρειάζεται ο Τόπος μας για να ξεκολλήσει από την υπανάπτυξη και τη μιζέρια, για να μην υπάρξουν άλλες χαμένες ευκαιρίες. Αρκεί να βρεθούν στελέχη ικανά και άξια, με φαντασία, όραμα, θέληση και τόλμη να τον υπηρετήσουν και να προωθήσουν τους επιδιωκόμενους στόχους.
Για την Κεφαλονιά μας, είχαμε υποστηρίξει τη δημιουργία τριών δήμων, ώστε οι διοικήσεις να είναι ευέλικτες και αποτελεσματικές και κυρίως να μπορούν να είναι κοντά στον πολίτη.
Τώρα, θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, να παλέψουμε όλοι μαζί για την Κεφαλονιά, για τα χωριά και τις πόλεις μας, για τους κεφαλλονίτες.
Τώρα, η Κεφαλονιά μας χρειάζεται έναν καινούριο ζωογόνο άνεμο αξιοκρατίας, αξιοπρέπειας και εμπιστοσύνης. Έναν άνεμο που να σαρώσει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και να οδηγήσει την Κεφαλονιά και τους κεφαλλονίτες μπροστά.
Τώρα, απαιτείται ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός που να συμφιλιώνει την καθημερινή ζωή και τις αξίες των συμπολιτών μας με την αναγέννηση των πόλεων και των χωριών μας.
Τώρα, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα και προοπτική στις πόλεις και τα χωριά της Κεφαλονιάς ώστε να ανακτήσουν οι συμπολίτες μας τη δοκιμασμένη αισιοδοξία τους.
Τώρα θα πρέπει να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες, στις απαιτήσεις και κυρίως στην ιστορία της Κεφαλονιάς και στις προσδοκίες των κεφαλλονιτών.

Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να προστατεύσουμε τον φυσικό περιβαλλοντικό πλούτο της Κεφαλονιάς μας από τις αυθαιρεσίες που υπάρχουν ή τείνουν να δημιουργηθούν.
Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και ικανοί για να δημιουργήσουμε μια Κεφαλονιά ελκυστική και ανταγωνιστική στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες δίνοντάς της ένα νέο περιβαλλοντικό, αισθητικό και λειτουργικό χαρακτήρα που να υπηρετεί τους πολίτες, ντόπιους ή επισκέπτες.
Θα πρέπει να έχουμε δημιουργικό σχέδιο, όραμα και φαντασία, αλλά κυρίως θέληση, ικανότητες και τόλμη για να εφαρμόσουμε το σχέδιο, ώστε να πάνε μπροστά ο Τόπος μας και τα χωριά μας.
Η νέα διοίκηση του Δήμου της Κεφαλονιάς, θα πρέπει να συστρατευτεί για δουλειά και προσφορά στον Τόπο μας και όχι για τις «καρέκλες…» όπως έχει ειπωθεί ή για το «θρόνο» όπως επεδίωκαν καποιοι.
Θα πρέπει οι συμπολίτες μας, να ενθαρρύνουν και να ευνοήσουν εκείνους που έχουν δείξει, πως θέλουν και μπορούν να προσφέρουν και όχι εκείνους που επιδιώκουν να σταδιοδρομήσουν σε πολιτικά πόστα. Θα πρέπει να αναδειχτούν άνθρωποι ικανοί και άξιοι, με τόλμη, θέληση και όρεξη για δουλειά και για προσφορά στον Τόπο. Η Κεφαλονιά μας δε θα πρέπει να μετρήσει άλλες χαμένες ευκαιρίες ούτε να ανεχτεί άλλους μεσσίες…

Γαβριήλ Μανωλάτος


Το σχέδιο Καλλικράτης δημιουργεί, τόσο στην Κεφαλονιά όσο και Πανελλαδικά πολλά εύλογα ερωτηματικά και δικαιολογημένες φοβίες στους κατοίκους, ιδιαίτερα της επαρχίας. Η αγωνία μήπως και μαραζώσει η περιφέρεια και τα χωριά, είναι αυτό που απασχολεί ιδιαίτερα. Το αν είναι απαραίτητη η εφαρμογή του σχεδίου, στην παρούσα περίοδο, ποια τα πλεονεκτήματα του και ποια τα μειονεκτήματα του, είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο το οποίο αν και χρειαζόταν μεγάλη συζήτηση δεν συζητήθηκε αρκετά όπως θα έπρεπε, καθώς επίσης και το αν στην Κεφαλονιά πρέπει να δημιουργηθούν τρεις δήμοι ή ένας δήμος. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι «ο κύβος ερρίφθει» και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο σχέδιο Καλλικράτης και να δημιουργήσει στην πατρίδα μας έναν δήμο, το δήμο Κεφαλονιάς.
Συμφωνώ με τον πατριώτη μας κ. Γαβριήλ Μανωλάτο ότι το μόνο που μας μένει, τώρα, είναι να κοιτάξουμε μπροστά και να παλέψουμε όλοι για το καλό του τόπου μας και των συμπατριωτών μας. Αυτό, όπως σωστά αναφέρει, θα πραγματοποιηθεί από ΝΕΑ, ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ άτομα (όχι επαγγελματίες πολιτικούς)ικανά και άξια, με όραμα και σχέδιο, με τόλμη και θέληση, όρεξη για δουλειά και προσφορά στον τόπο μας, που θα πηγάζει ΜΟΝΟ από την αγνή αγάπη για την Κεφαλονιά και τους Κεφαλονίτες.


Σπύρος Ματιάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου