Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Ο ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΝΩΛΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΙΞΗ"


ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΤΟΥ
ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΝΩΛΑΤΟΥ
ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Ο τόπος μας περνάει μια περίοδο μεγάλων αλλαγών. Δεδομένα ετών ανατρέπονται. Μεταμορφώνονται οι αντιλήψεις και οι συνειδήσεις των πολιτών υπό το βάρος και την πίεση της οικονομικής ανέχειας και των πολιτικών εξελίξεων. Διευρύνεται η δυσπιστία στο πολιτικό σύστημα και εξασθενεί το σύστημα δικαίου αλλά κυρίως το αίσθημα δικαίου των πολιτών. Το κοινωνικό κράτος συρρικνώνεται και η δημοκρατική ζωή των πολιτών απειλείται να υποταχτεί στα συμφέροντα και τις σκοπιμότητες.
Σε όλα αυτά προστίθεται και η διοικητική μεταρρύθμιση του νόμου «Καλλικράτης» που φέρνει μια ριζική αλλαγή στο διοικητικό χάρτη της Χώρας. Η λεγόμενη «διαβούλευση» για τη βελτίωση του Σχεδίου «Καλλικράτης» ήταν αμφιλεγόμενη και σε ένα βαθμό προσχηματική, αφού με τρόπο δογματικό δεν έγιναν αποδεκτές πολλές από τις αλλαγές που προτάθηκαν. Διότι δογματική είναι η θέση «ένα νησί ένας δήμος».να μπορεί η δημοτική αρχή να είναι κοντά στον πολίτη. Επιχειρήματα για τον έναν δήμο δεν ακούστηκαν. Υπήρξαν μόνο θολές τοποθετήσεις με αμφιλεγόμενη σκοπιμότητα. Εμείς, υπερασπιστήκαμε τον «Καλλικράτη». Υποστηρίξαμε, όμως, τη δημιουργία τριών δήμων για την Κεφαλλονιά μας και παραθέσαμε τα επιχειρήματά μας, κυριότερο των οποίων ήταν,
Τώρα θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την Κεφαλονιά μας και το Λαό της, για να μη υπάρξουν άλλες χαμένες ευκαιρίες. Οι διεργασίες ανάδειξης των νέων υποψηφίων για το δημαρχιακό αξίωμα εντείνονται. Το κυβερνών κόμμα φαίνεται, δυστυχώς, να επιλέγει διαδικασίες μη συμβατές με την ιστορία του αλλά ούτε σύμφωνες με το καταστατικό του και –προπαντός- μη αρεστές και αποδεκτές από τον κόσμο του. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ αλλά και όλης της Κεφαλλονιάς το διαισθάνεται, το βλέπει και δυσανασχετεί. Φοβάται τους «χρησμένους μεσσίες», αποστρέφεται πλέον τους «επιτήδειους» και τους «πανταχού παρόντες». Οι Κεφαλλονίτες συσπειρώνονται και αντιδρούν στις έτοιμες και προκατασκευασμένες λύσεις. Θέλουν η εκπροσώπησή τους να διακατέχεται από αξιοκρατία, αξιοπρέπεια και εμπιστοσύνη για να αφήσουν πίσω τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και να οδηγηθεί η Κεφαλλονιά μπροστά. Η Κεφαλλονιά χρειάζεται έναν στρατηγικό σχεδιασμό που να συμφιλιώνει την καθημερινή ζωή και τις αξίες των συμπολιτών μας με την ανάπτυξη και την αναγέννηση των πόλεών μας και των χωριών μας. Αυτός ο στρατηγικός σχεδιασμός θα πρέπει να περιλαμβάνει δύο κύριους άξονες: πρώτον, την καθημερινότητα των πολιτών και δεύτερον, την ανάπτυξη και την ανάδειξη του Τόπου μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες, στις απαιτήσεις και κυρίως στην ιστορία μας και στις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Θα πρέπει να προστατεύσουμε τον μοναδικό ιστορικό και περιβαλλοντικό πλούτο της Κεφαλλονιάς μας από τις υπάρχουσες αυθαιρεσίες ή από αυτές που τείνουν να δημιουργηθούν. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια Κεφαλλονιά ελκυστική και ανταγωνιστική, δίνοντάς της έναν νέο περιβαλλοντικό, αισθητικό και λειτουργικό χαρακτήρα που να σέβεται τις παραδόσεις και την ιστορία μας και να υπηρετεί τους πολίτες, ντόπιους και επισκέπτες. Θα πρέπει να έχουμε δημιουργικό σχέδιο, όραμα και φαντασία, αλλά κυρίως θέληση, ικανότητες και τόλμη για να εφαρμόσουμε αυτό το δημιουργικό σχέδιο και να πάει μπροστά η Κεφαλλονιά. Πρέπει να φανούμε αντάξιοι της παρακαταθήκης που μας άφησαν οι Ριζοσπάστες και ο Αντύπας και όλοι οι άλλοι που πέρασαν το όνομά τους στην ιστορία με την προσφορά τους στον Τόπο μας.
Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα των συμπολιτών μας, από όλες τις γωνιές της Κεφαλλονιάς και συστρατεύομαι για να δουλέψουμε όλοι μαζί για τον Τόπο μας.
Θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Στόχος μας θα είναι να αναπτυχθεί η Κεφαλλονιά σύμφωνα με τις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Επιδίωξή μας θα είναι να θέσουμε το Δήμο στην υπηρεσία του πολίτη. Να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της κοινωνίας μας, γιατί πιστεύουμε στους ενεργούς πολίτες. Θεωρούμε ότι ο ενεργός πολίτης είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση στις προκλήσεις των καιρών. Είναι χρέος όλων μας να εξοπλίσουμε με δυνατότητες και προοπτικές και κυρίως με αισιοδοξία και ελπίδα τους νέους συμπολίτες μας, γιατί σ’ αυτούς, κυρίως, ανήκει το μέλλον και η Κεφαλλονιά. Όλοι μαζί, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων και να οδηγήσουμε τον Τόπο μας μπροστά. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να πλαισιώσουν την κίνησή μας και να ενθαρρύνουν εκείνους που έχουν δείξει πως θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Θα πρέπει να αναδειχθούν οι άξιοι και οι ικανοί, αυτοί που έχουν θέληση, τόλμη και όρεξη για δουλειά και προσφορά στον Τόπο μας.
Η Κεφαλλονιά μας το αξίζει, οι Κεφαλλονίτες το θέλουν και το μπορούν.
Γαβριήλ Μανωλάτος
Σάμη
Στοιχεία επικοινωνίας
τηλ. 2674 022058, 2106080055, 6936080055


Ο συμπολίτης μας κ. Γαβριήλ Μανωλάτος γεννήθηκε στη Σάμη όπου τελείωσε το γυμνάσιο και σπούδασε στην Αθήνα Δημοσιογραφία και Δημόσιες Σχέσεις. Επί χούντας μετανάστευσε στον Καναδά όπου πραγματοποίησε οικονομικές σπουδές και απέσπασε όλους τους πανεπιστημιακούς του τίτλους. Στον Καναδά εργάστηκε σε υπεύθυνες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Επαναπατρίστηκε το 1980 και σταδιοδρόμησε στον ακαδημαϊκό τομέα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) και στο ΤΕΙ Αθήνας.
Είναι καθηγητής Οικονομικών, Χρηματοδοτικής Διοίκησης και Διεθνούς Οικονομίας. Διετέλεσε επί μακρόν υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών Επιστημών και Υποδομής και του Τομέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του ΤΕΙ Αθήνας. Διετέλεσε «επισκέπτης καθηγητής» στο 10ο Πανεπιστήμιο Παρισίων (προσκεκλημένος του πανεπιστημίου, όπου δίδαξε επί τρία έτη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα). Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και συγγράμματα οικονομικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος, και έχει επιβλέψει πολλές πτυχιακές εργασίες με θέμα την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Κεφαλλονιάς και των διαφόρων περιοχών της. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα προγράμματα της Κεφαλονιάς αμισθί.


Αγαπητέ Γαβρίλη, σε γνωρίζω πολλά χρόνια, και σε εκτιμώ βαθύτατα για το ήθος σου, τη συνέπειά σου, τον ακέραιο χαρακτήρα σου τη μαχητικότητά σου για το δίκαιο, τα αδιαπραγμάτευτα δημοκρατικά σου πιστεύω αλλά πάνω απ' όλα για την αγνή αγάπη σου για την πατρίδα μας την Κεφαλονιά, πράγμα που το δείχνεις με τις πράξεις σου. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σου για το Δήμο Κεφαλονιάς με χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί είμαι σίγουρος ότι η Κεφαλονιά μας απο σένα μπορεί να κερδίσει πολλά και να να βαδίσει σε πορεία ευημερίας. Έχεις όλα εκείνα τα ηθικά στοιχεία τα οποία σε συνδιασμό με τις γνώσεις σου και την εργατηκότητά σου μπορούν να βοηθήσουν την πατρίδα μας να ξεφύγει απο τη μιζέρια και την υποανάπτυξη. Είσαι ένα νέο πρόσωπο στο πολιτικό προσκήνιο του τόπου μας που φέρνει νέα πνοή με νέες πρωτοπόρες ιδέες για πολιτική, κοινωνική, οικονομική, και πολιτιστική αλλαγή, κάτι που το χρειάζεται η Κεφαλονιά και οι Κεφαλονίτες.
Προχώρα μπροστά με την τόλμη την όρεξη και το μεράκι που σε διακρίνει και μείς συμπαραστάτες στον αγώνα σου. Η Κεφαλονιά το αξίζει, οι Κεφαλονίτες το θέλουν και μπορούν.

Σπύρος Ματιάτος
Αξιωματικός ΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου