Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΠΥΡΟΥ ΔΙΟΝ. ΜΑΤΙΑΤΟΥ

Σπυρίδων Δ. Ματιάτος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κεφαλονιάς

Γεννήθηκε και διαμένει στα Κουντουράτα της Λειβαθούς. Είναι Ανώτερος Αξιωματικός ε.α. Εκτός από τη στρατιωτική του εκπαίδευση είναι απόφοιτος ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Marketing), απόφοιτος σχολής Προγραμματισμού και Ανάλυσης Η/Υ και απόφοιτος σχολής Μηχανολογικού Σχεδίου, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Λιανικό Εμπόριο, Τουριστικό Marketing, Τεχνική των πωλήσεων, Το Marketing στην Ελληνική Πραγματικότητα κ.α. Μιλά Αγγλικά.
Έχει εκπονήσει μελέτη για τη Συσκευασία των Προϊόντων.
Διοίκησε όλα τα τμήματα του στρατού που προβλεπόταν από το βαθμό του. Διετέλεσε: Υπεύθυνος Εθιμοτυπίας στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Γεράσιμου Αρσένη, επιτελικό Στέλεχος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Διευθυντής γραμματείας, προσωπικού και υπεύθυνος οργάνωσης του γραφείου του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Λάζαρου Λωτίδη. Έχει τιμηθεί με μετάλλια.
Ασχολείται ενεργά με τα κοινά παρά τις δυσκολίες που συναντούσε λόγω επαγγέλματος. Η πολιτική και κοινωνική του δράση ταυτίζεται με τις αξίες και τους αγώνες για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη. Υπήρξε, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Συνεργασίας Μελών των Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος του Συνδικαλιστικού Σωματείου της Ένωσης Αξιωματικών, και νυν μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών.
Η αγάπη του για την πολιτιστική κληρονομιά της Πατρίδας μας τον ώθησε να ασχοληθεί για την διάσωση και διάδοση της, και επί σειρά ετών, σαν Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Κεφαλληνιακής Ένωσης Χαλανδρίου και σαν μέλος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά.
Υπήρξε Μέλος του ELFORES (Όμιλος για τη διάσωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας).
Η ευαισθησία του για την οδική ασφάλεια και τα τροχαία ατυχήματα τον έκαναν να ασχοληθεί σαν Εθελοντής στο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς)
Ερασιτέχνης Ζωγράφος. Έχει συμμετοχή σε εκθέσεις στην Κεφαλονιά και στην Αθήνα. Έργα του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά.
Μέλος του ΔΣ του ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», θέση την οποία διατηρεί, παρά τις δυσκολίες της μετακίνησης του, για να αγωνίζεται με συνέπεια και ευθύνη για τα τόσο σοβαρά προβλήματα υγείας με την ελπίδα ότι, το ΕΣΥ θα βγει από το διαιωνιζόμενο αδιέξοδο, και θα προσφέρει στους πολίτες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.
Είναι παντρεμένος με την Αθανασία Γιαννακάκη, ελεύθερη επαγγελματία, και έχει δύο παιδιά τον Διονύση, δημοσιογράφο (ΜΜΕ) και την Κωνσταντίνα, ιδιωτική υπάλληλο (multimedia).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου