Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Ο Ράιχενμπαχ ζητά μείωση του δημοσίου κατά 25%...

Μειώστε το δημόσιο κατά 25%, κάντε γρήγορα τις αποκρατικοποιήσεις, όλα θα πάρουν πολύ χρόνο είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της task force στην Ελλάδα, Χόρστ Ράϊχενμπαχ. Μιλώντας στο συνέδριο που διοργανώνει ο Economist είπε ότι δεν θα γίνουν όλα από τη μια μέρα στην άλλη. "Η διαδικασία ανάταξης της ελληνικής οικονομίας θα απαιτήσει χρόνο", είπε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να

τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και να εστιάσει στις αποκρατικοποιήσεις.

Ειδικά για τα φορολογικά έσοδα, είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια με το ΔΝΤ για τη συλλογή των φόρων με τη συμμετοχή ξένων εμπειρογνωμόνων, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή Βρετανών και Γερμανών τεχνοκρατών στη μεταρρύθμιση του φορολογικού πλαισίου.
Ο ίδιος είπε ότι πρέπει να αντικατασταθεί ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων.

Για το Δημόσιο είπε ότι ο ΟΟΣΑ και γάλλοι εμπειρογνώμονες επεξεργάζονται ήδη αλλαγές με στόχο τη ταχύτερη λήψη αποφάσεων και τη μείωση του διοικητικού βάρους κατά 25%. Ήταν μάλιστα ξεκάθαρος: «Θα πρέπει ο δημόσιος τομέας να περιοριστεί κατά 25% μέσα στα επόμενα χρόνια».

Επανέλαβε την ανάγκη για απλοποίηση διαδικασιών για την έναρξη νέων επιχειρήσεων, ώστε να υιοθετηθούν βέλτιστες πρακτικές, ενώ είπε ότι σε πρώτη φάση θα πρέπει να διορθωθούν οι στρεβλώσεις σε κλάδους όπως αυτοί της οικοδομής, του τουρισμού, του λιανεμπορίου και του χονδρεμπορίου.

Μέσα στον Ιούλιο θα έρθουν στην Ελλάδα Ολλανδοί εμπειρογνώμονες προκειμένου να παράσχουν τεχνικές συμβουλές για την ανάπτυξη του κλάδου των εξαγωγών, ενώ σημείωσε πως από τον περασμένο Απρίλιο έχει κατατεθεί στην ελληνική κυβέρνηση λεπτομερής έκθεση ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων για την αντιμετώπιση της διοικητικής γραφειοκρατίας στις διασυνοριακές συναλλαγές, όπως τα τελωνεία.


http://radiogamma.blogspot.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου