Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ



«Βούλιαξε» το Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο Αργυρούπολης «Μίκης Θεοδωράκης» το βράδυ της Κυριακής, 16-11-2009 από την πρωτοφανή κοσμοσυρροή στην ομιλία του, όπως αποδείχτηκε, εξαιρετικά αγαπητού στην κοινωνία της Αργυρούπολης δημοτικού συμβούλου Γιάννη Κωνσταντάτου.

Σημειώθηκε αδιαχώρητο, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο φουαγιέ του Κέντρου, το οποίο στάθηκε αδύνατον να χωρέσει τους 1200 και παραπάνω Αργυρουπολίτες και Αργυρουπολίτισσες που ήρθαν να ακούσουν την ομιλία που είχε ως θέμα «Η Αργυρούπολη: Το Χθες, Το Σήμερα, Το Αύριο».

Η εκδήλωσε άρχισε με θερμό χαιρετισμό της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η όποια αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά του Γ. Κωνστατάτου που, όπως υπογράμμισε, «τον καθιστούν πρόσωπο ιδιαίτερο και απαραίτητο στο νέο γίγνεσθαι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για μία κοινωνία πιο ανθρώπινη, δημοκρατική και δημιουργική». Ακολούθησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Πέτρου Ευθυμίου, που εξέφρασε την αγάπη και την εκτίμησή του στον ταλαντούχο, όπως τον χαρακτήρισε, πολιτικό Γιάννη Κωνσταντάτο, που «αφιερώνεται με πάθος στις αρχές του, πιστεύει στις αξίες του και θητεύει στις ευθύνες του, πράγμα που εγγυάται πως ό,τι αναλαμβάνει το φέρει εις πέρας». Τέλος, η Βουλευτής Β’ Αθήνας κα Μαρία Δαμανάκη προσφώνησε τον Γιάννη Κωνσταντάτο ως έναν «πολιτικό της νέας εποχής που έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και προοπτική», ενώ σχολιάζοντας την εντυπωσιακή συγκέντρωση ανέφερε ότι «αποτελεί ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της πόλης».



Ακολούθησε η προβολή μικρού βίντεο με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη ζωή και τη δράση του ομιλητή το τέλος του οποίου κάλυψαν θερμά χειροκροτήματα.

Στην ομιλία του ο Γιάννης Κωνσταντάτος, αποδείχτηκε ότι γνωρίζει πολύ καλά το Χθες της πόλης τιμώντας με συγκεκριμένες αναφορές τις ιστορικές στιγμές του. Έδειξε επίσης ότι βιώνει το Σήμερα, όπως ακριβώς το βιώνουν όλοι οι κάτοικοι της Αργυρούπολης με την αγωνία για τα καθημερινά τους προβλήματα στα οποία και αναφέρθηκε με χαρακτηριστικά παραδείγματα. Προσδιόρισε τέλος με σαφήνεια το Αύριο με μια μεγάλη θεματική πρότασή του για του που πρέπει να πάει η Αργυρούπολη τα επόμενα 20 χρόνια. Η ομιλία του, ιδιαίτερα το τμήμα της αναφοράς στο Αύριο, διακόπτονταν συχνά από παρατεταμένα χειροκροτήματα, αφού και οι πλέον δύσπιστοι διαπίστωσαν ότι στεκόταν απέναντι τους ένας νέος άνθρωπος με πάθος για την πόλη και τα κοινά, που έχει ξεκάθαρο όραμα και άποψη για το αύριο.



«Θα είμαι παρών στις εξελίξεις. Θα είμαι παρών στις κομματικές μου διαδικασίες όταν αυτές ανοίξουν με τρόπο δημοκρατικό και συμμετοχικό. Θα είμαι όμως παρών και στις προσταγές της κοινωνίας της πόλης μας με μια ομάδα ικανών νέων και παλαιών στελεχών που αγαπούν το τόπο τους πέρα από μικροκομματικές διαφορές , εμπάθειες και συμπάθειες. Στην Αργυρούπολη δεν περισσεύει κανείς. Η Αργυρούπολη μας ενώνει όλους».

Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του ο Γιάννης Κωνσταντάτος, μια ομιλία εκτός κειμένου που για 40 περίπου λεπτά καθήλωσε το ακροατήριο με τον ανθρώπινο, μεστό και καθαρό πολιτικό λόγο. Με την ομιλία αυτή ο τ. αντιδήμαρχος έδωσε το στίγμα των προθέσεων του για τις επερχόμενες εκλογές στις οποίες τόνισε πως είναι αδιάφορο αν θα γίνουν με το σχέδιο του ΚΑΠΟΔΪΣΤΡΙΑ ΙΙ, αφού αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει είναι η πρόταση για το αύριο της πόλης, ανεξάρτητα ή όχι της όποιας συνένωσης, αλλά με βασικό γνώμονα την Αργυρούπολη, ως ένα δήμο κυρίαρχο των εξελίξεων και όχι ουραγό άλλων.



Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. κ. Χρ. Πρωτόπαπας και Ν. Τσώνης, η κα Μ. Δαλάκου Διευθύντρια του Γραφείου της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκας Κατσέλη, ο τ. Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Γ. Κυριόπουλος, αντιδήμαρχοι των δήμων Γλυφάδας και Αλίμου, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Αργυρούπολης κ.κ. Γιάννης Τσαρπαλής, Νάσος Σπυρόπουλος και Αντ. Μωϋσίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αργυρούπολης κα Βασιλεία (Βίκυ) Φουσκίδου, Ευάγγ. Θεοδώρου, Σωτ. Χαραλαμπόπουλος και Γιαν. Σιέτος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ν. Σμύρνης Συμεών πατήρ Θεόδωρος, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος και γ.γ. της Τ.Ο, Αργυρούπολης της Ν.Δ. και οι πρόεδροι, ή εκπρόσωποι, όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων της πόλης, πλην της Ενωσης Ποντίων Αργυρούπολης
Τέλος, θερμό χαιρετισμό απέστειλαν η Υπουργός Παιδείας, δια βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων κα Αν. Διαμαντοπούλου και ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος που δεν μπόρεσαν τελικά να παραστούν λόγω κωλύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου