Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Χαράλαμπος Μοσχόπουλος:Πρέπει να αναπτύξουμε ξανά την πρωτογενή παραγωγή προϊόντων.


Μία από τις αιτίες της παρακμής της Ελληνικής οικονομίας έχει αποδειχθεί - σύμφωνα με τους ειδήμονες - ότι είναι η σχεδόν μηδενική  παραγωγή πρωτογενών προϊόντων.

Έτσι λοιπόν εκεί που η Ελλάδα είχε τεράστια εισαγωγή συναλλάγματος τώρα έχει τεράστια εισαγωγή προϊόντων από τρίτες και ευρωπαϊκές χώρες.

Μήπως αυτό το οποίο είναι πλέον αποδεδειγμένο πρέπει να μας προβληματίσει ως μια μικρή τοπική οικονομία; μήπως θα έπρεπε να αναπτύξουμε ξανά την πρωτογενή παραγωγή προϊόντων, το λάδι, το μέλι, το κρασί, τα αγροτικά προϊόντα, την αλιεία, την κτηνοτροφία, την φέτα;, κ.λ.π.

Να αρχίσει να παράγει ξανά το νησί μας, να αρχίσουν οι κάτοικοι να προτιμούν τα τοπικά προϊόντα, να προτιμούν οι επαγγελματίες πρώτα τους τοπικούς παραγωγούς - κτηνοτρόφους. Ειδάλλως το να εισπράττουμε από τους επισκέπτες η από τους μόνιμους κατοίκους, και τα χρήματα να πηγαίνουν σε ξένα κράτη αυτό θα έχει σιγά - σιγά άσχημες επιπτώσεις στο νησί και στην οικονομία μας ! !

Καλό είναι να θεωρούμε πως όταν κάτι κακό κτυπήσει την πόρτα του γείτονα τότε να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα κτυπήσει και την δική μας.

Μήπως όλοι οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου μας θα έπρεπε να δουν πιο σοβαρά την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, προτού είναι αργά.

Επιστήμονες και πρακτικούς δόξα τω Θεό έχουμε, θέληση και υποστήριξη χρειάζεται, έτσι και ανάπτυξη θα υπάρξει αλλά και η γη θα προστατευθεί.

Χαράλαμπος Μοσχόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου