Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΛ. ΠΑΡΙΣΗ















ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΛ. ΠΑΡΙΣΗ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ
ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Διαβάσαμε την ομιλία του Βουλευτή Κεφαλονιάς κ Αλέξανδρου Παρίση στην βουλή, σχετικά με τη πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ. Όπως ο πρωθυπουργός και η ΝΔ, σαν σύγχρονη Χαλιμά, μας έχουν συνηθίσει τέσσερα και πλέον χρόνια τώρα σε παραμύθια, έτσι και ο βουλευτής μας ξεκίνησε την ολιγόλεπτη ομιλία του με το να θυμίσει στους βουλευτές ένα παραμύθι. Αυτό του τσοπάνη και του λύκου. Μόνο που αυτό το παραμύθι, κ. Βουλευτά, ταιριάζει περισσότερο στον Πρωθυπουργό και στη ΝΔ παρά στο ΠΑΣΟΚ. Δύο φορές παραμυθιάσατε τον Ελληνικό λαό. Την τρίτη θα σας φάει ο λύκος και αυτό είναι φανερό και θέμα χρόνου.
Δεν βλέπω σκόπιμο να αναφερθώ στα παραμύθια της ΝΔ, εξ άλλου είναι γνωστά σε όλους. Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι με ποιο τρόπο παραμυθιάστηκε η πλειοψηφία των Κεφαλλονιτών. Πως παραμυθιάστηκε η Κεφαλλονιά. Πως παραμυθιάστηκε ένας τόπος που έχει σαν πρότυπα πολιτικούς με Ριζοσπαστικά και ασυμβίβαστα φρονήματα. Πολιτικούς με οράματα. Πολιτικούς που πάντα αγωνιζόταν για την Λαϊκή Κυριαρχία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Πολιτικούς σαν τον Ηλία Ζερβό, τον Ιωσήφ Μομφεράτο, το Ρόκκο Χοϊδά, τον Αντώνη Τρίτση και τόσους άλλους. Και ακόμα πως παραμυθιάστηκαν οι απόγονοι του Μαρίνου Αντύπα.
Κύριε βουλευτά, ο λαός βαρέθηκε τα παραμύθια της κυβέρνησης που εκπροσωπείτε. Έξι μήνες μετά τις εκλογές έχετε διαψεύσει την ελπίδα, και τις προσδοκίες ακόμη και αυτών που σας εμπιστεύτηκαν και σας έδωσαν, έστω και με μικρή πλειοψηφία, την εξουσία. Κατάλαβε ο Ελληνικός Λαός ότι δεν έχει κυβέρνηση.
Και επειδή αναφέρατε στην ομιλία σας ότι κάθε λίγο και λιγάκι το ΠΑΣΟΚ βάζει αυτογκόλ φαντάζομαι ότι έχετε καιρό να πάτε στο γήπεδο και να παρακολουθήσετε αγώνα. Εκτός και αν δεν είστε φανατικός φίλαθλος. Δεν είδατε κ. βουλευτά, το αυτογκόλ του ασφαλιστικού, που το τελευταίο διάστημα ο Ελληνικός Λαός βρίσκεται στο πεζοδρόμιο, εκφράζοντας τις αντιθέσεις του και την δυσαρέσκεια του με τις πολιτικές σας; Δεν είδατε τα αυτογκόλ με τους Ζαχόπουλους, τους κουμπάρους, την αναξιοκρατία, τα δομημένα ομόλογα τις υποκλοπές, και τα τόσα σκάνδαλα που παρουσιάστηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια και που έχουν παρασύρει σε απαξιώσει ολόκληρη την πολιτική ζωή του τόπου, πράγμα πολύ επικίνδυνο. Το τελευταίο σας αυτογκόλ, φαντάζομαι και αυτό που θα κρίνει το αποτέλεσμα του αγώνα, θα είναι με τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες θα προχωρήσετε το επόμενο διάστημα, με το ξεπούλημα του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ, των Λιμανιών, των Αεροδρομίων, της ΟΑ κλπ, και με τις οποίες θα απορυθμίσετε το κράτος.
Αυτό που αναφέρετε στη ομιλία σας, ότι δήθεν εσείς δεν κουκουλώνετε τα προβλήματα, σας ρωτώ, ειλικρινά το πιστεύετε; Γιατί οι Κεφαλλονίτες μπορεί να είμαστε πονηροί αλλά παράλληλα χαρακτηριζόμαστε για την ειλικρίνεια μας και την ντομπροσύνη μας.
Την πρόταση δυσπιστίας την κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ γιατί το ζήτησε το κοινωνικό σύνολο. Γιατί αγανάκτησε από όλα αυτά που προανέφερα, τα αυτογκόλ, όπως τα χαρακτηρίζετε, μόνο που είναι της κυβέρνησης σας.. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να άφησε ανοικτές τις πόρτες του στα διάφορα ρεύματα και να παρέσυραν το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με το λαό, τώρα όμως με τον Γιώργο Παπανδρέου υπογράφει ένα Νέο Συμβόλαιο με τον Ελληνικό Λαό. Και αυτό φάνηκε από την συγκέντρωση στο Σύνταγμα, το βράδυ της 28ης Μαρτίου 2008, από τις μερικές χιλιάδες λαού (πολλοί ετεροδημότες Κεφαλλονίτες), που παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες βρέθηκαν στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου, εκφράζοντας την αγανάκτηση του απέναντι σε μια κυβέρνηση που παραμυθιάζει τον Ελληνικό Λαό.
Κύριε Βουλευτά, με όλη την εκτίμηση που σας έχω, σας υπενθυμίζω ότι, η πολιτική κουλτούρα της Κεφαλονιάς δεν είναι παραμύθια αλλά αγώνες για τα απαράγραπτα δικαιώματα της Ελευθερίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Αναλογισθείτε την βαρεία πολιτική κληρονομιά που κουβαλάτε στις πλάτες σας, λόγω καταγωγής, και που την έχει ανάγκη η Κεφαλονιά και πολιτική ζωή του τόπου γενικότερα.

Σπύρος Ματιάτος
Μέλος ΠΑΣΟΚ




2 σχόλια: