Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Κεφαλληνιακή Ένωση Χαλανδρίου & των πέριξ προαστίων την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου 2009, σε αίθουσα του ξενοδοχείου PRESIDENT. Η αίθουσα κατακλύσθηκε από Κεφαλονίτισσες και Κεφαλλονίτες, μέλη της Ένωσης, αλλά και πολλούς φίλους, οι οποίοι μαζί με τα τραγούδια του πατριώτη μας τραγουδιστή Βαγγέλη Ασκητή δημιούργησαν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα γεμάτη Κεφαλλονίτικο χρώμα.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεφαλληνιακής Ένωσης Χαλανδρίου

Την εκδήλωση προλόγισε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Σπύρος Ματιάτος, ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τους ευχήθηκε Καλή Χρονιά γεμάτη με υγεία ευτυχία και ειρήνη, και ακόμη ευχήθηκε «όλες οι ευχές που ανταλλάσσουμε χρόνια τώρα να αρχίσουν επιτέλους να πραγματοποιούνται». Επίσης, αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά του αείμνηστου μαέστρου Διονύση Αποστολάτου, στη χορωδιακή μουσική, στο ποιοτικό Ελληνικό τραγούδι αλλά και στον πολιτισμό της χώρας μας. Στη μνήμη του ακούστηκαν τραγούδια, όπως η Πεσαδιάνα και άλλα που ο ίδιος είχε κάνει γνωστά.

Η Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Ένωσης Χαλανδρίου κ Κατερίνα Καλού - Κωνσταντάτου κόβει την πίτα.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Ένωσης κ. Κατερίνα Καλού – Κωνσταντάτου, πήρε το λόγο και αφού ευχαρίστησε και ευχήθηκε, τόνισε ότι, η Ένωσή μας πρέπει να υπάρχει για να συντηρεί τις παραδόσεις μας , το πνεύμα, το πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα και τη κουλτούρα του νησιού μας.



Ο τ. Υπουργός κ. Γεράσιμος Αρσένης

Ακολούθησε το κόψιμο της πίτας από τους επίσημους προσκεκλημένους, ανάμεσα στους οποίους βρέθηκαν ο τ. Υπουργός κ. Γεράσιμος Αρσένης, η βουλευτές, επικρατείας κ. Λούκα Κατσέλη, και Β΄ Αθηνών κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και κ. Μαρία Δαμανάκη,
Η Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Λούκα Κατσέλη


η Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου κ Πένη Μπασιάκου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαλανδρίου, κ. Άννα - Μαρία Τσικίνη, που είναι και Γ. Γ της Ένωσής μας και ο κ. Μιχάλης Κόσσυβας, ο τ. βουλευτής Παναγής Μπενετάτος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πανεπιστημιακών Ευρωπαϊκών Σπουδών και καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, ο καθηγητής του πανεπιστημίου Πειραιά κ. Νίκος Φαραντούρης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων κ. Ανέστης Τσουκαράκης, η υποψήφια βουλευτής κ. Σοφία Λουκέρη και ο τ. Πρόεδρος της Ένωσης κ. Βαγγέλης Παρίσης.
Η Βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Μηνύματα έστειλαν ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, οι βουλευτές, Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Αλέξανδρος Παρίσης, Β΄ Αθηνών, κ. Πέτρος Ευθυμίου και Λευτέρης Ζαγορίτης, Λασιθίου κ. Μιχαλης Καρχιμάκης, ο Νομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Διονύσης Γεωργάτος και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος.


Η Βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ κ. Μαρία Δαμανάκη

Ευγενείς προσφορές έκαναν, το ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ της Σοφίας Λουκέρη, έναν οδοντιατρικό έλεγχο και μία λεύκανση δοντιών με ΛΕΪΖΕΡ αξίας 500 ευρώ, ο επιχειρηματίας συγγραφέας κ. Παπαδάτος 200 ευρώ για τον τυχερό του φλουριού της πίτας, η STRINTZIS LINES ένα εισιτήριο με επιστροφή για αυτοκίνητο και 2 άτομα για Κεφαλονιά, και ο βουλευτής των νησιών μας κ. Αλέξανδρός Παρίσης οκτώ προσκλήσεις δύο ατόμων για το θέατρο ΠΕΡΟΚΕ.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ένωσης Πανεπιστημιακών Ευρωπαϊκών Σπουδών κ. Ναπολέων Μαραβέγιας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, ευχαριστεί αυτούς που βοήθησαν σε αυτή την εκδήλωση καθώς και όλους όσους παρευρέθηκαν, γιατί με τη συμμέτοχή τους στις εκδηλώσεις μας στηρίζουν το Σύλλογο μας, βοηθώντας τον έτσι να μεταλαμπαδεύει την πολιτιστική μας κληρονομιά στις επόμενες γενιές.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου