Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ προς την κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ: Επερώτηση για τη βλάβη στα φανάρια στο Μύλο του Πετρία.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ:

Στην Κεφαλονιά, στον κεντρικότερο και σημαντικότερο συγκοινωνιακό κόμβο του νησιού, στον «Μύλο του Πετριά» δεν λειτουργούν για πολλοστή φορά οι φωτεινοί σηματοδότες με σοβαρό τον κίνδυνο ατυχημάτων

Τι πρόκειται να κάνετε για την άμεση και μόνιμη επίλυση του προβλήματος;

Εδώ και 15 ημέρες δεν λειτουργούν για πολλοστή φορά οι 3φωτεινοί σηματοδότες στον κεντρικότερο και σημαντικότερο συγκοινωνιακό κόμβο της

Κεφαλονιάς που βρίσκεται στην έξοδο του Αργοστολίου, στον «Μύλο του Πετριά», που συνδέει την πρωτεύουσα του νησιού με την Σάμη, το Ληξούρι, την Πύλαρο και την Ερισο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται σημαντικό κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά και προϋποθέσεις ατυχημάτων και προβλήματα στην ασφάλεια των οδηγών.

Στα τελευταία 4 χρόνια οι φωτεινοί σηματοδότες, έχουν χαλάσει πάρα πολλές φορές. Μόνο το 2023 είναι η δεύτερη φορά και μάλιστα την πρώτη φορά η βλάβη αποκαταστάθηκε μετά από 2 μήνες.

Στην κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας, απεικονίζονται οι μη προτεραιότητες της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, αλλά και όλων των προηγούμενων. Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς δεν είναι στελεχωμένη με το κατάλληλο μόνιμο τεχνικό προσωπικό που θα είχε την συντήρηση σε όλο το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο. Δεν έχει φροντίσει για την προμήθεια κατάλληλων ανταλλακτικών ώστε να υπάρχει απόθεμα. Δεν έχει πάρει όλα τα μέτρα της Αντικεραυνικής και άλλης προστασίας που παρέχει η επιστήμη και η εξέλιξη της τεχνολογίας σήμερα.

Επίσης δεν έχει πάρει ούτε κάποια στειχειώδη, προσωρινά μέτρα σήμανσης που να διευκολύνουν την ασφαλή διέλευση των οχημάτων. Δεν έχει ενημερώσει για την βλάβη το επιβατικό κοινό και η Τροχαία δεν έχει παρέμβει, τουλάχιστον στις ώρες αιχμής. 

Με βάση τα παραπάνω επερωτάται η κ. Περιφερειάρχης:

·         Γιατί δεν έχει ενημερώσει το επιβατικό κοινό για την βλάβη αυτή;

·         Τι ενέργειες έχει κάνει για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος;

·         Πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη;

·         Γιατί ενώ είναι επαναλαμβανόμενο το πρόβλημα, δεν το έχει αντιμετωπίσει με ολοκληρωμένο και οριστικό τρόπο;

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ν. Γκισγκίνης, Δ. Κεφαλληνός, Ε. Κολυβά, Α. Μπαλού, Χ. Χαραλάμπους

Τηλεβόας Κεφαλονιάς. Ένα σύνηθες φαινόμενο τους τελευταίους μήνες είναι, να μη λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες, στο κόμβο του Μύλου του Πετρία.  Ακόμη και τους Καλοκαιρινούς μήνες, που η κίνηση ήταν πολύ μεγάλη, υπήρχαν συχνές βλάβες.   Ο κίνδυνος να δημιουργηθεί σοβαρό ατύχημα είναι μεγάλος.  Κάθε φορά που περνάμε από εκεί τρέμει η ψυχή μας, γιατί δεν υπάρχει και ορατότητα, για να ελέγξεις το δρόμο.   Τόσο δύσκολο είναι να φτιαχτούν και να λειτουργούν κανονικά;  Όσο μεγάλη κι αν είναι η ζημιά, τόσο καιρό θα έπρεπε να είχε βρεθεί και αποκατασταθεί.  Δεν υπάρχει στο νησί συνεργείο που να ελέγχει, να συντηρεί και να επισκευάζει τους φωτεινούς σηματοδότες που υπάρχουν; 

Θα μπορούσε ακόμη, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, η ρύθμιση της κυκλοφορίας να γινόταν με την βοήθεια της τροχαίας.   Δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε αδιαφορία από τους υπεύθυνους, γιατί αν είναι έτσι, το θέμα είναι πολύ σοβαρό,  γιατί έχει να κάνει με την ασφάλεια μας και την σωματική μας ακεραιότητα.

Συγχαρητήρια στη Λαϊκή Συσπείρωση, που είχε την ευαισθησία να υποβάλλει σχετική επερώτηση, γι’ αυτό το τόσο σοβαρό αυτό θέμα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου