Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ....................... ΝΤΡΟΠΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ


Ντροπή και αγανάκτηση.
Τι άλλο να αισθανθεί κανείς κάνοντας μια βόλτα στις ξακουστές καταβόθρες της Κεφαλονιάς, και αντικρίζοντας το απαίσιο θέαμα της εγκατάλειψης και της καταστροφής. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται, πιο κάτω, μιλούν μόνες τους. Η φύση προίκισε απλόχερα το νησί μας με αρκετά ασυνήθιστα φαινόμενα, στην πλειοψηφία τους γεωλογικά. Μεταξύ αυτών και το μοναδικό παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο των Καταβοθρών Αργοστολίου, το οποίο είναι πόλος έλξης πολλών τουριστών ετησίως . Και οι υπεύθυνοι της επίσημης πολιτείας το αφήνουν να ρημάζει.
Ο μύλος που άλλοτε γύριζε περήφανος και μαρτυρούσε τη ροή του θαλασσινού νερού, από την ασυντηρησία, κατεστραμμένος ολοσχερώς. Το γεφυράκι και αυτό κατεστραμμένο οι δε καταβόθρες γεμάτες, μπουκάλια νερού άδεια, λάστιχα αυτοκινήτων, κουτάκια αναψυκτικών και κάθε λογής σκουπίδια.
Διάβασα κάπου ότι το ΥΕΝ δεν επιτρέπει να γίνουν κάποια έργα στην περιοχή, παρόλο που έχει εγκριθεί ή χρηματοδότηση του. Μα ούτε τα σκουπίδια δεν αφήνει να μαζέψουν ;
Διερωτώμαι, γιατί έπρεπε να φθάσει σε αυτό το σημείο, να μην συντηρείται χρόνια τώρα και να χρειάζεται κατασκευή από την αρχή;
H διαιώνιση της σημερινής θλιβερής κατάστασης, στις Καταβόθρες, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Αφού το επίσημο Κράτος και οι τοπικοί άρχοντες δεν δείχνουν τον παραμικρό σεβασμό στην γεωλογική κληρονομιά του νησιού μας, ας πάρει τη υπόθεση στα χέρια του ο λαός της Κεφαλονιάς. Αυτοί που αγαπούν τον τόπο τους , έτσι αγνά χωρίς να έχουν κάποιο συμφέρον.
Και επειδή τα πολλά λόγια δεν προσφέρουν τίποτα:
Καλώ όλους τους ευαίσθητους σε αυτά τα θέματα Κεφαλονίτες, ΑΜΕΣΑ, να συγκροτήσουμε ένα Σύλλογο, με στόχο, την Ανάπλαση την Ανάδειξη και την Προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς, και των Γεωλογικών φαινομένων του νησιού μας. Να κινητοποιηθούμε, να μιλήσουμε με με ειδικούς επιστήμονες, περιβαλλοντολόγους, να χτυπήσουμε πόρτες, να μαζέψουμε υπογραφές και γενικά να δουλέψουμε για να δώσουμε το χαρακτήρα που ταιριάζει στα μνημεία αυτά της φύσης.

Σπύρος Ματιάτος
Αξιωματικός Ε.Α
Αναπ. Γ. Γ Συνδέσμου Συνεργασίας Μελλών Ε.Δ
Αντιπρόεδρος Κεφαλληνιακής Ένωσης Χαλανδρίου
e-mail: smatiatos@yahoo.gr


ΕΤΣΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ


ΣΗΜΕΡΑ !!!
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ
ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου