Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Βγαίνεις τώρα αστέρι λαμπρό μα εγώ προχωρώ να δύσω είν’ η ώρα………….


Έδυσε σήμερα (26-1-2009) το μεσημέρι ο μεγάλος μαέστρος, συνθέτης, καλλιτέχνης και δάσκαλος Διονύσης Αποστολάτος, στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παπαδημητρίου, στα Μελίσσια Αττικής. Ο μαέστρος νοσηλευόταν από την Πέμπτη 22-1-2009, ύστερα από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο.
Μεγάλη απώλεια για την οικογένεια του, την μούσα του, όπως αποκαλούσε τη γυναίκα του Καίτη και την κόρη του.
Μεγάλη απώλεια για τον καλλιτεχνικό κόσμο.
Μεγάλη απώλεια για την Επτανησιακή Μουσική.
Μεγάλη απώλεια για το Ελληνικό ποιοτικό τραγούδι.
Μεγάλη απώλεια για τον πολιτισμό της Κεφαλονιάς και της Χώρας μας.
Μεγάλη απώλεια για όλους εμάς τους Κεφαλλονίτες και όχι μόνο, που δεν θα υπάρχει πια για να μαγεύει και να γαληνεύει τις ψυχές μας, με τις υπέροχες μελωδίες του και να μας θυμίζει «αξέχαστες στιγμές από μια εποχή μακρινή, αλλά τόσο ρομαντική και όμορφη» όπως ίδιος συνήθιζε να λέει.

Το παρακάτω απόσποσμα είναι από μια συνέντευξη που είχε δώσει ο μαέστρος στο περιοδικό Εικόνες στις 22-1-2006

«Είμαι πολύ απογοητευμένος. Τόσα προσφέραμε και εγώ και ο αείμνηστος Φώτης Αλέπορος, που έφυγε πικραμένος, και όμως μας ξέχασαν τελείως. Εμείς θεμελιώσαμε τη χορωδιακή μουσική και δεν ακούσαμε ούτε ένα μπράβο, έτσι για τα μάτια του κόσμου βρε αδελφέ. Η πολιτεία μας έχει εγκαταλείψει τελείως και αυτό με πληγώνει. Όπως και τη σύζυγό μου, που δεν της έχουν δώσει σύνταξη ακόμα, παρά την αναγνώριση του έργου της από το υπουργείο Πολιτισμού και την αντίστοιχη επιτροπή. Περιμένω τον υφυπουργό κύριο Τατούλη να πάρει μια απόφαση, αλλά καθυστερεί πολύ. Η κατάσταση αυτή με έχει πικράνει βαθύτατα, γιατί κάτι προσφέραμε και εμείς σε αυτόν τον τόπο και τον πολιτισμό του. Δεν μας αξίζει μια σύνταξη έπειτα από τόσα χρόνια;»


Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 15:30 στην εκκλησία του κοιμητηρίου Μελισσίων.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και διαβεβαιώνουμε τη σύζυγο του Καίτη ότι όλοι οι Κεφαλλονίτες είμαστε στο πλευρό της όταν και όποτε το ζητήσει.

Μαέστρο ας είναι απαλό το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Σπύρος Ματιάτος
Αντιπρόεδρος Κεφαλληνιακής Ένωσης Χαλανδρίου

1 σχόλιο:

  1. ειναι περισσοτερο επικαιροι από ποτε οι "Κόλακες"...θυμήθηκαν τωρα την κα Καίτη...εννοια τους και δε θα τους κανει τη χαρη..

    δημητρης.
    xorodos@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή