Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ

Ο 57χρονος Τσέσλι Σάλενμπεργκ, κυβερνήτης του Airbus της Us Airways.

Αντιγράφω το ωραίο σχόλιο του πατριώτη μας απο την εφημερίδα Ανεξάρτητος:

«Τα αεροπλάνα και τα καράβια
Οι κυβερνήτες και τα αντανακλαστικά .

Αν ένας Κυβερνήτης αεροπλάνου δεν έχει αντανακλαστικά και δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο εγκαίρως ούτως ώστε κάνοντας τους κατάλληλους χειρισμούς να αποφύγει το κακό, τότε θα καρφώσει το αεροπλάνο στο βουνό.
Αν ένας κυβερνήτης καραβιού δεν έχει αντανακλαστικά και δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο εγκαίρως κάνοντας κι αυτός τους κατάλληλους χειρισμούς να αποφύγει το κακό, τότε θα ρίξει το καράβι στα βράχια, θα βυθισθεί και θα συμπαρασύρει μαζί του στο βυθό πλήρωμα και επιβάτες.
Έτσι λοιπόν καλό θα ήταν όσοι κυβερνήτες δεν έχουν αντανακλαστικά και δεν αντιλαμβάνονται εγκαίρως τον κίνδυνο, να εγκαταλείπουν το σκάφος πριν συμβεί το κακό. Αυτό βέβαια πρέπει να το κάνουν όσοι κυβερνήτες δεν έχουν αντανακλαστικά.

Ο Χωριάτης
Διονύσιος - Ευτυχίου Μεσολωράς.

Και ένα υστερόγραφο: Όσο και να αλλάζει πλήρωμα στο καράβι, όταν ο κυβερνήτης δεν ξέρει καλό τιμόνι, το καράβι θα πέσει έξω .

Φραγκάτα 7-1-2009»

Διάβασα στην εφημερίδα «Ανεξάρτητος» το παραπάνω σχόλιο του πατριώτη μας Διονυσίου - Ευτύχιου Μεσολωρά το οποίο μου άρεσε και το βρίσκω και πολύ επίκαιρο για τις δύσκολες μέρες που περνά με. Για να έχει καλά αντανακλαστικά ο 57χρονος Τσέσλι Σάλενμπεργκ, κυβερνήτης του Airbus της Us Airways κατάφερε να το προσυδατώσει στον ποταμό Χάντσον με αποτέλεσμα και οι 155 επιβάτες του να σωθούν. Χάρη σε αυτόν τον άνθρωπο οι ΗΠΑ δεν έζησαν μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες της ιστορίας τους.
Συμφωνώ ότι, για να είναι κάποιος Κυβερνήτης σε όποια βαθμίδα της ιεραρχίας, (από πατίνι μέχρι αεροπλάνο και από Πάρεδρος μέχρι Πρωθυπουργός) αν δεν έχει διορατικότητα και καλά αντανακλαστικά , ώστε να αντιλαμβάνεται έγκαιρα τους κινδύνους και να τους αποφεύγει με κατάλληλους χειρισμούς, κάποια στιγμή θα φέρει την καταστροφή. Η απόκτηση όμως της διορατικότητας και των αντανακλαστικών, απαιτούν και γνώσεις και πείρα πάνω σε αυτό που κάνεις, πόσο μάλλον όταν είσαι υπεύθυνος για τις ζωές και τις τύχες ανθρώπων.
Επειδή, όμως, όλοι οι σύγχρονοι Κυβερνήτες δεν εγκαταλείπουν το σκάφος, έστω και αν ξέρουν ότι το οδηγούν στην καταστροφή, είναι απαραίτητο και εμείς οι απλοί επιβάτες να έχουμε διορατικότητα και καλά αντανακλαστικά, ούτως ώστε, έστω και την τελευταία στιγμή να επιλέγουμε πιλότους – Κυβερνήτες – σαν τον Τσέσλι Σάλενμπεργκ για να είμαστε σίγουροι ότι θα φθάσουμε με ασφάλεια στο προορισμό μας.

Σπύρος Ματιάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου