Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 19/11/2010, έγινε συνάντηση του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ προκειμένου να γίνει εκτίμηση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων Δημοτικών Εκλογών.



Η διαδικασία αυτή του συνδυασμού μας , αποδεικνύει εκτός των άλλων, το σεβασμό προς ΟΛΟΥΣ τους υποψήφιους, που έδωσαν αγώνα αρχών και αξιών, με διάθεση προσφοράς στον τόπο, χωρίς υποσχέσεις, με γνώση των κανόνων της αυτοδιοίκησης.

Η αποχή από τις εκλογές είναι ηχηρό μήνυμα προς όλους μας. Οφείλεται στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος, στην έκπτωση των αξιών που κυριαρχεί και στο δυσμενές οικονομικό κλίμα.

Ο προεκλογικός χρόνος που είχαμε στη διάθεσης μας ήταν περιορισμένος. Αρχίσαμε ουσιαστικά από αρχές Σεπτεμβρίου όταν οι άλλοι συνδυασμοί είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Το γεγονός αυτό παράλληλα με τις περίπλοκες διαδικασίες δεν ήταν για τον συνδυασμό μας ευνοϊκή συνθήκη.

Ακολουθήσαμε πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα και ζητήσαμε διάλογο με τους άλλους συνδυασμούς αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Υποσχέσεις παντός είδους που δόθηκαν κυρίως από τον συνδυασμό του κ.Παρίση χωρίς φειδώ και μέτρο επηρέασαν, πιστεύουμε, ένα τμήμα του εκλογικού σώματος.

Η στήριξη που δόθηκε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο συνδυασμό μας δεν ήταν ανέφελη. Υπήρξαν , ατυχώς, στελέχη τα οποία με διάφορους τρόπους επηρέασαν αρνητικά το αποτέλεσμα των εκλογών.

- Άλλοι με γραπτές και εμπρηστικές δηλώσεις, με απαθείς συμπεριφορές και εύγλωττες σιωπές
- Άλλοι με συμμετοχή τους σε άλλα ψηφοδέλτια.


Η κατάσταση αυτή που ροκάνισε εξ’αρχής τη δυναμική που παρείχε η στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έλαβε μεταξύ των δύο Κυριακών χαρακτήρα ανατροπής του συνδυασμού μας μέσα από υπόγειες διαδρομές , ποικίλες συναλλαγές και αλληλοεπηρεασμό των Δημοτικών και Περιφερειακών ψηφοδελτίων.

Το ψηφοδέλτιό μας παρέμεινε ενωμένο έως το τέλος της εκλογικής διαδικασίας και υπάρχει ομόθυμη και ειλικρινής απόφαση να συνεχίσουμε τον αγώνα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Θα ασκήσουμε το θεσμικό μας ρόλο με υπευθυνότητα . Η παρουσία μας θα είναι ενεργή στα δρώμενα του τόπου. Προέχει το συμφέρον της Κεφαλονιάς και πιστεύουμε ότι αυτή πρέπει να εξυπηρετηθεί μέσα από τις αρχές της συλλογικότητας, της διαφάνειας, της νομιμότητας, των ίσων ευκαιριών, της διατήρησης των κατακτήσεων των τοπικών κοινωνιών.

Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας ψήφισε, που αναγνώρισε στο πρόγραμμα και στα πρόσωπά μας την ικανότητα να οργανώσουμε και να θεμελιώσουμε τον Νέο Δήμο.

Ως επικεφαλής του συνδυασμού, ευχαριστώ ιδιαίτερα ΟΛΟΥΣ τους υποψήφιους του συνδυασμού για την τιμή και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, για τον όμορφο αγώνα που κάναμε και που αποτελεί παρακαταθήκη και εγγύηση για το μέλλον.

Ευχαριστώ επίσης από καρδιάς τα άτομα που εργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο, που έφεραν εις πέρας με επιτυχία όλες τις υποχρεώσεις του προεκλογικού αγώνα.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους Κεφαλονίτες και Κεφαλονίτισσες με εκτίμηση και σεβασμό.

Θα είμαστε κοντά σας συνεχώς. Μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες, με ομάδες εργασίας με γνώση, γνώμη και προτάσεις για τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, της καθημερινότητας, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη , θα συνεχίσουμε τη δράση μας, όπως γνωρίζουμε, όπως κάναμε τόσα χρόνια.

Ευχόμαστε στον κ.Παρίση να έχει επιτυχία στο έργο του και θα αγωνιστούμε ώστε η Κεφαλονιά να έχει ένα καλύτερο αύριο.


Για τον Συνδυασμό
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ο επικεφαλής
Μάρκος Κοτσιλίνης


http://sami-roupaki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου