Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Τερματίστηκαν οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου Συλλόγων Εμπόρων Ιονίων Νήσων που πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Μαρτίου 2009 στο ΕΒΕΚΙ.
Οι Πρόεδροι των Συλλόγων συμφώνησαν ομόφωνα και υπέγραψαν ψήφισμα, με το οποίο ζητούν από όλους τους αρμόδιους φορείς τη λήψη άμεσων μέτρων, για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο τους. Το κείμενο του ψηφίσματος είναι το παρακάτω:

«Μετά από την διεθνή κατάρρευση της οικονομίας, που έχει επιφέρει και τον οικονομικό μαρασμό των μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, οι εμπορικοί Σύλλογοι των νησιών μας ζητούν από όλους τους φορείς: Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, αυτοδιοίκηση κ.λπ. την άμεση εφαρμογή μέτρων για την σωτηρία των εμπόρων και των επιχειρήσεων που έχουν πραγματική ανάγκη, και τα πιο αξιοσημείωτα μέτρα είναι τα εξής:
Μείωση Φ.Π.Α. από 19% σε 12%-13% και 6%-7% όπως άλλωστε ισχύει και στα νησιά του Αιγαίου.
Φορολογικά μέτρα: Αναστολή χρεών, δανείων, ρύθμιση οφειλών σε ταμεία.
Άμεση διοχέτευση χρημάτων στις επιχειρήσεις με πραγματική ανάγκη μέσω του ΤΕΜΠΜΕ.
Μείωση των τελών προς δημόσιες υπηρεσίες και Ο.Τ.Α.
Μέτρα στήριξης της απασχόλησης.
Νησιωτική Πολιτική.
Εμπορικοί Σύλλογοι Αργοστολίου, Ζακύνθου, Λευκάδας, Ιθάκης, Σκάλας.»

Τη δυσαρέσκεια του, γιατί δεν προσκλήθηκε, εξέφρασε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του εμπορικού Συλλόγου «Η ΚΡΑΝΗ» και στα ΜΜΕ, το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου