Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Βαγγέλης Μοσχόπουλος: «Η δημοκρατία έχει ένα μειονέκτημα. Ποτέ δεν θα σε κυβερνήσει κάποιος καλύτερος από αυτόν που αξίζεις»

Η Ελληνική οικονομία είναι σε κρίση. Ποιος να φταίει, άραγε;

Μα οι πολιτικοί που μας κυβερνούν! Ποιος άλλος!

Εύκολη απάντηση. Φταίει κάποιος άλλος. Εμείς είμαστε οι λαϊκοί δικαστές, άρα είμαστε αλάνθαστοι. Μπορούμε να κρίνουμε «αντικειμενικά» τους πάντες και τα πάντα. Έχουμε την άμεση αλλά και σωστή λύση επί παντός επιστητού και περιέργως οι πράξεις των πολιτικών ποτέ δεν ταυτίζονται με την γνώμη μας, άρα κάνουν πάντα λάθος. Καταγγέλλουμε, παραδείγματος χάριν, με έμφαση, τον υπέρογκο δημόσιο τομέα και την κατάντια του. Για θυμηθείτε, όμως, όταν τραβάγαμε το βουλευτή απ΄ το μανίκι, για να μας διορίσει τον γιο. Δεν γνωρίζαμε, τότε, ότι το δημόσιο δεν «σηκώνει» άλλους; «Έλα μωρέ, έχουν βολευτεί τόσοι, για άλλον έναν κάνεις έτσι;» 

Κι αν ο βουλευτής δεν μας βόλευε; Ψήφο στον Γκόρτζο, που έλεγε και ο Παπαγιανόπουλος στην ελληνική ταινία. Αυτός μας κάνει !

Ε, λοιπόν αυτοί μας κάνουν, γιατί αυτούς ψηφίσαμε.!

Ψηφίσαμε αυτούς που πληρούν τα κριτήρια τα οποία εμείς θέσαμε. Έτσι απλές είναι οι εκλογές !

Είναι σωστά τα κριτήρια; Ποιος θα τα κρίνει; ΚΑΝΕΙΣ !

Ο απλός λαός δεν κρίνεται. Είναι αλάθητος και έχει πάντα δίκιο!
Δίκιο είχαμε όταν ψηφίζαμε αυτούς τους τριακόσιους (300), αλλά και τώρα, δίκιο έχουμε, που αυτοί οι ίδιοι 300 δεν μας κάνουν και εκφράζουμε την αντίδρασή μας ποικιλοτρόπως.

Μέχρι και ιστοσελίδα φτιάχτηκε για να μουντζώσεις την Βουλή, ηλεκτρονικά !!!

Δεν θα πω την διεύθυνση γιατί δεν θέλω να αναπαράγω γελοιότητες.

Μα, τέλος πάντων, θα σοβαρευτούμε ποτέ;

Πότε θα καταλάβουμε ότι η Βουλή είναι η μικρογραφία της Ελλάδας και των Ελλήνων; Ότι είναι ο καθρέπτης της κουλτούρας και του ήθους μας. Το νόμιμο και το ηθικό, το βόλεμα και το ρουσφέτι, ο ωχαδερφισμός και το πολιτικό κόστος, το όραμα και η «δουλίτσα μας», ο πατριωτισμός και η ψευτοπαλικαριά… όλα αυτά και άλλα πολλά  ΕΛΛΗΝΙΚΑ στοιχεία, καλά και άσχημα, ζυμώνονται καθημερινά μεταξύ αυτών των τριακοσίων και το αποτέλεσμα που βγαίνει περιέχει, σε ενισχυμένη αναλογική, όλα τα συστατικά από το D.N.A μας. Αυτή, άλλωστε, είναι και η δουλειά της Βουλής!

Συμπέρασμα: Δυστυχώς κύριοι, φταίμε όλοι! Πικρή η αλήθεια, αλλά έτσι είναι. Ωριμότητα είναι να δέχεσαι την αλήθεια, όσο πικρή κι΄ αν είναι. Βέβαια, δεν αντιστοιχεί στον καθένα μας η ίδια «ποσότητα» ευθύνης, αλλά ιεραρχείται ανάλογα με το αξίωμα ή τον ρόλο του καθενός μας μέσα στο σύστημα. Φυσικά, υπάρχουν και κάποιοι που δεν φταίνε καθόλου. Είναι πολλοί, δεν διαφωνώ, αλλά δεν είναι η πλειοψηφία.

Να σοβαρευτούμε, λοιπόν, όλοι και να καταλάβουμε ότι με αναθεματισμούς και μούντζες δεν κυβερνιέται ο τόπος. Αν «κλείσει το μπουρ..... η Βουλή» θα κυβερνήσει, σίγουρα, κάτι άλλο. Κάτι για το οποίο, οι Έλληνες τουλάχιστον, πληρώσαμε με πολύ αίμα! Ας μην γελιόμαστε λοιπόν, αυτές οι λύσεις δεν οδηγούν στον Παράδεισο. Το μόνο που μένει είναι να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την κόλαση! Όσο μπορεί ο καθένας μας από το μετερίζι του.

Για ακούστε και κάτι άλλο: «Η δημοκρατία έχει ένα μειονέκτημα: Ποτέ δεν θα σε κυβερνήσει κάποιος καλύτερος από αυτόν που αξίζεις». Αυτό νομίζω, το είπε ο Σαίξπηρ. Δεν αποκλείεται να είχε δίκιο !
Μεταξάτα, 07-Ιουνίου-2011

Ευάγγελος Μοσχόπουλος
πρόεδρος τ/κ Μεταξάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου