Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008

ΕΝΝΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΓΚΟ BONUS ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΝΟΝΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Για τον κ. Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Εκτός από την φυσική οικογένεια του Υπουργού Οικονομικών, την οποία βάσει του καταστατικού της εταιρείας της συζύγου του κ. Αλογοσκούφη, καλείται να χρηματοδοτήσει ο Έλληνας φορολογούμενος, το Ελληνικό Δημόσιο φροντίζει και για την οικονομική ευμάρεια της «πνευματικής» του οικογένειας, αφού Η «ΕΚΛΕΚΤΗ ΝΟΝΑ» ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ ΕΥΝΟΗΘΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ… ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΕΠΑΞΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ «ΒΙΟΝΙΚΗΣ ΝΟΝΑΣ» ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕ, ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ, μεταφράστρια – Ειδική Σύμβουλος Υπουργού – Ειδική Συνεργάτιδα Υπουργού – Γενική Διευθύντρια της ΣΕΥΥΟ - Γενική Διευθύντρια Ανάπτυξης Προσωπικού της ΕΤΕ – Μέλος ΔΣ της Τράπεζας ΑΤΤΙΚΗΣ – Μέλος ΔΣ και αναπληρώτρια Πρόεδρος της ΣΕΥΥΟ – Μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης – Οικονομολόγος και Ειδική Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής! Κατά τα άλλα, για τους απλούς πολίτες, αλλά και για τις «ανεπιθύμητες» Ανεξάρτητες αρχές, ο Υπουργός επικαλείται … οικονομική αδυναμία!»


Την ώρα που ο Έλληνας φορολογούμενος καλείται να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι, καθώς η Ελλάδα κατέχει το αρνητικό ρεκόρ της πιο ακριβής… ακρίβειας στην Ευρώπη εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής μιας Κυβέρνησης που προκλητικά ευνοεί την ασύδοτη κερδοσκοπία των λίγων ισχυρών συμφερόντων που την στηρίζουν, εις βάρος των υπολοίπων Ελλήνων, οι συγγενείς του κ. Αλογοσκούφη, συμπεριλαμβανομένων, όπως φαίνεται και των «πνευματικών» συγγενών του, απολαμβάνουν «ΤΣΟΥΝΑΜΙ» ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ σε περίβλεπτες θέσεις του Δημοσίου και ευρύτερου Δημοσίου Τομέα. Ο Υπουργός Οικονομικών, λοιπόν, που πεισματικά και αδικαιολόγητα αρνιόταν να βάλει την υπογραφή του σε αποφάσεις, όπως αυτή για το επίδομα θέρμανσης ή για την απαραίτητη, σύμφωνα και με τον Διεθνή Οργανισμό για την Αντιμετώπιση του Οικονομικού Εγκλήματος (FATF), χρηματοδότηση της Αρχής Ζορμπά (που συστηματικά απαξίωσε ο κ. Αλογοσκούφης για να κατασκευάσει «άλοθι» για την κατάργησή της και την αποφυγή των ενοχλητικών για την Κυβέρνηση ελέγχων της γύρω από τα πολλά και μεγάλα Κυβερνητικά σκάνδαλα), ο ίδιος Υπουργός είτε δρομολόγησε, είτε έβαλε την υπογραφή του στις παρακάτω αποφάσεις, που αφορούν τον διορισμό της εκλεκτής «Υπουργικής νονάς» του σε περίβλεπτες θέσεις, αμειβόμενες από το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών!

Ο ΜΑΚΡΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΛΕΚΤΗΣ «ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΝΟΝΑΣ» ΣΕ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΠΟΥ ΕΥΝΟΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ BONUS ΜΕΣΩ ΥΠΕΡΑΞΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥ κ. ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ!

Η ευνοιοκρατία και η ασυδοσία, που έχει επιβάλλει στο δημόσιο βίο η Κυβέρνηση Καραμανλή και της οποίας ένθερμος υποστηρικτής εμφανίζεται απροκάλυπτα ο Υπουργός των Δομημένων Ομολόγων, δεν έχει όρια όπως αποδεικνύουν οι αλλεπάλληλοι (!!!) διορισμοί της «Υπουργικής νονάς» σε περίβλεπτες θέσεις με Υπουργική υπογραφή, ενώ κατ’ εξαίρεση, με ειδική Υπουργική ρύθμιση (ΦΕΚ Β’ 916/18-5-04) της έχει επιτραπεί να εξαιρεθεί της αναστολής, που – κανονικά - προβλέπεται σε τέτοιες θέσεις. Σύμφωνα με τα παρακάτω ΦΕΚ η «Υπουργική νονά» επί Κυβερνήσεως Καραμανλή και επί Υπουργίας κ. Αλογοσκούφη έχει διοριστεί κατά σειρά στις παρακάτω θέσεις:

1) ΦΕΚ Γ’ 104/8-4-04
Η μεταφράστρια «Υπουργική νονά» με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών διορίζεται σε θέση Ειδικού Συμβούλου στο Πολιτικό του Γραφείο.

2) ΦΕΚ Γ’ 131/7-5-08
Με νέα Υπουργική Απόφαση, ο Υπουργός Οικονομικών, για λόγους που μόνο ο ίδιος και η εκλεκτή του γνωρίζουν, τροποποιεί τον παραπάνω διορισμό, μετατρέποντας την «Υπουργική νονά» από Ειδική Σύμβουλο σε Ειδικό Συνεργάτη στο Πολιτικό Γραφείο του και φροντίζοντας παράλληλα να ορίσει ρητά στην απόφασή του αυτή ότι ο νέος διορισμός τρέχει… αναδρομικά από τις 10/3/2004.

3) ΦΕΚ Β’ 916/18-6-04
Φαίνεται πως τα καθήκοντα του Ειδικού Συνεργάτη δεν αρκούν για να γεμίσουν τον επαγγελματικό χρόνο της «εκλεκτής» του Υπουργού, αλλά και ότι οι περιορισμοί που κατά κανόνα τίθενται για όσους απασχολούνται σε τέτοιες θέσεις ευθύνης δεν «αγγίζουν» τους Υπουργικούς «εκλεκτούς», αφού ο Υπουργός Οικονομικών με νέα απόφασή του από κοινού με τον Υπουργό Εσωτερικών, φροντίζει να εξαιρεθεί η «Υπουργική νονά» από την αναστολή επαγγέλματος που προβλέπεται για τους Ειδικούς Συνεργάτες Πολιτικών Γραφείων Υπουργών, ώστε να μπορεί παράλληλα με τα καθήκοντα της στο Υπουργικό γραφείο να ασκεί και το επάγγελμα της στον … μεταφραστικό τομέα!

4) ΦΕΚ ΝΠΔΔ 203/1-9-04
Η άοκνη «εκλεκτή» μέχρι τότε ειδική συνεργάτιδα – μεταφράστρια - νονά της οικογένειας του Υπουργού Οικονομικών, με νέα απόφαση του τελευταίου, διορίζεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για τα επόμενα 4 χρόνια στη θέση της Γενικής Διευθύντριας στη Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών (ΣΕΥΥΟ) με την ανάλογη προφανώς αμοιβή.

5) ΦΕΚ ΤΑΕ – ΕΠΕ 11268/9-9-04
Με την συνδρομή και του τότε Υφυπουργού Ανάπτυξης της Κυβέρνησης Καραμανλή, η βιονική μεταφράστρια – Γενική Διευθύντρια της ΣΕΥΥΟ – νονά της οικογένειας του κ. Αλογοσκούφη, εμπλουτίζει τα καθήκοντά της και με αυτά της συμμετοχής στις Διοικήσεις Τραπεζών, αφού καθίσταται ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας ΑΤΤΙΚΗΣ.

6) ΦΕΚ Γ’ 180/20-7-05 και ΝΠΔΔ 183/28-7-2005
Ο Υπουργός Οικονομικών κάνει δεκτή την παραίτηση της «Υπουργικής νανάς», από μία εκ των θέσεων στις οποίες διορίστηκε, δηλαδή από την θέση της Γενική Διευθύντριας της ΣΕΥΥΟ για να την επαναπροσλάβει μέσα σε δέκα μόλις μέρες ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και αναπληρώτρια Πρόεδρο της ίδιας Σχολής στο Υπουργείο Οικονομικών! Στο κρίσιμο, όμως, αυτό δεκαήμερο μεσολάβησε, όπως αποκαλύπτεται και από την νέα επαγγελματική της ιδιότητα, που εμφανίζεται στο ΦΕΚ τοποθέτησής της στο ΔΣ της ΣΕΥΥΟ, και ένας ακόμα διορισμός της: Αυτή τη φορά στη θέση της Διευθύντριας Ανάπτυξης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας, με αποδοχές που σύμφωνα με καταγγελίες ανέρχονται σε υπερβολικά υψηλά ποσά!

7) ΣΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΛΙΣΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΤΟΥ κ. ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΝΟΝΑ ΜΕ ΠΟΣΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 60.000 ΕΥΡΩ
Οι δε αποδοχές της «Υπουργικής νονάς» από την νέα αυτή θέση της στην Εθνική Τράπεζα δεν περιορίζονται στο μηνιαίο της μισθό, αφού το όνομά της κοσμεί τη «χρυσή λίστα εκλεκτών», στους οποίους ο κ. Αράπογλου διορισμένος από την Κυβέρνηση Καραμανλή στη θέση του Διοικητή της εποπτευόμενης από τον κ. Αλογοσκούφη Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, συμπεριφερόμενος με την γνωστή «γαλάζια» ιδιοκτησιακή αντίληψη της εξουσίας, είχε στις αρχές του τρέχοντος έτους, μοιράσει με stock options διάφορα bonus με τη μορφή υπεραξίας μετοχών (υπεραξίες που άγγιξαν συνολικά τα 13.851.217,9 ευρώ !!!), σε 70 και πλέον επιλεγμένα μεγαλοστελέχη της Τράπεζας, μεταξύ των οποίων και η νονά της οικογένειας του κ. Αλογοσκούφη. Πρόκειται για πρόγραμμα διάθεσης μετοχών, από το οποίο εξαιρέθηκε προκλητικά η πλειοψηφία των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας και με το οποίο ο κ. Αράπογλου, με τις ευλογίες του κ. Αλογοσκούφη, μοίρασε στους εν λόγω «εκλεκτούς», την 17 Ιανουαρίου 2008, σύμφωνα με τις τότε δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, 734.057 μετοχές της Τράπεζας, σε τιμή κατά 50% περίπου χαμηλότερη από την τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής την ίδια μέρα στην χρηματιστηριακή αγορά, με αποτέλεσμα για κάθε 1.000 μετοχές οι ευνοούμενοι να κερδίζουν περίπου 20.000 ευρώ! Στην περίπτωση της «Υπουργικής νονάς» το bonus ανήλθε σε άνω των 3.000 μετοχών που αντιστοιχούν σε κέρδη άνω των 60.000 ευρώ. Σεμνά και ταπεινά.

8) ΦΕΚ ΥΟΔΔ 144/7-4-08
Παρά τους παραπάνω αλλεπάλληλους διορισμούς και τοποθετήσεις σε διάφορες νευραλγικές θέσεις υψηλών αμοιβών, φαίνεται πως οι δυνατότητες του Υπουργείου Οικονομικών δεν επαρκούσαν για να καλύψουν τον εργασιακό ζήλο της «εκλεκτής» Υπουργικής νονάς και απαιτήθηκε η συνδρομή και άλλων μελών της Κυβέρνησης Καραμανλή. Επιστρατεύτηκε, λοιπόν, ο Υπουργός Παιδείας, οικονομικά εξαρτώμενος και αυτός, όπως και οι άλλοι Υπουργοί της Κυβέρνησης, από τις αποφάσεις χρηματοδότησης του κ. Αλογοσκούφη, να τοποθετήσει την «Υπουργική νονά» στη θέση αναπληρωματικού μέλους του ΔΣ του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, με την επαγγελματική ιδιότητά της να τροποποιείται από αυτήν της μεταφράστριας σε αυτήν της … οικονομολόγου!

9) ΦΕΚ ΥΟΔΔ 180/23-4-08
Η παραπάνω Υπουργική απόφαση διορθώνεται, καθώς όπως προκύπτει, η «Υπουργική νονά» διαθέτει αρκετή ακόμα ενέργεια και χρόνο, προκειμένου να μην είναι απλώς αναπληρωματικό, αλλά τακτικό μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

10) Απόφαση 217/18-7-08 του Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Ασφαλιστικής
Οι διορισμοί δεν έχουν τέλος για την «εκλεκτή» του κ. Αλογοσκούφη, αφού προσφάτως και συγκεκριμένα στις 18-7-08 η «Υπουργική νονά» διορίστηκε, λαμβάνοντας ΑΜ 4457, Ειδική Σύμβουλος επί συμβάσει «για τις ανάγκες της υπηρεσίας» στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού σε θέματα Εκπαίδευσης στην Εθνική Ασφαλιστική!

Σεμνά και ταπεινά, λοιπόν, η Κυβέρνηση Καραμανλή και ο Υπουργός Οικονομικών αυτής κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΒΙΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ, που μέσα στα τελευταία χρόνια έχει διατελέσει (σε πολλές από τις παρακάτω μάλιστα περιπτώσεις ταυτόχρονα!!!) ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑ – ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ – ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ – ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕΥΥΟ - ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕ – ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΜΕΛΟΣ ΔΣ & ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΥΥΟ – ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, αλλά πάνω από όλα ΝΟΝΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!

Πέρα από τα μεγάλα οικονομικά οφέλη, που αδικαιολόγητα συγκεντρώνονται στην εν λόγω «πνευματική συγγενή» του Υπουργού και τα οποία μεταφράζονται σε απολαβές που ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ, οι αλλεπάλληλοι αυτοί διορισμοί συνιστούν μία πρωτοφανή πρόκληση αλαζονείας και ένα ασύλληπτο σε έκταση φαινόμενο ευνοιοκρατίας και οικογενειοκρατίας. Διότι είναι απορίας άξιον το πώς το ίδιο πρόσωπο, όσο ικανό και αν είναι, μπορεί να ανταπεξέρχεται ταυτόχρονα σε τόσα διαφορετικά καθήκοντα υψηλών απαιτήσεων με ανάλογες αμοιβές (ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΙ BONUS ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ ΥΠΕΡΑΞΙΕΣ «ΓΑΛΑΖΙΩΝ» ΜΕΤΟΧΩΝ), ενώ παράλληλα να έχει εξαιρεθεί με ειδική Υπουργική ρύθμιση και της αναστολής από την άσκηση του ελευθέριου επαγγέλματός του, προκειμένου να το εξασκεί παράλληλα με τα δημόσια καθήκοντά του! Και είναι, επίσης, προκλητικά συγκεντρωτικό ένα προφανώς «εκλεκτό συγγενικό» πρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών, να διαθέτει τόσες αρμοδιότητες συνοδευμένες και από την ανάλογη δημόσια εξουσία!

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

1. Με ποια κριτήρια η «Υπουργική νονά» καταλαμβάνει τόσες πολλές θέσεις και αρμοδιότητες, τη στιγμή που πέρα από κάθε δεοντολογικό ή ηθικό ζήτημα που προκύπτει για τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με ευνοιοκρατικές αποφάσεις προς εκλεκτό «συγγενικό» του πρόσωπο, είναι και πρακτικά δυσχερές να ανταποκρίνεται το ίδιο άτομο σε τόσα πολλά καθήκοντα;
2. Με ποια κριτήρια επέλεξε ο Υπουργός Οικονομικών να εξαιρέσει την «νονά της Οικογένειας» από την υποχρέωση της για αναστολής άσκησης του ελευθέριου της επαγγέλματος ως μεταφράστρια;
3. Όταν ο ηχηρά απών Πρωθυπουργός μεγαλόστομα δήλωνε το 2004 «έχουμε στελέχη να διοικήσουμε το Κράτος» μήπως εννοούσε ότι έχετε μια μικρή ομάδα στενών σας «εκλεκτών» και λοιπών συγγενών τους οποίους θα τοποθετείτε παράλληλα σε πολλαπλές υψηλά αμειβόμενες θέσεις στον δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και σε επιχειρήσεις δημοσίου ενδιαφέροντος που εποπτεύονται από τα Υπουργεία της Κυβέρνησής σας;
4. Ποιες είναι οι ετήσιες αμοιβές που έχει λάβει τα τελευταία πέντε χρόνια η «εκλεκτή» του Υπουργού Οικονομικών νονά, από μισθούς, αποζημιώσεις, bonus, προγράμματα διάθεσης μετοχών, επιδόματα, κλπ. στις διάφορες θέσεις στις οποίες διετέλεσε βάσει των παραπάνω Υπουργικών και άλλων αποφάσεων;
5. Γνωρίζετε άλλον Έλληνα ή Ελληνίδα που μέσα σε πέντε χρόνια να έχει καταφέρει να διατελέσει (με τις ανάλογες αποδοχές) σε τόσες πολλές θέσεις όπως η εν λόγω μεταφράστρια – Ειδική Σύμβουλος Υπουργού – Ειδική Συνεργάτιδα Υπουργού – Γενική Διευθύντρια της ΣΕΥΥΟ - Γενική Διευθύντρια Ανάπτυξης Προσωπικού της ΕΤΕ – Μέλος ΔΣ της Τράπεζας ΑΤΤΙΚΗΣ – Μέλος ΔΣ και Αναπληρώτρια Πρόεδρος της ΣΕΥΥΟ – Μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης – Οικονομολόγος - Ειδική Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής;
6. ΜΗΠΩΣ Η ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΤΟ Ο Κ. ΖΟΡΜΠΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ – ΚΑΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ – ΒΙΟΝΙΚΗΣ «ΕΚΛΕΚΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ» ΣΑΣ;
7. Πως εξηγείτε το γεγονός ότι με τόση ευκολία βάλατε και ξαναβάλατε την Υπογραφή σας σε αποφάσεις διορισμού της «εκλεκτής» σας «πνευματικής συγγενούς», αλλά ουδέποτε υπογράψατε τις αποφάσεις διορισμών για την αναγκαία – σύμφωνα και με το Διεθνή Οργανισμό Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος – ενίσχυση της στελέχωσης της Αρχής Ζορμπά ή σε άλλου είδους αποφάσεις, όπως αυτές που τα τελευταία τρία χρόνια σας καλεί να εκδώσετε το ΠΑΣΟΚ, λ.χ. για την διανομή επιδόματος θέρμανσης στους ασθενέστερους;
8. Είστε σε θέση να αντιληφθείτε το μέγεθος της πρόσκλησης όχι μόνο του κοινού αισθήματος, αλλά ακόμα και της κοινής λογικής, που συνιστά το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο ευνοιοκρατίας, οικογενειοκρατίας και ιδιοκτησιακής αντίληψης της εξουσίας, το οποίο φέρει τη σφραγίδα σας;


Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης
Μάρκος Μπόλαρης
Δημήτρης Τσιρώνης
Μιχάλης Τιμοσίδης
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Μιχάλης Παντούλας
Γιώργος Πεταλωτής
Χρήστος Χάιδος
Νίκος Ζωίδης
Χρήστος Αηδόνης
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Παναγιώτης Ρήγας
Γιάννης Δριβελέγκας
Βασίλης Κεγκέρογλου
Γιάννης Σκουλάς
Χρύσα Αράπογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου