Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Υπουργός υφέσεως και εκποιήσεως- Αυτοπροσώπως η τρόικα στην κυβέρνηση με την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον Γ. Στουρνάρα
- Ο νέος υπουργός έβλεπε ανάπτυξη και όχι ύφεση με το Μνημόνιο
- Προτεραιότητά του η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας
- Στο 9,14% θα εκτιναχθεί η ύφεση το καλοκαίρι, εκτιμά το ΚΕΠΕ


Τον πατενταρισμένο μνημονιακό Γ. Στουρνάρα επέλεξαν τελικώς οι τρεις συγκυβερνώντες πολιτικοί αρχηγοί Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης για τη θέση του υπουργού Οικονομικών μετά την παραίτηση του Β. Ράπανου. Ο Γ. Στουρνάρας, μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Ινστιτούτου του ΣΕΒ, πρόσωπο με θητεία στον τραπεζικό και χρηματιστηριακό χώρο, αναλαμβάνει με κεντρική επιδίωξη την εκποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, για την οποία είχε παρουσιάσει προ μηνών, μαζί με τον Στ. Μάνο, το περιβόητο Σχέδιο Αρχιμήδης.
Σύμφωνα με το σχέδιο επρόκειτο να μεταβιβαστούν αεροδρόμια, λιμάνια και άλλα κρατικά ακίνητα σε εταιρεία με αντάλλαγμα 125 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμώμενης αξίας περίπου 300 δισ. ευρώ. Κι όλα αυτά τη στιγμή που το ΚΕΠΕ, επίσημος κρατικός φορέας, προβλέπει μαύρο καλοκαίρι για την ελληνική οικονομία με συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 9,14% και επιτάχυνση της ύφεσης στο τέλος κατά 6,7% έναντι επίσημης πρόβλεψης 4,7%.

www.avgi.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου