Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Αντιμέτωπος με την οργή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το αδιέξοδο της οικονομικής πολιτικής


Πηγή: Εφημ. ΑΥΓΗ



Αντιμέτωπος με την οργή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το αδιέξοδο της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται ήρθε προχθές, ημέρα απεργίας των δημοσιογράφων, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. Για πρώτη φορά, οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές δεν αμφισβήτησαν μόνο τους χειρισμούς του “τσάρου”, αλλά και το μοντέλο οικονομικής πολιτικής που συνδιαμορφώνει η τρόικα με την κυβέρνηση.






Η συνεδρίαση του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ ήταν θυελλώδης, μετείχαν περισσότεροι από 30 βουλευτές και κράτησε περί τις 4,5 ώρες.


Ο υπουργός Οικονομκών ξεκαθάρισε ότι “δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές” και παραδέχθηκε ότι δεν περιμένει συναίνεση από την αντιπολίτευση. “Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι εμείς δεν πρέπει να τη ζητήσουμε”, είπε χαρακτηριστικά.






“Το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος”


Αν και ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει συνηθίσει να... “τα ακούει” από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά τέθηκε εν αμφιβόλω η αποτελεσματικότητα συλλήβδην του οικονομικού μοντέλου που ακολουθείται. “Βλέπετε τώρα ότι το ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος; Δεν υπάρχουν μονόδρομοι στην πολιτική” είπε η Β. Παπανδρέου. “Τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι αποσπασματικά. Δεν ξέρουμε πια τι να λέμε στον κόσμο. Όλο υποσχόμαστε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και συνεχώς ανακοινώνουμε διάφορα. Επιπλέον δεν βλέπουμε αποτελέσματα. Εγώ προσωπικά τρομάζω”, είπε ο Π. Κουκουλόπουλος, ενώ πολλοί βουλευτές κατηγόρησαν τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι “η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο”.


“Διακρίνω έναν εκνευρισμό”, παρατήρησε ο υπουργός Οικονομικών, για να λάβει την... αποστομωτική απάντηση των “πράσινων” βουλευτών: “δεν είμαστε εκνευρισμένοι, ανησυχούμε. Πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι, όταν βλέπουμε ακόμη και υπουργούς να μην μπορούν να συντονιστούν μεταξύ τους”, αντέτειναν.






Απαισιοδοξία


Όμως, οι βουλευτές αιφνιδιάστηκαν από τη στάση του κ. Παπακωνσταντίνου, διότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έκανε τίποτα για να διασκεδάσει τις ανησυχίες τους. Αντιθέτως, κατά πληροφορίες, παραδέχθηκε ότι “κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει με την ανάπτυξη”, άφησε να εννοηθεί ότι όλα εξαρτώνται από την απόφαση που θα πάρει η Σύνοδος Κορυφής της 25ης Μαρτίου και παραδέχθηκε ότι “έγιναν άγαρμποι και άκομψοι χειρισμοί” στο θέμα της αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ.


“Είναι η πρώτη φορά που δεν σε βλέπω υπερβολικά σίγουρο και ανησυχώ”, είπε η Β. Παπανδρέου στον Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανησύχησαν περισσότερο, όταν διαπίστωσαν ότι “ο Παπακωνσταντίνου για πρώτη φορά ήταν απαισιόδοξος”.


Τέλος, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αξίωσαν από τον υπουργό Οικονομικών “να πει όλη την αλήθεια στον λαό”. “Έφτασε ο κόμπος στο χτένι, πρέπει να πούμε τα πάντα για να ηρεμήσει ο κόσμος”, είπαν στον “τσάρο” οι Σ. Μερεντίτη, Β. Παπανδρέου, Ν. Σαλαγιάννης, Κ. Γείτονας, Κ. Σπηλιόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου