Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Διέρρευσε η αληθινή προεκλογική αφίσα Βενιζέλου!


Με την εικόνα του νέου προέδρου τη στιγμή που χωρίζει την Ερυθρά Θάλασσα για να περάσει ο πράσινος λαός και το φιλόδοξo, γεμάτο ελπίδα σύνθημα «Ναι Γίνεται», ξεκινά τον εκλογικό του αγώνα το ΠΑΣΟΚ.

Ένας Πασοκικός Πατριάρχης, που διαβεβαιώνει τον περιούσιο λαό ότι θα τον οδηγήσει στη Γη της Επαγγελίας, εκεί όπου «Όλα γίνονται». Αυτό το απλό μήνυμα προσπαθεί να επικοινωνήσει προς τον απογοητευμένο ψηφοφόρο, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη νέα καμπάνια του κόμματός του για τις εκλογές.

Η συγκεκριμένη αφίσα, αντικατέστησε την προηγούμενη η οποία απλώς τον έδειχνε να κάθεται σε ένα τραπέζι και να ακουμπάει το κεφάλι του στο χέρι. Μια εικόνα δηλαδή που περισσότερο θύμιζε πανηγυρισμό του ίδιου, λες και αναρωτιόταν «Γίνεται να έχω γίνει επιτέλους Πρόεδρος;» Για να απαντήσει ο ίδιος «Ναι Γίνεται!».

Όμως η ταύτιση του Προέδρου με τον Μωυσή, αλλάζει τελείως το προφίλ του. Όχι μόνο γιατί υπαινίσσεται πως έχει και αυτός τον Θεό με το μέρος του, πράγμα που εξάλλου διασφάλισε, εξαιρώντας από τις περικοπές τους κληρικούς και από τα χαράτσια την εκκλησία. Κυρίως υπαινίσσεται ότι έχει τη δύναμη να πραγματοποιήσει κάθε επιθυμία και κάθε αίτημα του ψηφοφόρου. Ότι δηλαδή, σαν κάθε μεγάλος ηγέτης, θα μπορέσει να μετατρέψει τη χώρα σε Γη της Επαγγελίας. Εκεί δηλαδή όπου κάθε αίτημα του είδους «Γίνεται να βολέψετε κάπου την κόρη μου;» ή «Γίνεται να βγάλουμε καμμία μαϊμού συνταξούλα;» θα παίρνει ξανά την υπερήφανη απάντηση που οφείλει να δώσει ο λαοφιλής πολιτικός: «Ναι, Γίνεται».

Ο Νέος Πρόεδρος την ώρα που ανοίγει την Ερυθρά Θάλασσα γιορτάζοντας έτσι την εκλογή του (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)

Moufanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου