Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Το ένα μετά το άλλο τα μέχρι σήμερα μεγαλοστελέχη του εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ…Μαζικές παραιτήσεις


… ανακοινώνοντας την απόσυρσή τους από τις εκλογές.
Ανεξάρτητη βουλευτής είναι πλέον η κυρία Αρια Αγάτσα καθώς με επιστολής της προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ενημερώνει ότι αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Αγάτσα πρωτοεκλέχθηκε το 2009  στην Βοιωτία.
Σήμερα «κατέβηκε από το τραίνο» ο κ. Ρόβλιας. Προχθές ένας ακόμη κλειδοκράτορας του ΠΑΣΟΚ κατέβηκε από το τρένο. Ο λόγος για τον πρώην υπουργό και βουλευτή Θανάση Τσούρα που ακολουθεί τον δρόμο που χάραξαν οι Αργύρης, Σαλαγιάννης, Γερανίδης, Μερεντίτη κ.ά. Την ίδια ώρα ο κ. Βενιζέλος, μπροστά στα αδιέξοδα και τα «όχι» που έχει εισπράξει το ΠΑΣΟΚ από υποψηφίους, έχει βγει με το φανάρι, ώστε να φτιάξει εκείνος τις λίστες των... προθύμων.

Προχθές ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε σε στελέχη της Αυτοδιοίκησης και για πρώτη φορά, εκτός των άλλων, έδειξε και εκείνος την 6η Μαΐου για ημερομηνία των εκλογών. Καταστροφολογώντας όμως ισχυρίστηκε ότι οι εξελίξεις ...
θα είναι ραγδαίες και όλα όσα λέγονται τώρα θα είναι πληρωτέα άμα τη εμφανίσει. Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε επίσης ότι στις 7 Μαΐου έρχεται ο λογαριασμός όχι για τα κόμματα, όχι για τα πρόσωπα, αλλά για τη χώρα.

Μάλιστα, επιχείρησε να διαβάσει με παραμορφωμένο φακό τις φουσκωμένες εκτός των άλλων μετρήσεις, μιλώντας για «νέα γενιά δημοσκοπήσεων» και προσθέτοντας ότι «είναι και δική μας ευθύνη να ανακόψουμε την πορεία της Ακροδεξιάς, όχι μόνο της Δεξιάς», ενώ πρόσθεσε ότι η Ακροδεξιά έχει παρεισφρήσει στα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τέλος, σε ένα ασύλληπτο εγωκεντρικό παραλήρημα, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η ημέρα εκλογής του δεν ήταν μια απλή διαδικασία εκλογής, αλλά διαδικασία επανίδρυσης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, στη Δημοκρατική Παράταξη και την κοινωνία.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος επιμένει στο αίτημα για τέσσερα ντιμπέιτ, απαντώντας στον κ. Σαμαρά που ζητεί το αυτονόητο, δηλαδή την ισχύ όσων εφαρμόστηκαν στις προηγούμενες εκλογές, ότι δήθεν φοβάται να τον αντιμετωπίσει, ενώ εκείνος φοβάται τις αντιδράσεις πολιτών σε τυχόν ανοιχτές συγκεντρώσεις. Εξ ου και προτιμά την ασφάλεια των τηλεοπτικών στούντιο και του κομματικού ακροατηρίου, όπως του Εθνικού Συμβουλίου την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, αγνοώντας το «σιωπητήριο» Βενιζέλου, οι «πρωτοκλασάτοι» του κόμματος παρελαύνουν στα κανάλια μιλώντας για την «επόμενη μέρα». Υπέρ της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ. τάχθηκε  ο Γ. Ραγκούσης, αν και, προκειμένου να... κυβερνηθεί η χώρα, θα συζητούσε και συνεργασία με τη Ν.Δ. Ο ίδιος, αφού δήλωσε όψιμα -με αφορμή τις τροπολογίες- ότι ντρέπεται για το πολιτικό σύστημα, επιτέθηκε στη Βάσω Παπανδρέου για τα «εγκλήματα» που έγιναν κατά τη «σκοτεινή πλευρά της Μεταπολίτευσης», οπότε χρημάτισε υπουργός. «Προοδευτική διακυβέρνηση» θέλει η Αννα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. θα μπορούσε να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό», εφόσον μιλήσει για διακυβέρνηση. Επιτέθηκε στην Αριστερά, ενώ υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια του «ενός ανδρός αρχή». Αντίθετα, «χρειάζεται ομάδα».

Μαζικές παραιτήσεις στελεχών

Επιστολή προς το Γραμματέα του ΕΣ ΠΑΣΟΚ

Σύντροφε Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ,

Οι ψευδαισθήσεις για όλους μας τελείωσαν. To ΠΑΣΟΚ μπροστά σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας και το λαό μας αρνήθηκε κάθε προοδευτική λύση και αφομοίωσε την νεοφιλελεύθερη ατζέντα που της επιβλήθηκε από το εξωτερικό.

Έπαψε να είναι σοσιαλιστικό όταν όλοι οι χειρισμοί ευνοούσαν τους λίγους και οδηγούσαν στην εξαθλίωση τους πολλούς. Έπαψε να είναι πατριωτικό όταν επέλεξε να μην διεκδικεί τα δίκαια του Ελληνισμού. Έπαψε να αποτελεί φορέα δημοκρατίας για την χώρα όταν επέλεξε να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση με μη αιρετό πρωθυπουργό με συμμετοχή της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Έπαψε να είναι πολυσυλλεκτικό όταν η κραταιά ιδεολογία πλέον θεωρείται η μόνη επιτρεπτή. Σε εσωκομματικό πεδίο έπαψε να είναι δημοκρατικό κόμμα και λειτούργησε με αυλοκόλακες του προέδρου-αυτοκράτορα εδώ και χρόνια. Η ηγεσία του επέλεξε να δημιουργήσει ένα κόμμα-λέσχη φίλων που δεν θα έχει θεσμικές πολιτικές διαδικασίες και θα είναι αφυδατωμένο από νέες ιδέες.

Μαζί και με άλλους συντρόφους προτείναμε πολιτικές διαδικασίες και πιο αμεσοδημοκρατικούς θεσμούς και μας απομόνωσαν. Προτείναμε να επιλεχθεί ένας προοδευτικός δρόμος εξόδου από την κρίση και πιο δίκαιους τρόπους κατανομής των οικονομικών βαρών και μας αγνόησαν. Προτείναμε την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας από το 2010 και λοιδορηθήκαμε ως επικίνδυνοι και φίλοι του «κόμματος της δραχμής». Προτείναμε να μη στηριχθεί η κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ και να προσφύγουμε σε εκλογές. Απαιτήσαμε να αλλάξει η πολιτική πορεία καθώς αδυνατούμε μαζί με την πλατιά μάζα της δημοκρατικής παράταξης να στηρίξουμε αυτή την ταξική, μονολιθική, αποτυχημένη, αδιέξοδη πολιτική και δεν εισακουστήκαμε.

Από την αρχή αυτής της κρίσης δεν ακολουθούμε τη λογική σας που κάνει λόγο για πραγματική συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, μην υπολογίζοντας ότι τοποθετείτε πολλούς από μας στο όριο της επιβίωσης. Άλλωστε, το γεγονός ότι αποτελείτε μια πολιτική ελίτ ξεκομμένη από την κοινωνία και τις ανάγκες της αποδείχτηκε με το ότι επιλέξατε να «πετσοκόψετε» κοινωνικά επιδόματα, όπως το επίδομα ανεργίας, θεωρώντας προφανώς ότι οι άνεργοι μπορούν να ζήσουν… με λιγότερα, για να σωθεί η πατρίδα μας. Ωστόσο, δεν επιλέξατε να «σώσετε την Ελλάδα», όπως ισχυρίζεστε, αντλώντας έσοδα από όσους παρασιτούν σε βάρος του ελληνικού λαού και συνεχίζουν να στοιβάζουν τα κέρδη τους. Η διαιώνιση αυτής της λογικής στα πλαίσια της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την ανεξαρτησία της χώρας μας, τα κεκτημένα δημοκρατικά δικαιώματα και το μέλλον της νέας γενιάς. Αυτή η στρατηγική, του νεοφιλελευθερισμού θα βαθύνει την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση στην Ελλάδα και διεθνώς, όπου εφαρμόζεται. Για αυτό και άρουμε τη στήριξή μας από όσους εκφράζουν εκβιαστικά τη λογική αυτή και τοποθετούν το συμφέρον των δανειστών πάνω από τον αγώνα για καθημερινή επιβίωση του ελληνικού λαού.

Επιλογή, πλέον για μας αποτελεί να δώσουμε τη μάχη με όλους αυτούς που παραμένουν πιστοί στις αρχές του σοσιαλισμού και της κεντροαριστεράς σε όλους τους μαζικούς χώρους, με στόχο να συμβάλλουμε στην ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης και στη διαμόρφωση προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης μακριά από τις υποκριτικές αναδιπλώσεις όλων όσων διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην «αφαίμαξη» των λαϊκών στρωμάτων.

Επιθυμούμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας από όσους εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ σήμερα για προσωπικές διαφωνίες και για λόγους που έχουν να κάνουν με την εκλογή νέας ηγεσίας. Η δική μας επιλογή και ρήξη αφορά τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν και θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται κατ’ εντολή διεθνών και ντόπιων καιροσκόπων. Την ευθύνη αυτών φέρουν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα, η πρώην και η νυν ηγεσία, που εν γνώσει τους επέλεξαν βαρβαρότητα αντί για σοσιαλισμό. Η επιλογή μας έχει να κάνει με το γεγονός ότι δε σώζεται με αυτό τον τρόπο η χώρα και ο λαός της, αλλά οδηγούμαστε σε ένα αδιέξοδο, ενώ συγκεκριμένα συμφέροντα παραμένουν ανέγγιχτα χωρίς να συνεισφέρουν στη «διάσωση» της Ελλάδας.

Ως φυσική κατάληξη των παραπάνω δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από τις αντίστοιχες θεσμικές μας ιδιότητες.

1) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

2) ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

3) ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

4) ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΛΛΙΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ε΄ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

5) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΗΓΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

6) ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΡΕΝΤΖΟΥ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

7) ΔΗΜΟΣ ΞΙΝΤΑΡΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

8) ΑΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

9) ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

10) ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΟΤΣΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

11) ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ε΄ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

12) ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ε΄ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

13) ΤΖΙΒΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΤΡΟΠΗΣ Ε΄ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

14) ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΤΡΟΠΗΣ Ε΄ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

15) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΗΝΑΣ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΤΡΟΠΗΣ Δ΄ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Βαθύ Πράσινο –Δημήτρης Καπέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου