Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΧΩΤΑΣ: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης


          Ο κ Μιχαλάτος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 3ης Απριλίου, βέβαιος ών, ότι αυτή τη φορά έχει  εξασφαλίσει τους εικοσιοκτώ ψήφους  Δημοτικών Συμβούλων που ήταν απαραίτητοι για να χρεωθεί ο νέος Δήμος Κεφαλλονιάς με δάνειο   ΕΞΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ και έτσι να καλυφθούν οι  τραβηχτικές του τέως Δήμου Λειβαθούς που ο ίδιος παρέδωσε στον συνεργαζόμενο μαζί του Δήμαρχο κ Παρίση, επιχείρησε από απολογούμενος να γίνει και τιμητής άλλων.

Έτσι αρχικά με τα καθήκοντα του απουσιολόγου της πλειοψηφίας, που φαίνεται ότι του έχει αναθέσει εκτός των άλλων ο κ Δήμαρχος, έβαλε απουσία με επιτιμητικό τρόπο στον απουσιάζοντα δημοτικό σύμβουλο κ Σπύρο Ματιάτο.

Είμαι βέβαιος ότι ο  κ Ματιάτος ήδη θα του έχει δώσει την δέουσα απάντηση.

Βεβαίως στη συνεδρίαση της 15ης Φεβρουαρίου 2012, όπου είχε εισαχθεί για συζήτηση το θέμα της λήψης δανείου για την κάλυψη των τραβηχτικών του τέως Δήμου Λειβαθούς, ο κ Μιχαλάτος δεν τόλμησε να κάνει τον απουσιολόγο γιατί έβλεπε ότι οι απουσίες των συμβούλων της συμπολίτευσης ήταν πολλές και κράτησε "πισινή"  και το ρόλο του απουσιολόγου για αργότερα. (σου λέει λείπουν πολλοί και δεν με παίρνει).

Παράλληλα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Απριλίου, το οποίο  για μία ακόμη φορά ασχολήθηκε με τα έργα και τις ημέρες του τέως Δήμου Λειβαθούς,  φαίνεται οτι ο κ Μιχαλάτος ξέχασε ότι εγκαλούμενος για την άθλια οικονομική διαχείριση του Δήμου του ήταν ο ίδιος και επεχείρησε να μεταβληθεί σε τιμητή της διαχείρισης του Δήμου Παλικής την περίοδο 2003-2006 για να αποπροσανατολίσει την συζήτηση.

Αντί να εξηγήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τη διαχείριση του για την οποία είναι υπόλογος και εξ αιτίας της οποίας οι Κεφαλλονίτες θα κληθούν να πληρώσουν στα επόμενα χρόνια 6.000.000 Ευρώ επεχείρησε να αξιολογήσει την απόδοσή μου ως Δημάρχου παρουσιάζοντας τους ισολογισμούς της θητείας μου.

Είναι βέβαιο ότι εδώ ισχύει η παροιμία
ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΘΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ.

Είναι προφανές ότι ο κ Μιχαλάτος δεν έχει, ούτε κατά κεραία, το δικαίωμα να ασχολείται με την οικονομική διαχείριση του τέως Δήμου Παλικής την περίοδο 2003-2006 κατά την οποία διετέλεσα Δήμαρχος, ενώ εγώ αντίθετα εκπροσωπώντας όλους όσους με έταξαν στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Κεφαλλονιάς   έχω θεσμικά,  και δικαίωμα και υποχρέωση, να ζητήσω τις απαντήσεις που πεισματικά αρνείται να δώσει.

Θυμίζω όμως ότι  έχω επανειλημμένα προτείνει δημοσίως στο Δημοτικό Συμβούλιο, την προθυμία μου για οποιοδήποτε οικονομικό έλεγχο της θητείας μου απο οικονονικούς επιθεωρητές, ορκωτούς λογιστές, την τρόικά και όποιον άλλο θέλει και θα επρότεινα και το αντίστοιχο για κάθε άλλο κύριο.

Θυμίζω επίσης (για τους καλόπιστούς) οτι η θητεία μου έχει έλεγχθεί στο σύνολο της και για τα τέσσερα χρόνια από τον επίτροπο του ελεκτικού συνεδρίου.
Ερωτούμε λοιπόν και περιμένουμε απαντήσεις
  • Είναι ή δεν είναι παράνομος ο τρόπος με τον οποίο το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων επέτρεψε τραβηχτικές ύψους 3.100.000 ευρώ στο τέως Δήμο Λειβαθούς
  • Γιατί δεν δόθηκε εξήγηση μέχρι σήμερα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο από ποια πρόσωπα  του τέως Δήμου Λειβαθούς δημιουργήθηκε  αυτό το ιλιγγιώδες για το μέγεθος του Δήμου Λειβαθούς χρέος?
  • Ποια μέλη των δημοτικών αρχών του  τέως  Δήμου Λειβαθούς γνώριζαν για τις τραβηχτικές και πόσοι από αυτούς διαφώνησαν με αυτήν την πρακτική?
  • Πόσοι δήμοι, από τους 1100 ΟΤΑ της περιόδου 2003-2010, έχουν την πραγματικά εξαιρετική απόδοση σε τραβηχτικές του τ. Δήμου Λειβαθούς.
  • Ποιοί παράγοντες πολιτικοί και διοικητικοί βρίσκονται πίσω από τις τραβηχτικές.
  • Είναι ή δεν είναι πολιτικό χρήμα αυτό το τεράστιο ποσό το οποίο δόθηκε χωρίς  κανένα έλεγχο στο Δήμο Λειβαθούς.
  • Γιατί ο αναμφισβήτητα δυναμικός και με διασυνδέσεις στο Αθηνοκεντρικό Κράτος (όπως μας πληροφορούν συστηματικά οι γνωρίζοντες) δεν θέτει (με καμιά γροθιά στο τραπέζι) τη Διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών, Υπουργούς, Υφυπουργούς, Βουλευτές και άλλους, προ των ευθυνών τους, αρνούμενος την συνομολόγηση δανείου για  χρήματα τα οποία παρανόμως και με δική τους ευθύνη κατεβλήθησαν στον τέως Δήμο Λειβαθούς.
Μετά τα παραπάνω θα ήταν σαφής παράλειψης μου να μην επισημάνω οτι,  με την ψήφο τους  κορυφαίοι σύμβουλοι της παράταξης του κ Κοτσιλίνη καθώς και ο ίδιος έδωσαν σε ορισμένους το δικαίωμα στο θράσος και στη συσκότιση  και εφόρτωσαν με έξη ακόμα εκατομμύρια χρέος τους Κεφαλλονίτες, παρά την τοποθέτηση συμβούλων της παράταξης του οι οποίοι, και σωστά, ισχυρίστηκαν ότι είναι ψευδεπίγραφο το δίλημμα ότι ο Δήμος χωρίς το δάνειο, για να καλυφθούν οι τραβηχτικές της Λειβαθούς, δεν θα λειτουργήσει.

Κλείνοντας είμαι αναγκασμένος να υπενθυμίσω ότι σε δελτίο τύπου που είχα εκδώσει για το θέμα του δανείου της Λειβαθούς με ημερομηνία 18/2/2012 είχα γράψει αυτολεξεί:

 "Η επίθεση του κ Νίκου Ανουσάκη στην οικογένεια ενός συμπολίτη είναι απαράδεκτη, την έχω υποστεί και την υφίσταμαι στο πρόσωπο μου και στο πρόσωπο των παιδιών μου όλα αυτά τα   χρόνια, και είμαι προετοιμασμένος για τα  χειρότερα, και γι αυτό την καταδικάζω με το πιο κατηγορηματικό τρόπο."

Δυστυχώς τα λόγια μου υπήρξαν προφητικά αφού από τότε μέχρι σήμερα
·        Έγινε η επίθεση στον Δημοτικό Σύμβουλο κ Ν Γκισγκίνη
·        Οι καταγγελτικές, για την πολιτική του κ Δημάρχου, πολιτικές θέσεις Δημοτικού Συμβούλου απαντώνται με προσωπικές ύβρεις και υπαινιγμούς
·        Δημοτικός Σύμβουλος συκοφαντείται σήμερα ως ανεπάγγελτος και τεμπέλης επειδή δεν συμπλέει με την πολιτική του κ Δημάρχου
·        Δημοτικοί Σύμβουλοι απειλούνται για τις απουσίες τους από το Δημοτικό Συμβούλιο
·        "Μασκοφόροι" κονδυλοφόροι συστηματικά και σχεδόν καθημερινά με υβρίζουν από στήλες εδωδιμοπώλη.
·        "Ποιητές"  υβρίζουν, λοιδωρούν, και υπονομεύουν, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου,  όσα οι ίδιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν.

Τα χειρότερα δυστυχώς φαίνεται ότι δεν ήλθαν ακόμη, αφού ένα γκρίζο σκηνικό αρχίζει απειλητικά να σχηματοποιείται έντονα και με σαφήνεια εναντίον της άλλης άποψης.

Ας αντισταθούμε όχι στη διαφορετική άποψη αλλά σε αυτές τις πρακτικές.
      

Ληξούρι 4 Απριλίου  2012

Βασίλης  Γρ.  Ρουχωτάς
Πολιτικός Μηχανικός
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου