Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Άγιος Γεράσιμος να βάλει το χέρι του.


Για να δούμε, τι θα δούμε αυτή τη φορά.  Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τακτικά θεατρικές παραστάσεις.  Φωνές και  εκνευρισμούς σε μόνιμη βάση. Είδαμε να βγαίνουν και δάχτυλα. Κάτι που θύμιζε το « διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις». Εχουμε δει πολλά και διάφορα. 

 Έκπληκτοι είδαμε και κατς.  Μέχρις στιγμής τέτοιοι αγώνες είχαν δοθεί μόνο στα  παρασκήνια.   Αλλά όταν υπάρχει ανοχή, ήταν φυσικό επόμενο να φθάναμε εδώ που φθάσαμε.
 
Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά.  Και σύμφωνα με το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, όλες οι δημοτικές παρατάξεις θα καταδικάσουν τα θλιβερά επεισόδια, και την άδικη και άνανδρη  επίθεση στο δημοτικό σύμβουλο, που έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και όχι μόνο στα λόγια όπως γίνεται συνήθως από τους πολιτικούς.  Αλλά και έμπρακτα.  Αυτά που γίνονται στην αίθουσα του «Αντίοχου Ευαγγελάτου» κατά καιρούς, είναι εις βάρος μας, είναι εις βάρος της Κεφαλονιάς.  Το έχουμε ξαναπεί απ’ εδώ.  Και έχουν γίνει, αλήθεια,  πολλά επεισόδια.

Κάτι φταίει, όμως ρε παιδί μου, μέσα σε αυτή την αίθουσα και κάθε τρεις και λίγο γίνονται μαλλιά κουβάρια.  Τι άραγε;;;;;;;;;
Μήπως ο υπερβολικός …ζήλος όλων των παρατάξεων και το άγχος,  να …προσφέρουν με όλες τις δυνάμεις τους στους Κεφαλονίτες και στην Κεφαλονιά;   

Για μένα όλοι φταίνε.  Και οι 41 με το Δήμαρχο μαζί.   Δεν ξεχωρίζω κανέναν.  Ούτε μείζονα αντιπολίτευση, ούτε ελάσσονα.  Οι πάντες προσπαθούν να βγάλουν τα πολιτικά τους αποθυμένα, εκμεταλλευόμενοι τη θέση που τους έκανε δώρο η Κεφαλονίτισσα και ο Κεφαλονίτης, για να λύσουν προβλήματα και να βοηθήσουν την κοινωνία και τον τόπο.   Και αυτοί αντί να παλεύουν γι’ αυτά,  παλεύουν μεταξύ τους.  Ο δε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία του θεσμού, αντί να προβλέπει και να προλαμβάνει, τέτοιες καταστάσεις, όπως οφείλει να κάνει, …ασχολείται με αλλότρια και με εναυσματικές τοποθετήσεις. 

Βγαίνουν και δελτία τύπου, για το συγκεκριμένο θέμα, που είναι εκτός θέματος. Αντί να μας φωτίσουν το τι έγινε, προβάλουν έργα που Θααααααααααααα γίνουν στο νησί, που κουράστηκε ο Δήμαρχος για να τα εξασφαλίσει. 

Είναι ΝΤΡΟΠΗ για όλους τους εκλεγμένους του Δήμου Κεφαλονιάς, το ΜΠΑΧΑΛΟ, που συχνά δημιουργείται στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.  Ο  υπέρμετρος πολιτικός εγωισμός ΟΛΩΝ,  δεν τους επιτρέπει να πράξουν τα αυτονόητα. Να ασχοληθούν με την αποστολή τους.   Όσοι συχνάζουν στις συνεδριάσεις το γνωρίζουν καλά.

Κύριοι συνέλθετε και ασχοληθείτε με τον ΤΟΠΟ ΜΑΣ και την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ.  Δεν φτάνουν οι δοκιμασίες που περνάμε έχουμε κι εσάς με το χαβά σας.   

Ο Άγιος Γεράσιμος να βάλει το χέρι του…


Την Δευτέρα, λοιπόν,  12 Μαρτίου 2012, και ώρα 17:30, στο Δημοτικό Θέατρο «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ», συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλονιάς. (9η Συνεδρίαση).  Τα θέματα που είναι στην ημερήσια διάταξη και θα συζητηθούν είναι τα παρακάτω:

1. Πολιτική καταδίκη των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 5/3/2012.
ΕΙΣ:. κ. Γ. Αποστολάτος

2. Κατάρτιση και έγκριση αναπροσαρμοσμένου Διετούς προγράμματος Δράσης 2012-2014 και έγκριση σχεδίου σύμβασης χρηματοδότησης από το Δήμο Κεφαλλονιάς
ΕΙΣ: Πρόεδρος ΚΕΔΗΚΕ κ. Α. Κωνσταντάκης

3. Έγκριση συντελεστών ανταποδοτικών τελών έτους 2012
ΕΙΣ: Α/Δ κ. Δ. Πυλαρινός

4. Τροποποίηση του αρθρου 4 (Διοίκηση σχολικών Επιτροπών) της αρ. 119/11 απόφασης Δημοτ. Συμβουλίου
ΕΙΣ: Α/Δ κ. Σ. Σαββαόγλου

5. Διαγραφή ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους
ΕΙΣ : Α/Δ κ. Ε. Θεοφιλάτος

6. Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου.
ΕΙΣ: Προϊσταμένη οικ. Υπηρεσίας

7. Συμμετοχή του Δήμου Κεφαλλονιάς στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας.
ΕΙΣ: Α/Δ κ. Ε.Κεκάτος

8. Συμμετοχή Δήμου Κεφαλλονιάς στην διεθνή Έκθεση Τουρισμού Κρουαζιέρας, Sea Trade – Miami, U.S.A. και έγκριση Σύμφωνου Συνεργασίας
ΕΙΣ: Α/Δ . Ε.Κεκάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου