Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Εθνική Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ: Ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου.



Ακούγοντας την λέξη Εθνική Συνδιάσκεψη, το μόνο που καλπάζει είναι η φαντασία σου. 
Γιατί από ουσία τίποτα.  Κρίμα τη λέξη.

Λες αφού σκέφτονται  τόσοι πολλοί, και από όλη την Ελλάδα, σίγουρα θα βγάλουν αποτέλεσμα που θα κάνει ΜΠΑΜ. 


Τόσα στελέχη, τόσοι βουλευτές, Υπουργοί, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, σοσιαλιστές, που δύο και πλέον χρόνια ζουν από κοντά το μαρτύριο αυτού του ταλαίπωρου λαού, είναι βέβαιο ότι θα κάνουν την υπέρβασή τους, δεν θα μπουν σε  γραμμές και κανάλια, όπως μέχρι τώρα, και θα φέρουν τα πάνω – κάτω.  

Τι Βενιζέλος, τι Παπουτσής, τι Τζουμάκας.  Παλιά υλικά για να οικοδομήσεις το ΠΑΣΟΚ.  Φθαρμένα πολιτικά υλικά, για να οικοδομήσεις ένα πολιτικό κόμμα.  Δεν θα το επιτρέψουν ποτέ. 

Κάναμε όλοι τη σκέψη, ότι λόγω της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας, όλοι αυτοί που μαζευτήκαν εκεί δύο μέρες, θα επαναστατήσουν, θα φωνάξουν, θα απαιτήσουν, να επέλθουν ριζικές αλλαγές, στο ΠΑΣΟΚ, (που σκέφτεται να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ),  για το συμφέρον της κοινωνίας,  και να σταματήσουν, επί τέλους  να ξεφτιλίζουν και το Σοσιαλιστικό ιδεώδες.

Για να μην μακρηγορούμε το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. 

Ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου.

Ένας και μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. 

Τι ένας και υποψήφιος;

Μας δουλεύουν;

Ένας και πρόεδρος θέλουν να πουν.

Δηλαδή δακτυλίδι πάλι. 

Μπορεί ο Σημίτης να έδωσε το δακτυλίδι στο Γιώργο, τώρα αυτό το Μυστήριο  Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ,  έδωσε το δακτυλίδι στο Βενιζέλο. 
Αμ που το έδωσε το Εθνικό Συμβούλιο.  Οι κακές γλώσσες λένε ότι, η Μέρκελ το έστειλε από το Βερολίνο.  
Δεν άλλαξε τίποτα.
Άντε φτου κι απ’ την αρχή.
Λειτουργεί καλά η δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ.  

Όπως και ο Σοσιαλισμός. 

Μου θυμίζει κάτι πολιτιστικούς συλλόγους, και μάλιστα της πατρίδας μας, που όταν κάνουν εκλογές οι υποψήφιοι είναι όσα ακριβώς τα μέλη των ΔΣ.  

Έτσι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού το Εθνικό Συμβούλιο δεν έκανε δεκτές τις υποψηφιότητες Παπουτσή και Τζουμάκα, γιατί έκρινε ότι δεν ήταν σύμφωνες με το καταστατικό. 
Τι είδους καταστατικό είναι αυτό και ποια δημοκρατικά παιδιά το ψηφίζουν, δεν το καταλαβαίνουμε. 
Ο Βενιζέλος είχε καταθέσει το μεσημέρι την υποψηφιότητά του με 190 υπογραφές, ο Παπουτσής είχε καταθέσει την υποψηφιότητά του μόνο με τη δική του υπογραφή, ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας κατέθεσε εκπρόθεσμη πρόταση επίσης χωρίς υπογραφές.
Ο Στέλιος που είναι γάτα σ’ αυτά δεν ανησυχούσε καθόλου για το φίλο του το  Βενιζέλο.  Σαν οργανωτικός επιτελής του που είναι τα είχε οργανώσει φαινεται τέλεια.  Μέχρι και στην Αριστερή Πρωτοβουλία λένε ότι εισχώρησε. Γι’ αυτό είπε ας πάρω έναν υπνάκο, από το να ακούω το «κύκνειο άσμα» του Γιώργου.  Όλα θα πάνε καλά.  Ο Βαγγέλης θα σαρώσει.

Οι άλλοι Κεφαλονίτες, που ήταν στην συνδιάσκεψη ανησυχούσαν.  Το δήλωναν στα πηγαδάκια, που σχημάτιζαν έξω από την αίθουσα.  Έβγαιναν έξω κάθε φορά που έπαιρναν φωτιά τα χέρια τους από το χειροκρότημα.  Τι χειροκρότημα έριξαν για να ενισχύσουν το Βαγγέλη δεν λέγεται.  Βγάλανε  καντήλες τα χέρια τους.  Δεν έχουν οι άνθρωποι την εμπειρία του Στέλιου σε αυτά τα κλιμάκια.  Στα τοπικά όμως, του ρίχνουν παρασάγγας.   Αλήθεια τον Παναγή από το Ληξούρι, γιατί δεν τον πήραν;  Φοβήθηκαν μην κάνει πάλι φασαρίες;  Δεν θέλουνε μαχητικούς, στο ΠΑΣΟΚ,  φαίνεται. 
Ο κ. Παπουτσής δήλωσε  ότι οι υποψηφιότητες δεν πρέπει να συνδέονται με υπογραφές.   Ο κ Βενιζέλος, όμως ανένδοτος  να τηρηθεί το καταστατικό.  δηλαδή υποψήφιος να είναι όποιος συγκεντρώνει το ένα τέταρτο των υπογραφών.  Τα’ χε μαγειρέψει καλά φαίνεται. 
Αφού και ο κ. Πετσάλνικος έβγαλε διάγγελμα προς τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, να συσπειρωθούν γύρω από την νέα …ηγεσία του Βενιζέλου.   «Πρώτα απ’ όλα καλούμε τον κόσμο να πάρει μέρος στη διαδικασία της επόμενης Κυριακής», είπε ο κ. Πετσάλνικος, ενώ, αναφέρθηκε σε μια « ιδιαίτερα σημαντική και κρίσιμη διαδικασία» και για ένα «παραγωγικό διήμερο».
Τόσο κρίσιμη, σημαντική και παραγωγική που οι παρευρισκόμενοι έμπαιναν στην αίθουσα, μόνο όταν στο βήμα βρισκόταν, ο Γιώργος, ο Βαγγέλης και ο Χρίστος.   Είχαν φυσικά και τις οργανωμένες ομάδες των κλακαδόρων τους. Τους άλλους που μιλούσαν δεν τους έδιναν σημασία.  Έστω και αν έλεγαν τα πιο σωστά.  Όπως, πχ το Γιώργο τον Παναγιωτακόπουλο, ένα στέλεχος με μεγάλη προσφορά, στο χώρο του ΠΑΣΟΚ,   που τους τα έψαλε για τα καλά.   Πολύ καλά τα είπε ο Παναγιωτακόπουλος, της Αριστερής Πρωτοβουλίας, αλλά κάποιοι, που δεν τους συνέφεραν αυτά που είπε,  αναφερόταν σε Αριστερή Υστεροβουλία.  Τώρα τι έκανε και αυτός;  Μάλλον φάνηκε από το αποτέλεσμα.
Υπέρ  της υποφηφιότητας Βενιζέλου τάχθηκαν η Αννα Διαμαντοπούλου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Θεόδωρος Πάγκαλος. «Ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε με επιτυχία μια δύσκολη διαπραγμάτευση, και με την ίδια επιτυχία μπορεί να συνεχίσει και το έργο που θα του αναθέσουμε σήμερα. Του εύχομαι καλή επιτυχία», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος.
Το πιο ωραίο στην ΕΣΕΠ (Εθνική Συνδιάσκεψη Επίλεκτων  ΠΑΣΟΚ), ήταν το σλόγκαν, στο πράσινο πανό πίσω από τους ομιλούντες.  «ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ»  Για γέλια είναι οι άνθρωποι.   Θα μας τρελάνουν.  Απύθμενο Θράσος.
Θα ήταν προτιμότερο το πανό τους να ήταν κάπως έτσι.  Θα το εκτιμούσαμε γιατί θα μας έλεγαν την αλήθεια.
Και το γνωστό σύνθημα έδινε κι έπερνε  συνεχώς. «ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ» Ποιο ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί τρομάρα τους.  
Με το ΛΑΟ είναι ενωμένο;
Έτσι τελείωσε και η διαδοχή του ΠΑΣΟΚ. 
Μπήκε το γκολ από τα ... αποδυτήρια  του ΣΕΦ. 
Βαγγέλης Βενιζέλος και ξερό ψωμί.  
Καταντά πολύ αστείο, γελοίο, κοροϊδία, δούλεμα, εμπαιγμός, ρεζίλεμα, πώς να το χαρακτηρίσουμε, να  καλούνται τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να πάνε να  ψηφίσουν έναν και μοναδικό υποψήφιο.
Δεν θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα;  
Το μόνο που δεν θυμίζει πάντως, είναι δημοκρατία.
Να τους χαιρόμαστε.
Και μια και αναφερθήκαμε, στην αρχή και στην κ. Άντζελα Μέρκελ, μετά την αίσια έκβαση στη διαδοχή του  ΠΑΣΟΚ,  μπορεί να κοιμάται ήσυχη γιατί έχει πλέον στη Ελλάδα τον ΚΕΡΒΕΡΟ της.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου