Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Καταγγέλλει το νέο κύμα καταργήσεων – συγχωνεύσεων σχολείων


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει το νέο κύμα καταργήσεων – συγχωνεύσεων σχολείων που προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της λαίλαπας των νέων μέτρων από κυβέρνηση – ΕΕ – τρόικα. Αποτελεί αισχρό εμπαιγμό η νέα διακήρυξη του Υπουργείου ότι τα μέτρα στοχεύουν «στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την αξιοποίηση των
υποδομών και την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, την παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων».

Οι ίδιοι που τσακίζουν τα λαϊκά δικαιώματα και μας εξαθλιώνουν, τσακίζουν και κάθε έννοια μόρφωσης για τα παιδιά των εργαζομένων. Περικοπές, στοίβαγμα μαθητών, προσέλκυση χορηγών, νέα αναλυτικά προγράμματα αμάθειας και διαφοροποίησης, απολύσεις εκπαιδευτικών: αυτοί είναι οι πραγματικοί ανομολόγητοι στόχοι των δυναστών μας. Άλλωστε και στο Υπουργείο Παιδείας θα υλοποιηθεί η μείωση κατά 30% των δομών που προβλέπει το μνημόνιο (και μάλιστα μέσω αξιολόγησης)!!!

Την ίδια ώρα ανοίγουν δρόμο για ίδρυση σχολείων στις πλούσιες περιοχές ή μέσω ΣΔΙΤ, ενώ θα σαρώσουν στην κυριολεξία ολιγομελή τμήματα ΕΠΑΛ / ΕΠΑΣ και θα κλείσουν τεχνικά σχολεία, ώστε να υλοποιηθεί το τερατούργημα του Τεχνολογικού Λυκείου, που θα δώσει «γη και ύδωρ» στους ιδιώτες και θα υποτάξει ακόμη περισσότερο την τεχνική εκπαίδευση στα κελεύσματα της αγοράς για φτηνή κατάρτιση.

Εδώ και τώρα ξεσηκωμός. Παλλαϊκός αγώνας ενάντια στις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων. Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, ταξικά συνδικάτα στους δρόμους. Επιβεβαίωση των θέσεων των Δημοτικών Συμβουλίων Κεφαλονιάς και Ιθάκης καθώς και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για καμία κατάργηση σχολείου, με ιδιαίτερη έμφαση στο ΕΠΑΛ Ιθάκης και σε όσα άλλα σχολεία επισημαίνονται στις σχετικές αποφάσεις.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΙΑΚΙ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΡΤΗ
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ
ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Όχι στην αξιολόγηση, στις συγχωνεύσεις και στις απολύσεις!

Απορρίπτουμε:
Την «αξιολόγηση» σχολείων και εκπαιδευτικών – τη νέα διοικητική δομή – το νέο ολοήμερο σχολείο – τη διαφοροποίηση του προγράμματος στο επίπεδο της Περιφέρειας και του σχολείου-τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

Διεκδικούμε:
-        Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών – 20 μαθητές στην τάξη.
-        Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία – Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους.
-        Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή-Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις- Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Γερασιμόπουλος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου