Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Γιάννης Κωνσταντάτος: " Εκλογές τώρα, όχι στα νέα μέτρα, κάτω τα χέρια από τους δήμους!"

ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Του Γιάννη Κ. Κωνσταντάτου,
Επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και της παράταξης «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
 
Αισθάνομαι όπως όλοι οι Ελληνες. Οι άνθρωποι που συμμετέχουμε στα κοινά της πόλης δεν είμαστε έξω από τον λαό. Αποτελούμε μέρος του, βιώνουμε τα ίδια προβλήματα και αγωνίες του και η σημερινή κρίση μας αγγίζει όλους δραματικά. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει πια για όλους που αντιλαμβανόμαστε ότι μέσα από την απαράδεκτη πολιτική αυτής της κυβέρνησης και τα νέα ανάλγητα μέτρα που σκοπεύει να πάρει οδηγεί την κοινωνία στην εξαθλίωση και την εθνική ταπείνωση.


Το 2009 ο κόσμος πίστεψε, ψήφισε και εμπιστεύθηκε  το κόμμα του Γ. Παπανδρέου με μία ελπίδα. Να αλλάξει την Ελλάδα. Ο λαός αυτός δεν φταίει, όπως δεν φταίνε και τα απλά στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ, αν προδόθηκαν στην πορεία από ένα κόμμα που έπαψε να είναι κινηματικό και, κυρίως, φιλολαϊκό. Κανείς δεν πίστευε το 2009 ότι αυτό το κόμμα και η ηγεσία του θα μεταλλασσόντουσαν σε κάτι άλλο, εντελώς άσχετο και μακριά από τον κοινωνικό σοσιαλισμό και τις αρχές που πρέσβευε και υποτίθεται ότι προωθούσε.  Αντίθετα, εφάρμοσε μία  ανάλγητη πολιτική που όχι μόνο συνθλίβει, όλους τους έλληνες, αλλά και μας επιβαρύνει διπλά, γιατί ψυχολογικά αισθανόμαστε βαθειά απογοητευμένοι και προδομένοι. Για αυτή τη «σωτηρία» που μας επέβαλλαν, με τον τρόπο που την επέβαλλαν, κανένας δεν  μας ρώτησε αν την επιθυμούμε. Για όλα αυτά, όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά – και όχι μόνο,  δεν μπορούμε να σιωπούμε.

Με αίσθημα ευθύνης, όχι μόνο ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Ελληνικού - Αργυρούπολης,  αλλά και ως μισθωτός που συνθλίβομαι  οικονομικά όπως όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι  και, κυρίως, το 1 εκ ανέργων συμπολιτών μας:

ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ  να σταματήσει εδώ και τώρα η επαχθής και εκβιαστική διαπραγμάτευση με την τρόϊκα και να οδηγηθεί άμεσα η χώρα σε εκλογές για να εκλεγεί δημοκρατικά η κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει τη θέληση του λαού μας και όχι των τραπεζιτών – δανειστών και των πολιτικών υποστηρικτών τους.

ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ 
σε όλους τους βουλευτές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, να αντιταχθούν σθεναρά και να καταψηφίσουν, χωρίς κανένα δισταγμό, τα τυχόν νέα επώδυνα μέτρα που θέλουν να μας επιβάλλουν οι αδίστακτοι ξένοι τοκογλύφοι – δανειστές και οι πολιτικοί μέντορές τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσετε να κλέβετε τα χρήματα των πατεράδων και των μανάδων μας από τους μισθούς και τις συντάξεις τους!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να αντιληφθείτε επιτέλους τις οξυμένες ανάγκες και να σεβαστείτε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων εργαζομένων - και ιδιαίτερα των νέων – που δεν είναι δυνατόν να ζήσουν, αυτοί και οι οικογένειές τους με μισθό  μόλις 426 ευρώ. Αν είναι να γίνουμε το Πακιστάν της Ευρώπης, προτιμούμε να μείνουμε Ελλάδα, χωρίς την γερμανοκρατούμενη Ευρώπη που θέλει να μας συνθλίψει! Όση τυχόν φτώχεια και αν φέρνει το σενάριο αυτό είναι τελικά προτιμότερο από τον επώδυνο θάνατο με δόσεις που επιβάλετε στον υπερήφανο λαό μας! Μέχρι εδώ, φτάνει πια!

Ως ένας απλός άνθρωπος της πόλης μας, ως πολίτης που πολιτεύεται με καθαρά αυτοδιοικητική συνείδηση, βρίσκομαι διαρκώς μέσα στην κοινωνία και βλέπω τον κόσμο να υποφέρει, να πεινάει και να φοβάται για το σήμερα και το αύριο.  Προσπαθούμε ως δημοτική παράταξη να μαζέψουμε τρόφιμα για να βοηθήσουμε – όσο μπορούμε - τα συσσίτια των εκκλησιών μας και άπορους συμπολίτες μας.

Δυστυχώς σε αυτή τη δύσκολη ώρα κάποιοι άλλοι, βρίσκουν την ευκαιρία να δημαγωγήσουν και να εκμεταλλευτούν την δικαιολογημένη λαϊκή οργή. Είναι οι γνωστοί παλαιοκομματικοί πολιτικάντηδες που, θέλοντας να φανούν δικαιωμένοι για την εξαθλίωση της χώρας, λοιδορούν όλους τους άλλους και τους αρνούνται το δικαίωμα του λόγου και της διαμαρτυρίας!

Εμείς θέλουμε το λαό μας ενωμένο και, ανεξάρτητα από τα πολιτικά πιστεύω του καθενός, όλοι μαζί σαν μία γροθιά να αντισταθούμε δυναμικά στην επιβολή των όποιων νέων επαχθών μέτρων και των απαράδεκτων απαιτήσεων και τελεσιγράφων των Μερκοζί  και των τραπεζιτών τους. Ο λαός στις εκλογές να αναδείξει νέες πολιτικές δυνάμεις, άφθαρτες, σοβαρές και, κυρίως, πατριωτικές που θα μιλήσουν την γλώσσα της αλήθειας προς κάθε κατεύθυνση και θα προστατεύσουν αποτελεσματικά την εθνική αξιοπρέπεια και τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας.  .


ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ  κάθε περιστολή των δαπανών για τους ΟΤΑ. Κύριοι  κάτω τα χέρια από τους δήμους. Δεν αντέχουν άλλο, δεδομένου ότι αποτελούν τα τελευταία προπύργια κοινωνικής προσφοράς, ενώ κάθε πρόταση για απολύσεις στους ΟΤΑ θα μας βρει δυναμικά απέναντι σας. Τον Καλλικράτη τον προδώσατε εσείς κύριοι, γιατί ουδέποτε τον εφαρμόσατε πιστά σύμφωνα με τις δικές σας εξαγγελίες. Κάνατε μία συρραφή δήμων και αρμοδιοτήτων δίχως να δώσετε τα κονδύλια και τους πόρους που είχατε δεσμευτεί. Τώρα δεν είναι δυνατόν να κόψετε επιπλέον. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Ως νέος άνθρωπος θέλω να είμαι αισιόδοξος. Η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει και θα επιβιώσει όπως το έχει κάνει δεκάδες φορές στην χιλιόχρονη ιστορία της. Οι Ελληνες είμαστε οι πιο σκληρά εργαζόμενοι της Ευρώπης και, αν χρειαστεί, θα δουλέψουμε ακόμη περισσότερο για να σώσουμε και να κτίσουμε ξανά το κράτος μας. Ένα κράτος σύγχρονο, δημοκρατικό, ορθολογικό, δίκαιο, φιλικό και ανθρώπινο για τον πολίτη. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν το σημερινό πολιτικό σύστημα της διαφθοράς και της συναλλαγής σε όλα τα επίπεδα αντικατασταθεί με νέες υγιείς πολιτικές δυνάμεις.

Την νέα εποχή που ξημερώνει θα την αντιληφθούμε όλοι, ευθύς μόλις η δικαιοσύνη λειτουργήσει επιτέλους θεσμικά ελεύθερη και φυλακίσει τους πάρα πολλούς κλέφτες και λαμόγια της δημόσιας ζωής  που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου