Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Η κατάληψη στο Νοσοκομείο συνεχίζεται. ¨Όλες οι ανακοινώσεις της Επιτροπής Αγώνα.


Δημοσιεύουμε  παρακάτω, όλες τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων στο Γ.Ν. Κεφαλονιάς.  Η απόφαση της Επιτροπής Αγώνα είναι για Εβδομαδιαία συνεχή κατάληψη, όπως η σημερινή και η χθεσινή.
____________________________
Αρχικά, ευχαριστούμε όλες τις Κεφαλλονίτικες και μη ιστοσελίδες και εφημερίδες ,για την φιλοξενία τους.


Εμείς οι εργαζόμενοι του Γ. Ν. Κεφαλονιάς με την επισυναπτόμενη ανακοίνωση υπογεγραμμένη από την πλειοψηφία των συναδέλφων θα βρισκόμαστε σε συνεχείς πολύμορφες κινητοποιήσεις με άξονες :

1)Tον αγώνα μας για διασφάλιση και διεύρυνση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ για όλο τον λαό, σαν ύψιστο κοινωνικό δικαίωμα , αποτρέποντας  την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της αν και αυτή, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, έχει συντελεστεί, υπηρετώντας την ανάγκη του κεφαλαίου
για διατήρηση της κερδοφορίας του ακόμη και κατά την περίοδο της βαθιάς κρίσης ,που οι δυνατότητες πρόσβασης του λαού στις υπηρεσίες υγείας είναι σχεδόν αδύνατες.

Δεδομένης λοιπόν της αύξησης των χρηστών υγείας στο νοσοκομείο που συρρικνωμένο και αποδιαρθρωμένο σε τέτοιο βαθμό ,ουσιαστικά έχει καταργήσει το δικαίωμα στην ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε περίθαλψη, για το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, καθώς οι μεν ανασφάλιστοι (βλέπε ανεργία 20% και συνεχώς αυξανόμενη) είναι πια νομοθετικά υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους το σύνολο του κόστους, για υπηρεσίες που έλαβαν από το ΕΣΥ, οι δε ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώσουν όλο και περισσότερο και όλο ακριβότερα εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές-νοσηλευτικές πράξεις πού τους παρέχονται και πλέον δεν καλύπτονται από τα ταμεία τους.

2) Tον αγώνα μας για στήριξη και αναβάθμιση των υπαρχόντων δομών και φορέων υγείας στο νομό μας και όχι στην δρομολογούμενη υποβάθμισή τους ,βλέπε συγχώνευση με το Νοσοκομείο Ληξουρίου, μετατροπή του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ σε κέντρο αποκατάστασης χωρίς υποδομή, δραματική μείωση του προϋπολογισμού που αφορά την υγεία, εξόντωση των υπηρετών της υγείας (εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτη εργασία, έλλειψη υγειονομικών υλικών, κλπ).

3)Τον αγώνα μας για στήριξη ιδιαίτερα ευαίσθητων ομάδων της κοινωνίας μας όπως τα παιδιά και τους ψυχικά πάσχοντες.

Καλούμε τους συναδέλφους από τους άλλους φορείς της υγείας  του Νομού να ενωθούν μαζί μας και με κάθε τρόπο να συντονιστούμε για να αντιπαλέψουμε αυτόν τον χωρίς τέλος κατήφορο.
Διαλύεται το σύμπαν, στο χώρο της ΥΓΕΙΑΣ.
Έχουμε χρέος να παλέψουμε την προκλητική, επικίνδυνη και αναίσχυντη τακτική της πολιτικής ηγεσίας.

Λύση η άμεση ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στις πολιτικές που μας εξαφανίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, καθιστώντας μας επαίτες με τα ατελείωτα μέτρα των «συνκυβερνήσεων» (χαράτσια, φτωχολόγια, φοροεπιδρομές, απολύσεις και τόσα άλλα).
Θα μας βρείτε μπροστά σας.
Δεν πάει άλλο !
                                          
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ.Ν.ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν.Κ, αξιολογώντας τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία του πληθυσμού αναφέρει αύξηση των καταγεγραμμένων αποπειρών αυτοκτονίας το 2011, αύξηση στα καρδιαγγειακά νοσήματα, στα τροχαία κυρίως λόγο του γεγονότος ότι αρκετός κόσμος επιλέγει πλέον να κυκλοφορεί με μηχανές και ποδήλατα για οικονομικούς λόγους, ενώ πιθανολογείται αύξηση στις κακοήθεις νεοπλασίες και είναι δεδομένη η αύξηση των ψυχικών ασθενειών.

Θεωρώντας ότι δεν πρέπει να πληρώνουμε επιπλέον χαράτσι 5 ευρώ για αυτά τα προβλήματα που μας προκάλεσαν, ενημερώνουμε το λαό της Κεφαλονιάς ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του νοσοκομείου ξεκίνησε από τη Δευτέρα 12/3/12 κατάληψη διαρκείας στο γραφείο κινήσεως ασθενών για ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ για το λαό της Κεφαλονιάς που δεν αντέχει άλλο από την επιδρομή της  συγκυβέρνησης που υφίσταται.

Την υγεία να πληρώσει το κράτος με αυξημένη φορολόγηση του κεφαλαίου και όχι ο λαός που τον έχουν ξεζουμίσει, απειλώντας το με χουντικά διλήμματα να πληρώνει τα γερμανικά  δάνεια, τα χρήματα των οποίων πηγαίνουν στις τράπεζες και στα κόμματα, και όχι στο λαό.

Καλούμε το λαό της Κεφαλονιάς σε όλους τους χώρους δουλείας, σε μαζική αντεπίθεση ενάντια στην πολιτική αυτή, μέχρι την οριστική ανατροπή της, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας με επιτροπές αγώνων σε κάθε χώρο.

Τώρα είναι η ώρα για ανατρεπτική κοινή δράση όλων των εργαζόμενων δυνάμεων, για ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, για να περάσει  ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  Γ.Ν.Κ.

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στο Γ. Ν. Κεφαλονιάς,

απλήρωτοι για 6 μήνες και φτάνοντας στα εργασιακά και οικονομικά μας όρια, αποφασίσαμε να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Σε δύο συνεχόμενες συγκεντρώσεις μας αποφασίσαμε ομόφωνα
1)ότι συνεχίζουμε την επίσχεση εργασίας απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.
2)κλιμακώνουμε τον αγώνα και με άλλες μορφές πάλης και κινητοποιήσεις, όπως κατάληψη του γραφείου κίνησης, για δωρεάν  πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας και ταυτόχρονη ενημέρωση του λαού της Κεφαλονιάς, για τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας.
3)Συνάντηση με τους συναδέλφους του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης και τους άλλους φορείς υγείας του Νομού.
4)Συνάντηση με τον ιατρικό σύλλογο.
5)Ενημέρωση των τοπικών ΜΜΕ.
Ο κατήφορος που μας επιβάλλουν δεν έχει τέλος και αρχίσαμε πλέον να μιλάμε για επιβίωση και όχι για Ζωή.
Όμως δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Χαμένοι αγώνες είναι
εκείνοι που δεν έγιναν….

Ψηφίστηκε τελικά – παρά τις πρωτοφανείς απεργίες και μαχητικές διαδηλώσεις χιλιάδων εργαζομένων – από τους πρόθυμους της δοτής κυβέρνησης της τρόικας και των βιομηχάνων, η απαίτηση των «δανειστών» μας για:

● Κατάργηση του εργατικού δικαίου, επικράτηση ατομικών συμβάσεων, διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, λεηλασία μισθών/συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Έτσι θα γεμίσουν κέρδη ντόπιο και ξένο κεφαλαίο.
  Προτεραιότητα  να είναι η  αποπληρωμή του χρέους έναντι όλων των άλλων κοινωνικών αγαθών, όπως ωμά απαιτούν οι τραπεζίτες, γεγονός που συνιστά παραβίαση του συντάγματος και  προσβολή στην θέληση του ελληνικού λαού για μια άλλη πολιτική επιλογή.

Η άθλια συμφωνία του μαύρου μετώπου Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και των συνοδοιπόρων, είναι κατάπτυστη και θα αγωνιστούμε να ανατραπεί.
Μας θέλουν χωρίς ελευθερίες και δικαιώματα, χωρίς δημόσια αγαθά, χωρίς δημόσια υγεία και παιδεία, χωρίς ασφάλιση.

Αρνούμαστε τον εκβιασμό τους και τις εξοντωτικές «σωτήριες» δανειακές συμβάσεις τους.

Απαιτούμε την διαγραφή του χρέους που στραγγαλίζει τις κοινωνικές ανάγκες και την ανάπτυξη της οικονομίας, που ερημώνει  την ύπαιθρο και την αγροτική παραγωγή, που στέλνει χιλιάδες νέους μετανάστες, στην ανεργία, στις αυτοκτονίες.

Ο νέος νόμος για την υγεία στέλνει στην εντατική το λεγόμενο ΕΣΥ!!

Ζούμε τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των κλάδων, που αντιμετωπίζονται μέσω ΜΚΟ και γραφείων ευρέσεως εργασίας, με γενίκευση του επικουρικού προσωπικού, κατάργηση των οργανικών θέσεων (56!!! απο το Γ.Ν.Κ.,και16 από ΕΠΑΣ), εργολάβους παντού να παρανομούν προκλητικά.
50 δημόσια νοσοκομεία (βλέπε Ληξούρι), οδηγούνται μέσω συγχώνευσης σε κλείσιμο, απολύονται οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι σπρώχνονται στην αγκαλιά των ομίλων υγείας.

Η ψυχική υγεία στα δημόσια νοσοκομεία εγκαταλείπεται, αφού μειώνονται κατά 50% τα κονδύλια, απολύονται όσοι δουλεύουν στις δομές της.
Μειώνεται συντριπτικά η δαπάνη για υπερωρίες, εφημερίες.
Η μεθόδευση στο φάρμακο είναι επικίνδυνη για την υγεία και την τσέπη μας.
Μειώνονται δραματικά οι μισθοί των εργαζομένων στα νοσοκομεία αλλά και  των γιατρών του ΕΣΥ.

Ο  ΕΟΠΥΥ  στέκεται εμπόδιο στην πρόσβαση για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για σύντομες και αποτελεσματικές εξετάσεις, απαγορεύεται η συνταγογράφηση από ειδικευόμενους!!!!!!

Τώρα που η ανέχεια αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο τους χρήστες της ΔΗΜΟΣΙΑΣ υγείας, το δημόσιο νοσοκομείο θα βάζει στόχους για κερδοφορία του!!, αντί να είναι αρωγός δημόσιας και δωρεάν ποιοτικής υγείας σε όσους το έχουνε ανάγκη.

Καταργείται έτσι το ΕΣΥ και γίνεται επιχείρηση κέρδους.

Καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα των πολυτέκνων.

Ξηλώνονται οι επικουρικές παροχές και το εφάπαξ.

Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό.

Υπάρχει απάντηση Ελπίδας και Ανατροπής ;

ΕΜΕΙΣ  λέμε  ΝΑΙ

Συντονίζουμε τον αγώνα με όλο το κίνημα και:

● Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος και τα ελλείμματα. Τα δημιούργησαν τα μονοπώλια με τη βοήθεια των κυβερνήσεων. Να φορολογηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου με 45%.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

● Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια. Ήδη κάτω από την πίεση του κινήματος κρίθηκε αντισυνταγματικό το «χαράτσι της ΔΕΗ».

● Μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής νερού, ρεύματος, σταθερού τηλεφώνου. Απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση ΕΚΦ σε πετρέλαια θέρμανσης.

● Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και υψηλής ποιότητας σύστημα υγείας- πρόνοιας, με πρόσβαση όσων το έχουν ανάγκη. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση. Να μη περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την ολοήμερη επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων.

● Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών, οι εισφορές για το κλάδο υγείας. Κανείς ανασφάλιστος, άνεργος και τα μέλη της οικογένειας του χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση.
●Διασφάλιση επάρκειας υγειονομικού υλικού, φαρμάκων και όλων των απαραίτητων ,για την σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου.

● Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπου κρίνεται αναγκαίο. 56 θέσεις σβήστηκαν από τον οργανισμό του Νοσοκομείου μας την ίδια ώρα  που μας εξουθενώνουν ,δουλεύοντας συνεχώς με προσωπικό ασφαλείας, χωρίς ρεπό και άδειες.

● Αυξήσεις στους μισθούς, άμεση πληρωμή δεδουλευμένων και εφημεριών . Ανατροπή του ενιαίου μισθολογίου.

● Καθολικό όχι στις αξιολογήσεις, εφεδρείες ,απολύσεις, μετακινήσεις ,άρση μονιμότητας  ή ότι άλλο σκεφτούν να μας επιβάλλουν βιάζοντας τη ζωή και την ύπαρξή μας.

● Ένταξη  όλων στα  ΒΑΕ, χαρακτηρισμός των νοσοκομείων σαν ανθυγιεινός χώρος, μειωμένο ωράριο και σύνταξη, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

● Διακανονισμοί για την μισθοδοσία  συναδέλφων δανειοληπτών  που λόγω των χαρατσιών δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.
● Να οργανωθεί  παιδικός σταθμός στο νοσοκομείο με προσωπικό και υποδομή και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά των εργαζομένων. (να βρούμε πηγές χρηματοδότησης και κτηριακή υποδομή)
● Για την παιδιατρική κλινική στέγαση και σίτιση για τους γονείς που αναγκάζονται να συνοδεύουν τα παιδιά τους.

    Να μην τους αφήσουμε να μας καταβάλουν

    Να τους αφανίσουμε πριν μας  αφανίσουν

    Αγώνας για να συντριβεί το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης, αλλά και να εξαφανιστούν πολιτικά τα εξαπτέρυγά τους που έχουν κάνει την εμφάνισή τους  εν όψει πιθανών εκλογών, καθώς και όσοι ψάχνουν τώρα τη κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να εξαγνιστούν...

    Αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση παντού.

    ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου