Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Στην ολόμαυρη ράχη της χώρας


Με το Μνημόνιο υποτίθεται ότι η τρόικα θα επιχειρούσε να καταργήσει αρχαϊκότητες, συντεχνιακές επιβιώσεις και το πελατειακό κράτος. Κεντρική αρχή του όμως είναι η μανία να καταργεί προστατευτικές ρυθμίσεις κοινωνικών δικαιωμάτων και να προωθεί την ξέφρενη κερδοσκοπία.

Τελευταίο παράδειγμα, ο νέος ΓΟΚ που ψηφίζεται στη Βουλή.
Με αυτόν η οικοδομή παραδίδεται στο πολυεθνικό κεφάλαιο και τους εγχώριους μεγαλοεργολάβους και δίνεται ως "μπόνους" η μεγαλύτερη αντιπαροχή, κυρίως στους μεγαλοϊδιοκτήτες. Μπορούν να ελπίζουν στα ψίχουλα και οι μικρότεροι ιδιοκτήτες. Το πελατειακό κράτος θριαμβεύει!

Το Μνημόνιο αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως ενοχλητικό παράγοντα, κάτι σαν αντικίνητρο για την ανάπτυξη. Γι' αυτό καθιερώθηκε η fast track αδειοδότηση, με παράκαμψη των περιβαλλοντικών όρων. Προωθούνται πολιτικές που πληγώνουν το περιβάλλον, με το επιχείρημα της είσπραξης δημοσίων εσόδων. Παραδίδονται στην υπερεκμετάλλευση οι τελευταίες ανάσες του Λεκανοπεδίου, όπως το Ελληνικό. Νομιμοποιείται η αυθαιρεσία, αναγνωρίζεται η ιδιοκτησία στους καταπατητές δημοσίων εκτάσεων, προωθούνται φωτογραφικές διατάξεις, όπως η λειτουργία ελαιοτριβείων σε δάση και η ανεξέλεγκτη χωροθέτηση αιολικών πάρκων, καταργείται το πιστοποιητικό υψηλής παραγωγικότητας για τη μεταβίβαση γης, γίνεται ριφιφί στο "πράσινο ταμείο", καθώς το 95% των εσόδων του πηγαίνει στον κρατικό προϋπολογισμό.

Στην καμένη γη της κοινωνίας, με τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την ταπείνωση του εισοδήματος. Στην καμένη γη της δημοκρατίας, με την αποδιοργάνωση των δημοκρατικών θεσμών, την απονομιμοποίηση της εξουσίας και την κατρακύλα του αυταρχισμού. Στην καμένη γη της εθνικής αξιοπρέπειας, με την αρπαγή του δημόσιου ταμείου και την αναγνώριση των πρωτείων στους τοκογλύφους. Στην καμένη γη του πολιτικού συστήματος, με τη χρεωκοπία των κομμάτων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία, στην ολόμαυρη ράχη της χώρας προστίθεται το μαύρο τοπίο του περιβάλλοντος. Για να είναι τέλεια η καταστροφή.

Επιχειρείται να υφανθούν νέα πελατειακά δίκτυα, ρουσφέτια σε είδος ως αντιστάθμισμα των παλαιών εξυπηρετήσεων που έχουν βυθιστεί στην ύφεση που έχει προκαλέσει το Μνημόνιο, αλλά και στην ύπουλη επιχείρηση ομαδικής συνενοχής ("όλοι μαζί τα φάγαμε"), με την οποία επιχειρείται να δοθεί άλλοθι στην καταστροφική μανία της τρόικας και στην άνευ όρων παράδοση της χώρας στο μεγάλο κεφάλαιο. Να τους σταματήσουμε!
Πηγή: www.avgi.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου