Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Εφημερίδα των Κεφαλλήνων: Στο Σπύρο Μοσχόπουλο & στους 198-Αφιέρωμα:Τον γύρο του κόσμου κάνει η σημερινή τραγωδία στο Σύνταγμα




Η τραγωδία στο Σύνταγμα έχει σοκάρει όχι μόνο την ελληνική αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη... ''Φεύγω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου'', είπε ο 77χρονος και στη συνέχεια έβγαλε ένα όπλο και αυτοπυροβολήθηκε. Ο αυτόχειρας ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός, παντρεμένος και είχε μια κόρη. Μάλιστα σύμφωνα με το σημείωμα που άφησε πριν βάλει τέλος στη ζωή του έγραψε

"Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Και επειδή δεν μπορώ να βρω το δίκιο μου, δεν μπορώ να βρω άλλον αγώνα αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για τη διατροφή μου."

Ο ξένος Τύπος αναφέρεται με εκτενή δημοσιεύματα στην τραγωδία.

Η Telegraph αναφέρει ότι τα αυστηρά μέτρα σε Ελλάδα και Ιταλία οδηγούν σε αυτοκτονίες, ενώ φιλοξενεί και μια φωτογραφία του ιερέαβρέθηκε στο σημείο του τραγικού συμβάντος.

Ανάλογα και τα δημοσιεύματα σε Time, Washington Post, Le Parisien και Bloomberg, τα οποία τονίζουν και τις συνέπειες των σκληρών μέτρων στη χώρα μας. 

Όλα σχεδόν αναφέρουν το γεγονός ότι ο 77χρονος αυτοκτόνησε λόγω των χρεών του και υπογραμμίζουν το γεγονός της αύξησης των αυτοκτονιών στη χώρα μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου