Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΗΣ: «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ «ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ»


ΚΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ Ν.Δ.

Ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής μου είναι η αγωνία για τον τόπο και η αγάπη για τον άνθρωπο πολίτη. Βασικός πυλώνας για την πραγματοποίηση του μακρόπνοου και αναπτυξιακού προγράμματος είναι η αναβάθμιση του πολίτη. Στη σύγχρονη κοινωνία που τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται και μεταλλάσσονται ο πολίτης πρέπει να έχει λόγο και ρόλο . Ακρίβεια –ανεργία
–γραφειοκρατία – αξιοκρατία και διαφάνεια αποτελούν σημείο αναφοράς για όλους.

Πρέπει να δώσουμε επιτέλους  τέλος στο αδιέξοδο της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και όλων των προβλημάτων που μαστίζουν το τόπο.

Η ελληνική κοινωνία οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η δημοκρατία στη χώρα μας αποκτά διαφορετικό περιεχόμενο και πραγματική ουσία έξω από κομματικές αντιπαραθέσεις και αγκυλώσεις.

Χρειάζονται καθαρές εξηγήσεις για το χθες, για το σήμερα αλλά κυρίως για το αύριο. Το θέλει ο ίδιος ο πολίτης. Για να μπορέσεις να πετύχεις χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα και καθαρούς αγωνιστές - μαχητές της ζωής, που να πονάνε και να γνωρίζουν καλά τον τόπο και τα προβλήματα του.
Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη που μπορεί να το καταφέρει. Ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει και πράττει η Ν.Δ. μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος. Το έχει αποδείξει πολλές φορές. Άλλοι είναι οι υποκριτές και οι Φαρισαίοι, που δημαγωγούσαν και γέμιζαν με ψεύτικες ελπίδες τον κόσμο. Ας μην ξεχνάμε......

Το 1981 η πορεία της χώρας, ναρκοθετήθηκε από την άνοδο του σοσιαλιστικού κόμματος στην εξουσία τ’ οποίο στηριζόμενο σε πρακτικές και νοοτροπίες  επιζήμιες για το μέλλον της χώρας, επεδίωξε να μείνει γαντζωμένο στην εξουσία διαλύοντας κάθε έννοια ιδανικού και αξίας και να κρατήσει δέσμιο τον πολίτη στο κόμμα. Οι άνθρωποι που στελέχωσαν τον κρατικό μηχανισμό , λειτούργησαν με γνώμονα το κομματικό τους  συμφέρον αδιαφορώντας για τη θετική πορεία του κράτους, εγκλωβίζοντας ως όμηρους,(στις ορέξεις τους) χιλιάδες συμπολίτες τους.

Τη δεκαετία 1993 – 2003 η σοσιαλιστική κυβέρνηση με τα στελέχη της είχε ως βασική αρχή την ατομικότητα και την ικανοποίηση προσωπικών και οικονομικών φιλοδοξιών βάζοντας σε δεύτερο ρόλο τον πολίτη και τη χώρα. Το σοσιαλιστικό κόμμα δρούσε μόνο και ανενόχλητο στο πολίτικο στερέωμα της χώρας αδιαφορώντας για την πρόοδο και την ευημερία του πολίτη και του τόπου.

Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι το αύριο και πως μπορούμε να δώσουμε προτάσεις και λύσεις για θέματα που απασχολούν τους πολίτες και τον τόπο μας. Ένα μεγάλο θέμα είναι ο χώρος της υγείας. Τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας μας, λειτουργούν με πολλά προβλήματα και στηρίζονται στην ψυχή του ανθρώπινου δυναμικού. Πρέπει να διεκδικήσουμε προσωπικό για τη σωστή λειτουργία τους. Γιατρούς που να μπορούν να δουλεύουν χωρίς προβλήματα και όχι με το άγχος αν πληρωθούν ή όχι. Κτίρια ανεκμετάλλευτα που ανήκουν στην περιουσία των νοσοκομείων, πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι. Βρεφικός - παιδικός σταθμός για να αφήνουν οι εργαζόμενοι ήσυχοι τα παιδιά τους κ.λ.π., είναι κάποιες από τις σκέψεις μου που πρέπει επιτέλους και πραγματικά να δοθούν αξιόπιστες και έντιμες λύσεις. Ο κόσμος ταλαιπωρείται άδικα από τους πειραματισμούς του υπουργείου.

Είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε ζωντανή την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, Να έχουμε όραμα και στόχους, Να συμβάλλουμε στην αναγέννηση και ανάπτυξη του τόπου μας, Να ανακτήσουμε τις αξίες και τα ιδανικά μας.

Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ – ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ. ΈΛΑ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ .  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου