Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ομιλία Προέδρου Κ.Ο. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρη Καστανίδη στην ολομέλεια της Βουλής 04/04/2012


Βασικά σημεία ομιλίας του προέδρου της Κ.Ο. της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρη Καστανίδη κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας  «Βελτίωση  επιχειρηματικού περιβάλλοντος», Νέα εταιρική μορφή – Σήματα – Μεσίτες Ακινήτων – Ρύθμιση θεμάτων Ναυτιλίας, Λιμένων Αλιείας και άλλες διατάξεις»

-Για την εξέλιξη στην υπόθεση της SIEMENS είπε:

 Ο επονείδιστος αυτός συμβιβασμός, τον οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση Παπαδήμου με τη SIEMENS είναι κόλαφος για  την αξιοπρέπεια της χώρας και του έλληνα πολίτη.     

-Για τον αυτόχειρα στην πλατεία Συντάγματος είπε:

Η κατεστημένη πολιτική ηγεσία έχει αφαιρέσει από πολλούς έλληνες την προσωπική αξιοπρέπεια και σήμερα ένας αυτόχειρας στο Σύνταγμα έδωσε τέλος στη ζωή του δηλώνοντας ότι δεν έχει τα μέσα για να ζήσει την οικογένεια του. Όχι με σκυφτή ζωή αλλά με ορθό ανάστημα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του προέδρου της Κ. Ο. της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρη Καστανίδη:

«Ζήτησα το λόγο για να απευθύνω έκκληση σε όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου να αποδοκιμάσουν και να καταψηφίσουν το άρθρο 324, με το οποίο επιχειρείται να κυρωθεί από τη Βουλή ο συμβιβασμός μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της SIEMENS. Ένας συμβιβασμός τον οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση, και με τον οποίο, αν κυρωθεί,  ξεπλένονται από την κυβέρνηση όλα τα ανομήματα και οι βρωμιές της SIEMENS, έναντι πινακίου φακής, εκτελώντας την αξιοπρέπεια της χώρας.

Τι προβλέπει αυτή η συμφωνία; Προβλέπει, πρώτα απ’ όλα, ότι συμψηφίζονται 80 εκατομμύρια ευρώ  αξιώσεις της SIEMENS  προς την Ελλάδα και προς τις ελληνικές εταιρείες με τις οποίες  συνεργάστηκε. Δηλαδή, το πρώτο τμήμα του διακανονισμού είναι μια «οφειλόμενη»  χάρη που κάνει η SIEMENS προς την Ελλάδα, να μην διεκδικήσει δικαστικά 80 εκατομμύρια ευρώ.

 Το δεύτερο τμήμα του συμβιβασμού προβλέπει ότι η SIEMENS θα διαθέσει 90 εκατομμύρια ευρώ σε διάφορους φορείς του ελληνικού δημοσίου με σκοπό, μεταξύ άλλων, την καταπολέμηση της διαφθοράς. Δηλαδή ο πατριάρχης της διεθνούς διαφθοράς που ακούει στο όνομα SIEMENS θα διαθέσει, κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό, 90 εκατομμύρια για να στηρίξει προγράμματα καταπολέμησης της διαφθοράς!!

 Και το τρίτο που αποδέχθηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι ότι θα ενισχύσει η μητρική τη θυγατρική της εταιρεία με 100 εκατομμύρια ευρώ κάνοντας κάποιες επενδύσεις αγνώστου χαρτοφυλακίου και αγνώστου κατευθύνσεως.

Θέλω να θυμίσω, ότι παραδίδοντας ως Υπουργός Δικαιοσύνης στο διάδοχό μου, μετά από κλήση και ακρόαση των εκπροσώπων της SIEMENS, μόνο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού και της νομοθεσίας για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είχα εκδώσει απόφαση για επιβολή προστίμου άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ, πέραν των άλλων αστικών, διοικητικών και ποινικών αξιώσεων που μπορούσε να έχει η χώρα. Από αυτό το πρόστιμο, και από κάθε πρόστιμο που αφορά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και παραβίασης της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, η Ελληνική Δημοκρατία παραιτείται χάριν της  SIEMENS! Οι εκκρεμείς δίκες πλην των ποινικών, καταργούνται. Η δε Ελληνική Δημοκρατία παραιτείται εφεξής κάθε αστικής  και διοικητικής αξιώσεώς της! Και αυτό το φέρουν στη Βουλή ανερυθρίαστα, ουσιαστικά ξεπουλώντας την αξιοπρέπεια της χώρας. Σας καλώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γιατί είναι θέμα εθνικής φιλοτιμίας και πατριωτικού καθήκοντος, να μην κυρωθεί το παράρτημα 11 ως συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ SIEMENS και Ελληνικού Δημοσίου. Να καταψηφιστεί το άρθρο 324 .

Η κατεστημένη πολιτική ηγεσία έχει αφαιρέσει από πολλούς Έλληνες την προσωπική αξιοπρέπεια και σήμερα ένας αυτόχειρας στο Σύνταγμα έδωσε τέλος στη ζωή του, δηλώνοντας ότι δεν έχει τα μέσα για να ζήσει την οικογένειά του. Όχι με σκυφτή ζωή, αλλά με ορθό ανάστημα. Μην εκτελέσουμε την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια μιας ολόκληρης χώρας. Ας θυμόμαστε, αυτό που κάποτε σε νεαρούς φοιτητές έλεγε ο Βάσος Λυσσαρίδης . Καλούσε τους νέους να εγερθούν, γιατί  αυτό που αξίζει στους ανθρώπους είναι η ολόρθη ζωή. Όχι η σκυφτή. Και ολόρθη ζωή δεν υπάρχει χωρίς ατομική και εθνική αξιοπρέπεια.

 Σας παρακαλώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να διασώσουμε τουλάχιστον την αξιοπρέπεια και την τιμή της χώρας. Ο επονείδιστος αυτός συμβιβασμός, τον οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση Παπαδήμου με τη SIEMENS, είναι κόλαφος για  την αξιοπρέπεια της χώρας και του έλληνα πολίτη».      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου