Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: "Επιμένουμε κοινωνικά - Νέες προτάσεις της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ"





 Μετά την Πρόταση Νόμου από το νέο κόμμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ της Λούκας Κατσέλη, για το«κούρεμα» κατά 30% των καταναλωτικών, επαγγελματικών και στεγαστικών δανείων που έχουν πάρει φυσικά πρόσωπα και προσωπικές εταιρείες, ακολούθησαν  δύο σημαντικές πρωτοβουλίες :

1. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ κατέθεσε προχθές Πρόταση Νόμου στη Βουλή για τηνπαροχή κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών
. Η Πρόταση Νόμου αφορά κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τη κρίση και έχουν να κάνουν με μειώσεις στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ ύδρευσης, αποχέτευσης, των δημοσίων συγκοινωνιών και διοδίων, κλπ.
 Πιο συγκεκριμένα η Πρόταση Νόμου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων :

  • Για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Αττικής, Θεσσαλονίκης και επαρχίας κοινωνική τιμή  που αντιστοιχεί στο 50% της αρχικής αξίας του εισιτηρίου.
  • Για όλα τα ισχύοντα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, καθώς και των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης των Δήμων της χώρας, κοινωνική τιμή  που αντιστοιχεί στο 70% της αρχικής αξίας του τιμολογίου.
  • Για όλα τα διόδια τέλη σε ολοκληρωμένα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων, κοινωνική τιμή η οποία αντιστοιχεί στο 50% της αρχικής αξίας των τελών διοδίων.
  • Εξαίρεση από τις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) των τιμολογίων της ΔΕΗ.
Για τη χρηματοδότηση της πρότασης αυτής προτείνονται συγκεκριμένοι εθνικοί και κοινοτικοί πόροι, μέσω ξεχωριστού λογαριασμού στον οποίον θα διοχετεύονται αποκλειστικά οι πόροι αυτοί.

2. Μια σημαντική επίσης πρωτοβουλία της Προέδρου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, κας Λούκας Κατσέλη είναι η πρόταση που κατατέθηκε από το κόμμα και αφορά χιλιάδες ασφαλισμένους επαγγελματίες, εμπόρους και μικρο- επιχειρηματίες οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα να στερούνται της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.                                                      


Η κα Κατσέλη πρότεινε να ενεργοποιηθεί άμεσα ο λογαριασμός ασφάλισης ανεργίας του ΟΑΕΕ και ο ειδικός λογαριασμός επαγγελματιών του ΟΑΕΕ, έτσι ώστε να διατηρηθεί η ιατροφαρμακευτική κάλυψη για δώδεκα μήνες από τηλήξη του βιβλιαρίου των ασφαλισμένων, ανεξάρτητα από την καταβολή ασφαλίστρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου