Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Δεν θέλουν τα 150 Ευρώ από τις επιτροπές της Βουλής.


          Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, και οι Βουλευτές που πρόσκεινται σε αυτή, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, από την αμοιβή των 150 Ευρώ που παίρνουν οι Βουλευτές για τη συμμετοχή τους σε επιτροπές της Βουλής.

          Την απόφασή τους αυτή, την γνωστοποίησαν σήμερα με
επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

          Στην  ανακοίνωση που εξέδωσε η  ΔΗΜ.ΑΡ. σημειώνεται ότι οι βουλευτές της προέβησαν στην κίνηση αυτή "σε συνέχεια των δηλώσεων του Φώτη Κουβέλη για τον περιορισμό των αποδοχών των βουλευτών και με στόχο την αντιστοίχηση στις συνθήκες λιτότητας των Ελλήνων πολιτών".

          Επίσης , ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. υπογραμμίζει ότι "πρέπει να μειωθεί αποφασιστικά η βουλευτική αποζημίωση, όπως έχει συμβεί με τους μισθούς όλων όσοι πληρώνονται από το Δημόσιο" και ότι "είναι επιτακτική ανάγκη να καταργηθεί η αποζημίωση για τη συμμετοχή των βουλευτών στις επιτροπές της Βουλής".

          Ακόμη, επισημαίνει ότι πρέπει να καταργηθεί η λεγόμενη διπλή σύνταξη των βουλευτών, που -όπως τονίζει- "αποτελεί πρόκληση για τους πολίτες και την κοινωνία", και οι βουλευτές να συνταξιοδοτούνται όπως όλοι οι Ελληνες πολίτες, μόνο από τον επαγγελματικό ασφαλιστικό τους φορέα.

          Ο κ. Κουβέλης ζητεί, ακόμη, να υπάρξει δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα.
"Είναι προφανές ότι οι αλλαγές αυτές δεν θα επιλύσουν το δημοσιονομικό προβλήμα της χώρας, ούτε αποτελούν πανάκεια για την αντιμετώπιση της κρίσης. Έχουν, όμως, έντονο το συμβολισμό για μια κοινωνία που στενάζει από τα βάρη. Θα δείξουμε στην πράξη σε όλη την κοινωνία ότι οι Έλληνες βουλευτές δεν αποτελούν μια ξεχωριστή και 'καλοφυλαγμένη νησίδα' σε μια χώρα που βουλιάζει" σημειώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Πηγή: http://www.megatv.com    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου