Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Σύλλογος Προστασίας & Αποκατάστασης Ζώων Κεφαλονιάς “Ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ” στον Εισαγγελέα για την με απαράδεκτο τρόπο, περισυλλογή από το Δήμο, αδέσποτων ζώων.

Σύλλογος Προστασίας
& Αποκατάστασης Ζώων Κεφαλονιάς
“Ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ”
Αργοναυτών 29 Αργοστόλι – ΤΚ -28100 Κεφαλονιά
Τηλ.: 26710 23640 – e-mail: syprazook@yahoo.com

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
         
ΠΡΟΣ κ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΩΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ (Αριθ. Βιβλίου Σωματείων  Πρωτοδικείου  Κεφαλονιάς 408/21-4-1999, αρ. αποφ. 74/9-2-1999, Επίσημο Μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας & της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων & του Ταμείου Μέριμνας Ζώων Ελλάδος «GAWF») ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ  ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  ΓΙΑ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ  ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3170 ΦΕΚ 191/29-07-2003 Ζώα Συντροφιάς, Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς και άλλες Διατάξεις και ειδικότερα όλες τις παραγράφους του Αρθρου 7 «Περισυλλογή Αδέσποτων Σκύλων». Ειδικότερα, ως ο καθ’ύλην αρμόδιος φορέας, ο ανωτέρω,  τα τελευταία εικοσιτετράωρα, περισυνέλεξε αδέσποτα σκυλιά από την περιοχή Αργοστολίου χωρίς να διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό/συνεργείο και χωρίς τη παρουσία και επιστημονική συμβουλή κτηνιάτρων. Για την ευκολία της περισυλλογής, χορήγησε σε αυτά ηρεμιστικά χάπια τα οποία μπορεί να αποβούν μοιραία για τη ζωή τους.
Επειδή δεν διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο  κατάλληλη υποδομή περισυλλογής και ενδιαίτησης αδέσποτων,
Επειδή  δεν γνωρίζουμε και δεν μας ενημέρωσαν ως όφειλαν προς εμάς, τον Νόμιμο Σύλλογο Προστασίας και Αποκατάστασης Ζώων Κεφαλονιάς, σύμφωνα με το Νομοθέτη, δια  τη τύχη των αδέσποτων που παρανόμως αιχμαλωτίστηκαν, γνωρίζοντας ότι ο Δήμος δεν διαθέτει κατάλληλη υποδομή κυνοκομείου σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία
Επειδή κάποια από αυτά τα σκυλιά που αιχμαλωτίστηκαν και που δεν γνωρίζουμε που βρίσκονται είναι υπό την Προστασία του Συλλόγου με ενδεικτικά κολάρα, εμβολιασμένα και στειρωμένα και σύμφωνα με το Νόμο έχουν αφεθεί ελεύθερα διότι δεν μπόρεσαν να υιοθετηθούν.
Παρακαλούμε για τη δική σας άμεση επέμβαση ως προς την ευζωία και ασφάλεια των αδέσποτων της περιοχής μας και την άμεση απελεύθερωσή τους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Ο Σύλλογός μας παραμένει  ένθερμος υποστηρικτής της κείμενης νομοθεσίας και όπως αυτή είναι υπό διαβούλευση και αναθεώρηση και παραμένει πάντοτε στη διάθεσή σας.
ΔΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      Μ.ΛΥΚΟΥΔΗ                              Χ. θΕΟΔΩΡΑΚΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου