Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια των παιδιών μας.


            Συνεχίζουν να παραμένουν τα προβλήματα στο 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου και τη νέα σχολική χρονιά.  Τα προβλήματα αυτά, που έχουν επισημανθεί από το Φεβρουάριο του 2011 και έχουν επιβεβαιωθεί και από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλονιάς, όπως αναφέρονται στο πρόσφατο Δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Αργοστολίου είναι τα έξής:     
           α) Σοβαρότατη και επείγουσα ανάγκη χώρων διδασκαλίας. Λείπουν 2 αίθουσες, ενώ το σχολείο δεν διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων. Οι αίθουσες που υπάρχουν έχουν κατατμηθεί τόσο ώστε να μην υπάρχει πλέον δυνατότητα περαιτέρω διαχωρισμού τους. Υπάρχει ανάγκη για ΑΜΕΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ δυο λυόμενων αιθουσών βαρέως τύπου.
          β) Εκκρεμεί η ανάθεση εργασιών για επισκευές που σχετίζονται με την αντισεισμική θωράκιση του σχολείου, καθώς και με την γενικότερη ασφάλεια των παιδιών που φοιτούν σε αυτό (ηλεκτρική εγκατάσταση κ.ά.).
          Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011, για να συζητήσει τα παραπάνω καθώς και άλλα ζητήματα του σχολείου μας.

          Δεν θα σταθώ ούτε στις αίθουσες διδασκαλίας, ούτε στις ελλείψεις , βιβλίων, καθηγητών και στα άλλα που αναφέρονται στο δελτίο τύπου και που είναι όντος πολύ σοβαρά θέματα.     
          Είναι αδιανόητο και ανεπίτρεπτο, προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των παιδιών, να μην συγκινούν κανέναν από τους αρμόδιους, και να παραμένουν άλυτα.  Ειλικρινά δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει σε αυτόν το τόπο, για να καταλάβουν κάποιοι τι έχει προτεραιότητα και τι δεν έχει.            Όταν μιλάμε για την ασφάλεια των παιδιών μας, όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.  Η αντισεισμική θωράκιση σε σχολείο του νησιού μας, με το γνωστό μαύρο παρελθόν, λόγω των σεισμών και της  σεισμικής έξαρσης που συνεχίζει να υπάρχει στην περιοχή μας, θα έπρεπε να είναι πάνω απ’ όλα.   
          Με τι μυαλό θα στείλει ο γονιός το παιδί του, σε ένα σχολείο που δεν του παρέχει προστασία και εκτίθεται σε κινδύνους;   Πώς μπορεί να είναι ήσυχος, όταν ξέρει ότι ο χώρος του σχολείου μέσα στον οποίο το παιδί του, περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας δεν είναι απόλυτα ασφαλής;   
           Είναι κατακριτέοι όλοι και οι πρώην και οι νυν αρμόδιοι, που μέχρι σήμερα αγνόησαν παντελώς το άκρως σοβαρό αυτό πρόβλημα.  Αυτοί δεν ξέρουν ότι το παιδί είναι το ιερότερο πλάσμα στο κόσμο και το αφήνουν εκτεθειμένο σε κινδύνους;  
          Σύσσωμος ο λαός της Κεφαλονιάς, πρέπει να σταθεί στο πλευρό,  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Αργοστολίου, μέχρι να λυθεί το μείζον πρόβλημα της ασφάλειας των παιδιών, που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο.  
Τηλεβόας Κεφαλονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου