Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ο Γ. Καμίνης σχεδιάζει την εκκαθάριση του Συντάγματος, από τους διαδηλωτές.


Σχέδια για την "εκκαθάριση" της πλατείας Συντάγματος από τους διαδηλωτές και τις σκηνές τους καταστρώνει ο δήμαρχος Αθηναίων. Μετά τις προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, που κάλεσε τον δήμαρχο να πάρει σχετική πρωτοβουλία, ο Γ. Καμίνης ανέλαβε αμέσως δράση και συγκάλεσε χθες το απόγευμα σύσκεψη για το θέμα στο δημαρχείο της Αθήνας.


Σε δηλώσεις του χθες το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Γ. Καμίνης δήλωσε ότι "πρέπει να σταματήσει η κατάληψη του δημόσιου χώρου στην πλατεία Συντάγματος", ζητώντας να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της περιοχής. Στη σύσκεψη, στην οποία επρόκειτο να αναζητηθεί λύση σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων για την ομαλή επαναλειτουργία της κεντρικότερης πλατείας της Αθήνας, είχαν κληθεί εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και ειδικότερα του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, των επιμελητηρίων, των ξενοδόχων και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Επίσης, σύμφωνα με πηγές του δήμου, θα γινόταν προσπάθεια να πάρουν μέρος και εκπρόσωποι των Αγανακτισμένων.

Ανοιχτή Πόλη: Σαν εντολοδόχος της κυβέρνησης

"Ο Γ. Καμίνης για άλλη μια φορά συμπεριφέρεται ως εντολοδόχος της κυβέρνησης" σημείωσε σε ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Πόλη, συμπληρώνοντας ότι “περνά από τη θέση της απόλυτης αφωνίας σε μια συντηρητική τοποθέτηση που στοχοποιεί απολύτως τους «αγανακτισμένους» πολίτες που ειρηνικά διαδηλώνουν με ποικιλομορφία”. Η δημοτική κίνηση ασκεί σκληρή κριτική στον δήμαρχο που, όπως τονίζει, “δεν βρήκε μια λέξη να πει για τις καταστροφές που προκάλεσαν η καταστολή και τα ΜΑΤ της κυβέρνησης στον δημόσιο χώρο της πόλης και στην πλατεία Συντάγματος ειδικότερα” και προσθέτει: “Μόνη έγνοια του κ. Καμίνη, η αποκάθαρση της πόλης από τα σημάδια της παρουσίας των χιλιάδων πολιτών που δίκαια αγωνίζονται. Έτσι εξηγείται βέβαια και η πρόσφατη «σπουδή» του στο να φτιαχτεί νέο θεσμικό πλαίσιο που θα περιορίζει τις διαδηλώσεις”.

Αναφορικά δε με τον τουρισμό της Αθήνας, η Ανοιχτή Πόλη τονίζει ότι “ο τουρισμός και γενικότερα η κατανάλωση στην πόλη πλήττονται βαριά από τα κυβερνητικά μέτρα και τη διάλυση των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών. Πλήττονται όταν ξυλοκοπούνταν τουρίστες από την αστυνομία ή όταν έπεφταν δακρυγόνα στο μετρό στην Ακρόπολη και στο Μοναστηράκι λίγες μέρες νωρίτερα”.
Πηγή:  www.avgi.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου