Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Άμα θέλει ο Κεφαλονίτης, κάνει θαύματα.


Κάπως έτσι το έχουμε ξαναγράψει.  Και μάλιστα για τον συγκεκριμένο Κεφαλονίτη.  Δεν είναι ανάγκη να κατέχεις μεγάλα αξιώματα, για να δείχνεις ότι προσφέρεις στην κοινωνία.    Δεν είναι ανάγκη να κατέχεις ψηλές θέσεις, και θώκους για να παρουσιάζεσαι ότι ασχολείσαι με τα προβλήματα  των συνανθρώπων σου.  Δεν είναι ανάγκη να είσαι Δήμαρχος για να λες ότι προσφέρεις στους συνδημότες σου.  Μπορείς να προσφέρεις από παντού, αρκεί να το θέλεις. Άμα
θέλεις να προσφέρεις δεν σου χρειάζονται τα παραπάνω, κάνεις θαύματα. 

Ο λόγος για ποιόν άλλον, για τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, «Αγώνας για το Μέλλον» και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Κεφαλονίτη, Πυργισιάνου Γιάννη Κωνσταντάτου. Για άλλη μια φορά μας κάνει να αισθανόμαστε υπερήφανοι,  για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, ορμώμενος από την ανθρωπιά του και την αγάπη του για το λαό, που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται πολύ σκληρά. 

Όπως γράφει το http://www.vimaonline.gr   «Με πρωτοβουλία  του Γιάννη Κωνσταντάτου επικοινώνησαν   με τους παραγωγούς σε  Νευροκόπι και Δράμα και κατόπιν μιας αρχικής συμφωνίας μαζί τους εξασφαλίσθηκαν  πατάτες σε προνομιακή τιμή (σε σχέση με τα μεγάλα καταστήματα και τις λαϊκές) με 0,32€ το κιλό για παραγγελίες ανά 10κιλά  (3,2 €). Δηλαδή 50% φθηνότερα από τις τρέχουσες τιμές.

Η τιμή αυτή θα καταβληθεί προσπάθεια να μειωθεί ακόμη περισσότερο, ανάλογα και με το μέγεθος της τελικής ποσότητας που θα παραγγελθεί.

Η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί και με άλλα βασικά προϊόντα (π.χ. λάδι, όσπρια, λεμόνια, φρούτα κ.α) και από άλλες περιοχές της Ελλάδας με στόχο:

- Να χτυπηθούν  καίρια οι  τιμές και οι μεσάζοντες που αισχροκερδούν σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών.

Να ενισχυθεί η  εγκαταλελειμμένη ελληνική παραγωγή και να προωθηθούν  τα ελληνικά προϊόντα που μένουν αδιάθετα στις αποθήκες, υποκαθιστάμενα από ξένα (Τουρκία, Αίγυπτος, Αργεντινή).

Να προσφερθεί με την δράση αυτή   ουσιαστική βοήθεια στον δοκιμαζόμενο λαό».


Ο Κεφαλονίτης Γιάννης Κωνσταντάτος και η παράταξή του, δεν είναι η πρώτη φορά , που αντί να αναλώνεται, με λόγια και κορώνες, κάνει πράξεις.  Πράξεις που αποβλέπουν, στην πραγματική βοήθεια του οικογενειακού οικονομικού προγραμματισμού, των συνδημοτών του, αλλά και στην προώθηση των Ελληνικών προϊόντων και στην ενίσχυση των επί χρόνια αδικημένων Ελλήνων παραγωγών.

Τέτοιες πράξεις είναι αξιέπαινες, τέτοιες πράξεις χρειάζονται. Μπράβο στον Γιάννη Κωνσταντάτο.  Μπράβο στην αντιπολίτευση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Μπράβο στον Κεφαλονίτη.  Και μιά και είμαστε και ...λίγο τοπικιστές να πούμε ότι, "Άμα θέλει ο Κεφαλονίτης κάνει θαύματα".  

Ας παραδειγματιστούμε και μεις μέσα στο νησί μας, που το μαστίζει η ακρίβεια λόγω των δήθεν μεταφορικών,  από τον δραστήριο πατριώτη μας.   

Ας βαδίσει και η αντιπολίτευση του Δήμου Κεφαλονιάς, στα βήματα του νεαρού  Κεφαλονίτη, ας σταματήσει να μοιρολατρεί, και ας ασχοληθεί ενεργά με τα προβλήματα της κοινωνίας του νησιού μας.  

Μπορεί να κάνει πολλά, και από αυτή τη θέση, αρκεί να το θέλει.

Τηλεβόας Κεφαλονιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου