Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Για να διδάξεις ανθρωπιά, πρέπει πρώτα εσύ να είσαι άνθρωπος. (Άλκοττ)

Δεν είναι απαραίτητο να κρατάς τα ινία της εξουσίας, για να προσφέρεις κοινωνικό έργο και βοήθεια σε συμπολίτες μας που την έχουν ανάγκη.

 Δεν είναι ανάγκη να είσαι Δήμαρχος για να προσφέρεις στους δημότες σου, και να αγωνιστείς για να καλυτερεύσεις της συνθήκες διαβίωσης και διατροφής, κοινωνικών ομάδων που πλήττονται ανελέητα, από τα σκληρά μέτρα και που στερούνται τα βασικά είδη διατροφής και ένδυσης. 

Δεν πρέπει να αγνοείς τον ανθρώπινο πόνο επειδή ζήτησες θώκους και δεν
στους έδωσε άλλα σε άφησε στην αντιπολίτευση.  Και από κει μπορείς να προσφέρεις πολλά.  Αρκεί να είσαι άνθρωπος. 

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, «Αγώνας για το μέλλον» και επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου  Ελληνικού - Αργυρούπολης, πατριώτης μας (Πυργισιάνος) Γιάννης Κωνσταντάτος, αποτελεί ένα φωτεινό  παράδειγμα, ανθρωπιάς και συμπόνιας προς τον συνάνθρωπο,  με την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει για να συγκεντρωθούν βασικά τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία είτε παραδίδονται στα συσσίτια της εκκλησίας, είτε απ’ ευθείας σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.  

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος με την ενέργειά του αυτή, διδάσκει ανθρωπιά, γιατί είναι πρώτα ο ίδιος άνθρωπος.   

Διαβάστε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στα πλαίσια της εθελοντικής συγκέντρωσης τροφίμων που άρχισε τον περασμένο Δεκέμβριο από την παράταξή μας  και τον επικεφαλή της κ. Γ. Κωνσταντάτο, τα οποία στη συνέχεια παραδόθηκαν στις εκκλησίες  Αγ. Βαρβάρας και Μεταμόρφωσης για τις ανάγκες των συσσιτίων τους,  ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί σε τακτική βάση ως εξής:
 
Τα γραφεία της παράταξης μας, Λ Κύπρου 32 , είναι καθημερινά ανοιχτά από τις 6-8 μμ. Όσοι φίλοι και δημότες μας επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια μας για συγκέντρωση τροφίμων βασικής διατροφής, τους καλούμε μέχρι τις 10 Φλεβάρη να τα φέρουν στον χώρο αυτό όπου εθελοντικά μέλη της παράταξης μας θα τα συγκεντρώσουν. Τονίζουμε ότι εκτός από τις εκκλησίες, στηρίζουμε και οικογένειες δημοτών μας που έχουν ζητήσει βοήθεια πάντα μέσα από μια αξιοπρεπή και εχέμυθη διαδικασία.


Η συγκέντρωση τροφίμων θα πραγματοποιείται πάντα το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα. Τονίζουμε ότι έχουμε ήδη εξασφαλίσει χορηγίες για αγορά κρέατος και άλλων νωπών προϊόντων από μεγάλες εταιρείες στις οποίες απευθυνθήκαμε και τις οποίες σύντομα θα ανακοινώσουμε ως ένδειξη ευχαριστίας. Το κρέας και τα άλλα νωπά προϊόντα θα παραδίδονται, είτε στις ενορίες που μαγειρεύουν εκατοντάδες γεύματα για τους απόρους, είτε σε οικογένειες της πόλη που μας έχουν ζητήσει βοήθεια  και ήδη έχουν δεχθεί εχέμυθα την συμπαράσταση μας.


Με την ευκαιρία αυτή να χαιρετίσουμε όλες τις παρόμοιες πρωτοβουλίες, τόσο του δήμου, όσο και άλλων ιδιωτών ή φορέων που συγκεντρώνουν τρόφιμα και τα παραδίδουν σε συμπολίτες μας που τα έχουν απόλυτη ανάγκη.


Προεκλογικά , ως παράταξη, είχαμε δεσμευτεί πως στην περίπτωση  εκλογής μας ως διοίκησης  θα δημιουργούσαμε ένα συγκροτημένο Κοινωνικό Παντοπωλείο και θα υιοθετούσαμε οικονομικά τα  συσσίτια της εκκλησίας.  Σήμερα, ως αξιωματική αντιπολίτευση, προσπαθούμε – όσο αυτό είναι δυνατόν - να ενισχύσουμε τις δράσεις αυτές. Επιπλέον, καλούμε την δημοτική αρχή για μια ακόμα φορά να βάλει το χέρι στην τσέπη και να ανοίξει ένα πραγματικό Κοινωνικό  Παντοπωλείο κόβοντας περιττές δαπάνες από άλλες δράσεις του δήμου, μιας και έχει αυτή την δυνατότητα. 


Πρώτα και πάνω απ όλα έρχονται οι συμπολίτες μας που έχουν περισσότερο ανάγκη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου