Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Πολλή μεγάλη εκδήλωση για το Διονύση Αποστολάτο στην Αργυρούπολη.



Μέσα σε μια ατμόσφαιρα , με ανάμεικτα τα συναισθήματα της συγκίνησης, του ενθουσιασμού, της νοσταλγίας, αλλά και με Κεφαλονίτικη έπαρση, πραγματοποιήθηκε χθες στην Αργυρούπολη, από το Σύλλογο Κεφαλονιτών Αργυρούπολης και Νοτίων Προαστίων, η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στο
μεγάλο μαέστρο και συνθέτη του νησιού μας, Διονύση Αποστολάτο.  «Το μαέστρο της καρδιάς μας», όπως τον αποκαλούν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου. 

Η συνάθροιση των  συμπατριωτών μας, στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης», ή οποία   άρχισε από πολύ νωρίς, ήταν κάτι το πρωτοφανές.  Οι θέσεις του γέμισαν όλες, όπως και τα σκαλοπάτια των διαδρόμων του. Προκλήθηκε  το αδιαχώρητο. Εντύπωση προξένησε που ένας μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας, μη μπορώντας να μπουν στην αίθουσα  παρέμεινε στο χώρο της εισόδου, μόνο για να ακούει.
Για την επόμενη εκδήλωση, ειλικρινά,  θα πρέπει να σκεφθούν καλά σε ποιο χώρο θα την κάνουν.

Ο δραστήριος και ακούραστος, Πυργισιάνος Πρόεδρος Γιώργος Κωνσταντάτος και το Διοικητικό Συμβούλιο  του Συλλόγου έκαναν το θαύμα τους.  Κατόρθωσαν να φέρουν και πάλι, την Κεφαλονιά στην  Αργυρούπολη.  Πως το καταφέρνουν, αυτοί ξέρουν.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό από τον  Πρόεδρο του Συλλόγου, Γιώργο Κωνσταντάτο.

Στη συνέχεια προβλήθηκε video  για το Διονύση Αποστολάτο που το μεγαλύτερο μέρος του ήταν από την  εκπομπή της ΝΕΤ,   «Έχει Γούστο» και τη δημοσιογράφο Μπήλιω Τσουκαλά, μια εκπομπή αφιερωμένη αποκλειστικά στο Διονύση και την Καίτη Αποστολάτου.  Τον είδαμε, τον ακούσαμε να παίζει πιάνο, τον απολαύσαμε να τραγουδά μαζί με την Καίτη, όπως τον καλό καιρό. Η συγκίνηση ήταν πράγματι, μεγάλη.

Και η συγκίνηση συνέχισε να υπάρχει στην αίθουσα, από την ομιλία του Γιάννη Κωνσταντάτου.  Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου, με τη γνωστή φιλική σχέση, αλληλοεκτίμηση και αγάπη, που τον συνέδεαν με τον αείμνηστο  μαέστρο, ήταν ο ποιο κατάλληλος για αναφερθεί σ’ αυτόν.  Τα λόγια του Γιάννη Κωνσταντάτου μας συγκίνησαν, μας έκαναν να δακρύσουμε.  

Αμέσως μετά άρχισε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τη μουσική διεύθυνση του οποίου είχε ο πατριώτης μας Παναγής Μπαρμπάτης, μαθητής του Διονύση Αποστολάτου, ο οποίος συνεχίζει επάξια το έργο του μεγάλου δασκάλου του.   Συμμετείχαν: Η Μεικτή Χορωδία Δήμου Μαρκόπουλου Μεσογαίας και η Νεανική Χορωδία και Μαντολινάτα Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών. Και οι δύο είναι δημιουργήματα του Διονύση Αποστολάτου.

Ακούστηκαν καντάδες του τόπου μας και τραγούδια Κεφαλλήνων και άλλων γνωστών συνθετών.  Σολίστ: Η πατριώτισσα μας υψίφωνος Ολγιάνα Πανίτσα, ο τενόρος Γρηγόρης Ιωαννίδης.  Στο πιάνο συνόδευε ο Γιώργος Ζιάκας.

Για φινάλε, ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης μας επιφύλασσε μια έκπληξη.  Με τις δύο χορωδίες  μαζί και τη μαντολινάτα, παρουσίασαν για πρώτη φορά το αριστούργημα του Γιώργου Χατζηνάσιου,  «Βυζαντινή Τριλογία», ένα έργο που αναφέρεται στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης, σε  χορωδιακή διασκευή του Παναγή Μπαρμπάτη.  Η εκτέλεση ήταν φανταστική ήταν κάτι το υπέροχο, ήταν κάτι που κατενθουσίασε τους παρευρισκόμενους συμπατριώτες μας, οι οποίοι δεν σταματούσαν το χειροκρότημα. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και κάθε φορά που κάποιος συντελεστής ανέφερε το όνομα του Διονύση Αποστολάτου, το χειροκρότημα ήταν παρατεταμένο. 

Τον τελευταίο λόγο τον είχε η σύζυγος του μεγάλου  μαέστρου  μας, κ. Καίτη Αποστολάτου.  Η κ. Καίτη φανερά συγκινημένη, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί αυτή η  υπέροχη βραδιά αφιέρωμα στον σύζυγό της.

Τηλεβόας Κεφαλονιάς

Για πολλές φωογραφίες κάντε κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου